Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дени не постојат. Цената од 61,5 е фиктивна. Односно на бензинска нема да ти вратат кусур пола денар туку ќе ти стават 5 милилитри повеќе гориво и готово. Арно ама, тој пола денар може да направи многу разлика на големо и долгорочно. На пример, на наточени 50 литри гориво × 0,5 ден = 25 ден. ќе плаќам поскапо. 12 месеци × 25 ден = 300 ден. Повеќе сум платил годишно. 300 ден ми е едно кафе/ сендвич излевање. Толку е битен тој пола денар.
Цитат: brm brm на 05 Јануари 2019, 00:16:18 amДени не постојат. Цената од 61,5 е фиктивна. Односно на бензинска нема да ти вратат кусур пола денар туку ќе ти стават 5 милилитри повеќе гориво и готово. Арно ама, тој пола денар може да направи многу разлика на големо и долгорочно. На пример, на наточени 50 литри гориво × 0,5 ден = 25 ден. ќе плаќам поскапо. 12 месеци × 25 ден = 300 ден. Повеќе сум платил годишно. 300 ден ми е едно кафе/ сендвич излевање. Толку е битен тој пола денар.Зошто по литар заокружуваш?31 литри по 61.5 е 1,906.5 денари. Ти плаќаш 1907 денари.Сега е ваљда појасно.
Така е @Dodo тебе ќе те гласаме нареден пат, ти ќе ја средиш работата Ајнштајн.
Послабо возам зимава, како е поарно да го полнам цел или поначесто да му притурвам?
У бг бензинот е поевтин од нафтата (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Цитат: Power to the people на 09 Јануари 2019, 14:13:40 pmПослабо возам зимава, како е поарно да го полнам цел или поначесто да му притурвам?За 500,00 денари е најдобро.