Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1520005 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Цена на горива
« Одговори #8280 на: 02 Јануари 2018, 11:19:03 am »
Глобалната насока ќе е Парискиот Договор. И намалување на CO2.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8281 на: 02 Јануари 2018, 12:26:52 pm »
Се е у насока на полнење на џебот и пренапумпаните буџети секаде во светот. Кур го заболе некој политичар или фабрикант дали народот се труе се додека џебот му е полн. Француски конвенции, париски договори, бриселски лицемерија се е тоа мачкање очи на народот додека овие маме ебаа на цел свет.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #8282 на: 02 Јануари 2018, 13:14:39 pm »
Претходно со иста цел и сличен обем беше потпишан таков договор во Кјото. Американците на qr не го ставија иако во времот на негово донесувње во Обединетите Нации било утврдено дека САД учествува со 1/4 од генерирањето на гасови кој предизвикуваат ефект на стаклена бавча. Договорот се потпишува 1997 а САД се откажуваат 2001 година. Со Парискиов договор работите не напредуваат многу подобро, со оглед дека САД имат намера да се повлечат од негово спроведување до 2020.

"In the Paris Agreement, each country determines, plans and regularly reports its own contribution it should make in order to mitigate global warming.[6] There is no mechanism to force[7] a country to set a specific target by a specific date,[8] but each target should go beyond previously set targets.

In June 2017, U.S. President Donald Trump announced his intention to withdraw the United States from the agreement, causing widespread condemnation both internationally and domestically. Under the agreement, the earliest effective date of withdrawal for the U.S. is November 2020."

https://en.wikipedia.org/wiki/Paris_Agreement

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8283 на: 02 Јануари 2018, 13:16:09 pm »
Ваљда нема и за името вака да си го поебат народот. Ај 3 денара биле не биле да ги ебам ...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #8284 на: 02 Јануари 2018, 14:37:39 pm »
Преку таквото за името.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #8285 на: 02 Јануари 2018, 14:44:30 pm »
ММФ и препорача на “миленичињата“ од владата да ги поскапат горивата и нашиве послушници одма реагираа, истите тие од ММФ кои за малку ќе ја легнеа Грција на колена со нивните мерки за штедење! Е сеа што ние фиромјаните не сме обединети ко грците па да ги здрмаме со генерални штрајкови тоа е друго дваесет....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8286 на: 02 Јануари 2018, 14:46:24 pm »
Какви ММФ-а, какви екологии..... све су то приче за малу децу...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #8287 на: 02 Јануари 2018, 14:59:29 pm »
Зошто ММФ не ја стегне за јајца Шведска и Швицарска туку дојде овде Грција и Македонија да ги подебава? Ко ќе си го дадеш газот под кирија нема бирање кој ќе ти го тури. Паре треба да се враќат, и наново да се позјмуе. Така поскупуе животот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8288 на: 02 Јануари 2018, 15:06:07 pm »
Затоа што ММФ/ШМФ/ЈТФ e Шведска и Швицарска и остала робовладетелска багра. Не се будали сами себе да го убијат. Како инаку би биле онолку богати ако не молзат послаби од нив?

Втора половина е објаснето и за нас.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8289 на: 02 Јануари 2018, 15:08:49 pm »
Цените на автобускиот превоз беа исти од 2009та кога беше 90денари бензинот(дизелот не знам колку бил, нека бил пример 70-80). Сега со претходното покачување од 2 денари скокнаа за 100 денари. Со новото покачување нека скокнат за уште 100, таман ќе ми биде поевтино со кола со што ќе придонесам за "прочистување" на воздухот.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8290 на: 02 Јануари 2018, 15:33:47 pm »
Море Ѓоче, цените се исти ама квалитетот на услугата е полош, од каде пари за нов автобус ако работи на прагот на рентабилност?

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #8291 на: 02 Јануари 2018, 15:38:09 pm »
Море Ѓоче, цените се исти ама квалитетот на услугата е полош, од каде пари за нов автобус ако работи на прагот на рентабилност?

Кој црн праг на рентабилност, ЈСП лапа длабоку субвенции од градот иначе лупаат милионски загуби! И да, загубите не им се од оперативно работење ами од арамилак и недомаќинлак :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8292 на: 02 Јануари 2018, 15:41:02 pm »
Мислев за меѓуградски линии

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8293 на: 02 Јануари 2018, 15:48:04 pm »
Можно е и тоа, ама патникот тоа не го интересира, гледа како е поисплатливо, така само ќе си ги намалат патниците.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #8294 на: 02 Јануари 2018, 16:03:13 pm »
Затоа што ММФ/ШМФ/ЈТФ e Шведска и Швицарска и остала робовладетелска багра. Не се будали сами себе да го убијат. Како инаку би биле онолку богати ако не молзат послаби од нив?

Втора половина е објаснето и за нас.

Така е, исто како и онаа мојана банка што дели бонуси на своите газди, акционери и менаџери од парите што јас ги плаќам скапо. Секој последен ден во месецот ме потсеќаат дека ме држат за јајца и немаат милост ако закаснам две рати. И јасно стои во договорот со кој "сам себе го убил", дека каматната стапка после 3 години не ми ја гарантира никој.