Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1412614 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Цена на горива
« Одговори #6435 на: 14 Јануари 2015, 17:10:46 pm »
Германија и Јапонија не би ги есапел, премногу поданички се поставуваат према америка ..

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #6436 на: 14 Јануари 2015, 17:13:39 pm »
pucko e 27.5 nas gas bi trebali da e 25....
nas gas e 28 pred saat vreme natankav 30 litrovi :D da se pofalam deka i ja os denes prejdov u plinashi :S

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #6437 на: 14 Јануари 2015, 17:18:44 pm »
Значи толку и од Нас Гас, или несмеат или и нив ги удри славата, се напунија со пари.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6438 на: 14 Јануари 2015, 17:24:35 pm »
И тоа е многу позитивно и важно за светскиот баланс и развојот на светот.

се гледа кој не растел под заканата од прстот врз црвеното копче.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #6439 на: 14 Јануари 2015, 17:51:09 pm »
Па бољее црвено копче однего ФРИДОМ И ДЕМОКРАЦИ низ цел свет да шират. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6440 на: 14 Јануари 2015, 18:17:23 pm »

Викаш боље е? Ај помисли уште еднаш, aма овој пат сериозно, со ставање на кантар.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6441 на: 14 Јануари 2015, 18:50:45 pm »
Лукоил куманово ТНГ = 27,5 денари.

Ви текнуе бензинот кога беше 27 денари а стојадините трошеа 8-9 литри у град?
Мали сте вие не памтите. Сега мене Баблс ми троши 7,5 литри плин во денешно скопје. Мило ми е што се вратија старите добри времиња. Само Треска на кривината не е веќе за бањање :(

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #6442 на: 14 Јануари 2015, 19:04:57 pm »
Други времиња беа тоа Миле, кога за чекче се полнеше цел резервоар, кога имаше дрва низ Центар, кога се стигапе за 15 мин до дома со автобус и во 17.00, кога да си го зачуваш образот и одржиш зборот значеше нешто, кога едноставно се дишеше низ градов ...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #6443 на: 14 Јануари 2015, 19:14:06 pm »

Викаш боље е? Ај помисли уште еднаш, aма овој пат сериозно, со ставање на кантар.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Еве размислив, и пак истото мислење го имам. :) Ако живееме- да живееме како што треба., а не некој да ме ебава у здрав мозок и да си игра курташак.   Знам, млад сум и неписмен, ама тоа е моето мислење. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #6444 на: 14 Јануари 2015, 20:19:13 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ако веруваш во ова ене ти го Вардарот, скокај. Кина или Русија ќе ја бомбардираш? Бирај како ти се гине.

FUD.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5778
« Одговори #6445 на: 14 Јануари 2015, 20:26:31 pm »
Eee mi tekinja koga poloziv za kola 96 godina i stariot mi vika sinko eve ti skodilakov ali za gorivo sam da se snaogjas...
Kapnuese po nekoja para togas so svercov od bg so nintenda,bormasini,brusalici ali benzinot bese 30 denari...Ides stavas 300 denari 10 litri i miren si nedela dena..
Sega iako e 61 benzinot bas taka se osekjam punam za 2000 skazalkana u tavan osmeh od uvo do uvo

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #6446 на: 14 Јануари 2015, 20:31:53 pm »

На мене ми се чини дека Кинезите го користат очајот на Путин. Му даваат јаже, ама доволно само да се обеси.

Цената по која ќе им го продаваат гасот на Кинезите е пониска од онаа со која го продаваат на Европа, а Русите ќе го градат гасоводот со кинески кредит. Нема да ме чуди и ако голем дел од компаниите што ќе бидат платени за изградбата се кинески.

Со ваков курс не би сакал ни семки да продавам во рубљи. Штета, yбаво му одеше.

А Горбачев може слободно во г'з да си ги напика нуклеарките. И така освен за пување за време на воени паради, тие нема да видат друга намена. Можеби во некои попаметни времиња ќе најдеме начин да ги гориме во нуклеарни реактори.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #6447 на: 14 Јануари 2015, 20:36:45 pm »
Русија нема каде да го продаде источниот гас, се што ќе оди кон кина е чист профит. Иако е поефтина цената од Европа, пак поентата е друга. Русија може да ја поделиш на 2 држави ако ти е полесно за сфаќање. Западна русија продава и се богати, а источна русија се влече на западна, а вака ќе продава. И тоа многу. Многу - многу- многу гас. Тоа им треба, полесно отколку да го мкнат до Европа.

За Кина се работи. Која мочана европа, Кина е колку 2 Европи.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6448 на: 14 Јануари 2015, 21:28:11 pm »
Нуклеарки и онака се користат за пување. Што дека американците имаат многу кога неги ни чуваат? John Oliver - Nuclear weapons на youtube, препорачувам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6449 на: 14 Јануари 2015, 22:29:35 pm »
Значи толку и од Нас Гас, или несмеат или и нив ги удри славата, се напунија со пари.

веројатно да ја дотрошат пратката шо им е нарачана по таа цена, па со новата пратка ке клекнат малку... ама не очекувам драми во разликата од макпетрол.. максимум 1,5 денар подоле...
Лукоил куманово ТНГ = 27,5 денари.

Ви текнуе бензинот кога беше 27 денари а стојадините трошеа 8-9 литри у град?
Мали сте вие не памтите. Сега мене Баблс ми троши 7,5 литри плин во денешно скопје. Мило ми е што се вратија старите добри времиња. Само Треска на кривината не е веќе за бањање :(

џонтра... мене ми текнува кога плинот беше 7 денари, а кога ја имав мојата прва кола на плин, беше 9 денара литро... да, бензинот тогаш беше 24... возев кола што трошеше 20-тина литри во град на 100 км, боцата ми беше 80 литри и беше жива смешка возењето на плин... немаше атести, немаше машински, немаше секвент уреди, немаше полиција да те тормози за документи за плинот.. е едини проблем беше полнењето... немаше ни многу плинари.. сегашнава нас гас, беше плинара стаклара. друго име имаше тогаш.. и колони за полнење имало до 1 километар од влезот накај нас гас...

кај ојдоа тие времиња кога за џепарац добиваш пари повеќе одколку што ти треба да туриш гориво и да извозиш 400 километри низ град...  за 560 денари, полнев цела боца и возев како што ми е кејф... шпараџиско возење? што е тоа бе?

инаку, и сега не е лошо да речеме... ме прави среќен што ценава иде надоле... али ке бидам уште посреќен ако падне уште... вчера-завчера, со кого зборев незнам од плинашиве.. вика, ова е зимска мешавина на плин. ако продолжи со оваа тенденција на паѓање на цените, летоска ке видиме цени што почниваат со 1 напред во бројката по литро... под 20 ке мора да падне...

ако ако... нека падне... ке довградам уште една боца во гепек, нек се најде.. идеш на плинара, танкаш 120 литри за околу 2000 денари и возиш 1000-1200 километри... е сега е оној момент што претходно фаланга го спомна... за оваа цена, ептен е фино возењето...

п.с. кога поскашпуваше горивото сите викаа долу влада.. и иако врска нема владата со тоа, ама ете, ај една контра сега:
ГОРЕ ВЛАДА.. НАПРЕД... ТАКА ТРЕБА!!

:)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време