Автор Тема: Citroen C4 1.6 16V VTR *NEW*  (Прочитано 52205 пати)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Одг: Citroen C4 1.6 16V VTR *NEW*
« Одговори #30 на: 10 Мај 2011, 03:01:20 am »
Kazi mi kako Uniroyalot....od kade go zema...Kolku pari ...kako si zadovolen

филип да ти кажам за таа цена одлична гума 4700 ја земав од мотоцентар 205/55/16 .. инаку доста мека гума за на дожд е врв , а и на суво не е лоша го возев водно одлично држеше може и  да се спушти некој сантим па да биде шини  :)

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #31 на: 10 Мај 2011, 03:02:22 am »
поружна кола не сум видел. Извини ИВО немам ништо против тебе,не го сваќај ова како навреда али Различни вкусови.

ок е друже секој си има право на свое мислење  :)

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #32 на: 10 Мај 2011, 03:04:45 am »
Ја кее се воздржам од коментари за колата...и за таа што си ја земал и за таа што требало да ја земеш ;D...ќе кажам само со здравје да се вози!

ајдееееееееееее збори Sportex   :) :) :)

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #33 на: 10 Мај 2011, 03:06:06 am »
Али колку што сватив си имал со 1.4 мотор ти ? или грешам ??

Да така е....само што освен тоа што моторот беше слаб за каросеријата...други замерки за моторот немам...не сум имал ни најмал дефект со него...за разлика од електрониката...ај пу пу да не дае господ да си имаш проблеми ...

исто другар мој зeма нова ц4 од салон за 1 месец му рикна ком. па чекаше 3 месеци нов али тоа ти е како ќе ти се погоди ...

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #34 на: 10 Мај 2011, 03:20:00 am »
го мерачев аутово ептен порано.. само тогаш (2006) тешко се наоѓаше варијанта со 1.6 мотор.
Станува збор за одличен мотор што се однесува до квалитет и перформанси. Веќе докажано врти милион со правилно одржување. Во однос на перформанси (од мое искуство на 307ца) еден од најбрзите у класата  ;).
3 совета:
1) фабричкиот дихтунг на глава  (метален)  на 80000км почнува да пушта уље на едно место од каде директно капе на затегачите од каишот (може да напраи зијан). Ако е сменет со соодветен (метален) фабрички треба да го следиш и кога ќе му дојде време замени го со обичен (како ли се викаше материјалот  :)
2) извади ја резонантната кутија под филтерот за воздух-ќе урла ко магарица
3) смени ја обавезно ламелата ако и дојдено времето

ја би некој од овие бандажи

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

крило позади пошо има спуштен гз  :)

обавезно спуштање

.. и само за потсетување ...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) ;)

... на здравје возење

Уште му немам направено асален сервис освен уље што му сменив ... а и имам проблеми со катализаторот ми гуши, немам сменето филтер за вoздух ни свеќици, каиши и др.. така да неможам уште да ги осетам 110кс фабрички декларирани  :)  мојава има поминато 116000 и нема ни трага ни глас од уље од дихтун , ламелата е одлична .... за  "резонантната кутија" уште не сум чепкал немам време сега за сега инаку ке пробам  :)  тие два модела на OZ ми се фаворит ... :) :)

Отсутен IvO

• Редовен
« Одговори #35 на: 10 Мај 2011, 03:21:56 am »
Верувајте дека многу му се допаднало, штом се префрли од дизел на бензин, во време кога бензинот има рекордна цена :)

Колку само не е така, прашај го... ке ти каже дека повеке се вози со Пежото него со Цитроенов...

Знам знам, си се знаеме со Иво ;)

дур го имам пежото ќе го возам ефтина вожња ... кога да седнам во ц4 лапа 10 не сум навикнат уште  :) :) :) а ке се иде на варијанта плин  :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 10 Мај 2011, 08:36:05 am »
Ја кее се воздржам од коментари за колата...и за таа што си ја земал и за таа што требало да ја земеш ;D...ќе кажам само со здравје да се вози!

ајдееееееееееее збори Sportex   :) :) :)

Истиот проблем и кај мене беше и мислам сум го кажал тоа овде неколку пати.
Уште кога го земав првиот ден го паркирав пред зграда да му се мерачам, доаѓа комшијата кој инаку е шофер во ЈКП Дервен го вози директорот со Ц 4/ка и вика.
Со здравје да си ја возиш комши ама си се заебал не видено...јас целиот прашалници?????
Електроника тапа...потрошња две тапи....снага 3 тапи...се на се срање.
Си викам прво ај овој од љубомора зборува пушти го таму нека јаде го..а!
После 6 месеци ми рикна борд комјутерот.
Чекав 2 месеци за да го заменат.
Го заменија и после 3 месеци рикна помошниот дисплеј.
Чеакав два месеци за замена.
После тоа пак почна да исфрла информации на бордот кои немаат врска со колата.
Те вратата ти е отворена, те нема гориво а полн резервоарот до даска, те ова те она.
Ја однесов на сервис, го поправија и ја продадов така.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #37 на: 10 Мај 2011, 08:47:41 am »
Аман бе Sportex-дечкото земал кола ти само негативните страни почна да ги набројуваш-место да му кажеш со здравје да се возиш,и тако даље... Сепак не мислам дека до толку е проблематична,трома и трошајлиска колава,туку мислам тебе така ти се погодила,и на комшијата твој ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 10 Мај 2011, 08:53:09 am »
Аман бе Sportex-дечкото земал кола ти само негативните страни почна да ги набројуваш-место да му кажеш со здравје да се возиш,и тако даље... Сепак не мислам дека до толку е проблематична,трома и трошајлиска колава,туку мислам тебе така ти се погодила,и на комшијата твој ;D ;D ;D

Прочитај го цитираното погоре пред да дадеш коментар.
Јас реков со здравје да се вози и дека нема да зборам, ама нив ги интересира...прати малку!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #39 на: 10 Мај 2011, 08:59:31 am »
Дечки мислам дека денес, ретко која кола нема проблеми со електроника (освен овие Јапонскиве :) )... што е нормално ставаат милион глупости во колите...милион жици....сензори.. ...

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #40 на: 10 Мај 2011, 09:13:56 am »
Да у право си ајде Sportex збори беше коментарот на Ivo,и толку ти требаше тебе за да ја оцрниш до даска Ц4-кава на дечкото кој штотуку ја купил ! Не е културно сакав да кажам ама нема везе ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #41 на: 10 Мај 2011, 09:22:29 am »
Да у право си ајде Sportex збори беше коментарот на Ivo,и толку ти требаше тебе за да ја оцрниш до даска Ц4-кава на дечкото кој штотуку ја купил ! Не е културно сакав да кажам ама нема везе ...

Јас си кажав за мојата, неговата може нема да има ни еден проблем и се надевам ќе биде така, но кога од 10 коли 3 го имаат истиот проблем тоа е веќе голем процент и не е случајност или лоша среќа.
Подобро да си знае одколку да не знае.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #42 на: 10 Мај 2011, 09:26:44 am »

Јас си кажав за мојата, неговата може нема да има ни еден проблем и се надевам ќе биде така, но кога од 10 коли 3 го имаат истиот проблем тоа е веќе голем процент и не е случајност или лоша среќа.

Expect the unexpected :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #43 на: 10 Мај 2011, 10:24:28 am »

Баш затоа и постојат ваквите форуми, да се информираш навремено и донесеш вистинска одлука.
Камоли да имаше мене некој да ми каже за овие проблеми пред да ја купам, немаше да изгубам 4.000 евра за 15 месеци.
Никогаш не правам лице на никого, таков сум по природа.
Ако нешто сум го пробал и според мене не се покажало како треба ќе ја кажам секогаш вистината...и подобро така одколку да кажам...еј супер кола, одличен избор, браво (а се тоа од куртоазија и во согласност со убавото однесување) а зад грб да зборам друго.
Кој знае ќе цени...кој не ќе се лути....негов избор!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #44 на: 10 Мај 2011, 10:26:44 am »

Баш затоа и постојат ваквите форуми, да се информираш навремено и донесеш вистинска одлука.
Камоли да имаше мене некој да ми каже за овие проблеми пред да ја купам, немаше да изгубам 4.000 евра за 15 месеци.
Никогаш не правам лице на никого, таков сум по природа.
Ако нешто сум го пробал и според мене не се покажало како треба ќе ја кажам секогаш вистината...и подобро така одколку да кажам...еј супер кола, одличен избор, браво (а се тоа од куртоазија и во согласност со убавото однесување) а зад грб да зборам друго.
Кој знае ќе цени...кој не ќе се лути....негов избор!

Ти и да праиш лице ретко кој може да ти ја забележи гримасата...многу си пораснал :):):)