Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1520491 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Цена на горива
« Одговори #8115 на: 13 Ноември 2017, 14:35:11 pm »
Тек сега ќе цепаат црвена нафта ...

Има да се потруеме ..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #8116 на: 13 Ноември 2017, 14:42:12 pm »
јас мислам дека ценава сега само нагоре ќе оди. Арапите се занесуваат

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8117 на: 13 Ноември 2017, 15:45:26 pm »
Pred 2 godini neli gorivoto dostigna plafon pa vladata se otkaza od 5 denari akciza li so ti znam samo da go amortiziraat nafteniot sok. Ovie aber nemaat uste mislam da dodadat 5 denari. Kje ne dotepaat bitno minimalnata platicka e 12000 den taka da kje krpime nekako mesto 2 leba kje krkame po 1 leb na den bitno za benzin mora da ima :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #8118 на: 13 Ноември 2017, 16:13:18 pm »
Pred 2 godini neli gorivoto dostigna plafon pa vladata se otkaza od 5 denari akciza li so ti znam samo da go amortiziraat nafteniot sok. Ovie aber nemaat uste mislam da dodadat 5 denari. Kje ne dotepaat bitno minimalnata platicka e 12000 den taka da kje krpime nekako mesto 2 leba kje krkame po 1 leb na den bitno za benzin mora da ima :)

Далеку сме од тие цени, тогаш беше литар бензин 87-8 ден. а сега е 67 ден.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8119 на: 13 Ноември 2017, 16:26:11 pm »
Абе дека дојде живот, затоа има покачување...

Свашта.

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8120 на: 13 Ноември 2017, 16:29:30 pm »
Порано секое поскапување беше ради фамилијата и нејзиното полнење со пари,па сега очекувано е ради животот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #8121 на: 13 Ноември 2017, 16:31:30 pm »
Порано секое поскапување беше ради фамилијата и нејзиното полнење со пари,па сега очекувано е ради животот.
Така де, така. Само тогаш некои луѓе не ги врзуваа така работите, а сега наеднаш "животот" е крив, крив за се.

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #8122 на: 13 Ноември 2017, 17:34:17 pm »
Бензинот, не знам по која методолигија се утврдува кај нас, тоа е проблем, бар според моето лаичко познавање на работите окoлу горивата:)
3  денари плус на дизелот ги поздравувам, и поздравувам ако воведат повисоки давачки за загадувачи, дизел возила под еуро 4 стандарт.
Поздравувам , олеснување за фирмите, да не се наплаќа во старт ДДВ за нафта, за службени возила.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #8123 на: 13 Ноември 2017, 17:49:40 pm »
Ако они сакаа да се справат со дизел возилата, можеа во регистрација да им убутаат поскапување поради тоа што повеќе загадуваат и тие средства да се пренаменат за справување со загадувањето. А вака после нова година ако се качи 3 ден акцизата на дизел горивата, ништо не направиле. Ке удрат само по грбот на народот.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #8124 на: 13 Ноември 2017, 17:51:02 pm »
Глеам пак ќе отиде у курац темава.

Теебаше да си го зголемат вака како шо праат на секој 2 недели и сите раат ќе бевме

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8125 на: 13 Ноември 2017, 17:54:42 pm »
Ако они сакаа да се справат со дизел возилата, можеа во регистрација да им убутаат поскапување поради тоа што повеќе загадуваат и тие средства да се пренаменат за справување со загадувањето. А вака после нова година ако се качи 3 ден акцизата на дизел горивата, ништо не направиле. Ке удрат само по грбот на народот.

Може. Ама рачунај несмееш да ги наведуваш луѓето да возат нерегистрирани. А ако ја пипнеш регистрацијата тоа ќе се деси. Ќе рипнат нерегистрираните од 15% на 30%.

Секако дека народот ќе го јаде немиен од сите овие измени. И тоа дебело.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8126 на: 13 Ноември 2017, 18:00:54 pm »
Зашто да возат не регистрирани? Ако има пари да вози дизел возило, ке има пари и да го регистрира. Ако не тогаш ке си купи возило на бензин/плин и ке биде ослободен од таа давачка за дизел возило. Нели поентата е да се намалат дизел возилата?

Исто и возилата на плин треба да се ослободени од давачки за екологија

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #8127 на: 13 Ноември 2017, 18:10:54 pm »
Тек сега ќе цепаат црвена нафта ...

Има да се потруеме ..

Можеа наместо да покачат акциза за три денари, да ги сечат овие шо возат на црвена нафта. Редовни контроли и казни и ќе ги натераа да возат на нормален дизел а со тоа ќе си ја плаќаат редовната цена и акциза.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8128 на: 13 Ноември 2017, 18:14:21 pm »
Зашто да возат не регистрирани? Ако има пари да вози дизел возило, ке има пари и да го регистрира. Ако не тогаш ке си купи возило на бензин/плин и ке биде ослободен од таа давачка за дизел возило. Нели поентата е да се намалат дизел возилата?

Исто и возилата на плин треба да се ослободени од давачки за екологија

Зошто возат. Не им се даваат пари за регистрација. Реален проблем е тоа кај нас.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8129 на: 13 Ноември 2017, 18:18:08 pm »
Затоа има полиција, па нека казнува. Казната им е поскапа од регистрацијата. Како и да е да не ја шириме многу, отидени сме у курац.