Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 342983 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #3165 на: 27 Октомври 2013, 13:33:24 pm »
Таа е големината, од фб е линкувана. ;D

Инаку..

На одлично ниво е комуникацијата во Лотус, ко пред куперација  :D

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3166 на: 27 Октомври 2013, 13:40:29 pm »
IVettel

Вака се слави победа.

Малиот си гази.

Прекрасна трка. Грожан и Перез феноменални, Маса исто добро се покажа. Многу добри претекнувања, особено двојното на Перез.

Повторно се покажа колку е ризично да стартуваш поназад за да имаш поиздржлив прв сет на гуми. И Вебер и Алонсо настрадаа во гужвата, особено Алонсо кој мораше многу рано да оди во бокс со што тотално му пропадна стратегијата.

Рајко тотално се изглупира. И после се буни зошто му се дереле по радио.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #3167 на: 27 Октомври 2013, 13:48:18 pm »
Da go pozdravime  i Vistinskiot sampion za 2012, vistinskiot sampion za 2013 i najdobriot sofer na denesnicata koj denes ne mozese bolid na Force India da pretekne.

Poveke sreka vo slednata kosilicarska sezona.

Ta-ta now...

Too do loo...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3168 на: 27 Октомври 2013, 13:51:19 pm »
Честитки за четвртата, супер-заслужена титула на Фетел.

Ако некој може да го стигне Шумахер и неговите рекорди - тоа е тој.

Oдличен коментар на f1-live:

"Perhaps most impressive has been Vettel's consistency this year. In previous seasons there have been notable mistakes, but this year it's hard to name just one."

http://en.espnf1.com/india/motorsport/story/132081.html

Рајко не знам што мислеше. Изгледа не премногу.

Грожан - свака час.

Розберг - свака час.

Маса - свака час.

Уствари, кога ќе размислам, сите извозеа одлична трка, освен Алонсо... и Рајко што се испосра на крај.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #3169 на: 27 Октомври 2013, 15:16:50 pm »
« Последно менување: 27 Октомври 2013, 17:26:00 pm n1kola »

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #3170 на: 27 Октомври 2013, 17:08:33 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3171 на: 27 Октомври 2013, 17:27:05 pm »
Честитки до навивачите на Фетел и Ред Бул за оствоените шампионски титули.

Чекај... уствари има навивачи на Фетел и РБ? Или сите беа навивачи против Ферари? :P
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #3172 на: 27 Октомври 2013, 17:27:22 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3173 на: 27 Октомври 2013, 17:52:40 pm »
Чекај... уствари има навивачи на Фетел и РБ? Или сите беа навивачи против Ферари? :P

доста бе со овие плачки, ало

11 тима, 22 возачи.... и само за еден тим и еден возач плачки.

аман више

никој не навива против ферари. само се тера сеир за навивачите на ферари, затоа што плачат

на ф1 тимот на ферари во следната сезона му посакувам многу успех и возбудливи трки. Исто како што им посакував и оваа. И минатата. И таа пред неа... Ама разликувајте „ф1 тим ферари“ и „ф1 навивачи ферари“.  Тоа што вие се идентификувате со ферари, па секој успех/неуспех на ферари си го сфаќате како свој личен успех/неуспеј си е ваша работа. Не се сите у тој „филм“. Не замерајте што не се сите у тој „филм“. Доста со плачкиве.

Не смее никој да зуцне против ферари, одма е провокатор. Бре! Одма два реда солзи три реда мрсули.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #3174 на: 27 Октомври 2013, 17:58:28 pm »
Симо стави  :P на крајот колку што приметив. Енџој и слави двојна титула (ако си фан се разбира  :P)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3175 на: 27 Октомври 2013, 18:01:39 pm »
Арно си разбрал V ;) Секој има право сеир да тера на фановите на ферари, али кога враќаат - боли ;) Башка колку што пратам, FilipV е навивач на Кими, што значи дека до година ќе ни` се придружи во Тифоскиот тим ;)

Како и да е, не можам да кажам ништо друго, освен заслужено за Red Bull и Vettel :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3176 на: 27 Октомври 2013, 18:38:22 pm »
Него, Вебер го нема на групната ред бул фотографија погоре, а?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #3177 на: 27 Октомври 2013, 22:50:00 pm »
Хамилтон: Алонсо со Ред Бул би направил ршум

Луис Хамилтон продолжува да дава контроверзни изјави и покрај неодамнешното појаснување дека Фетел е одличен возач иако успесите се должат на добриот болид.
Овој пат, за шпанскиот спортски весник Ас, Хамилтон „подметна“ бомба откако доби експлицитно прашање дали тој зад воланот на Ред Бул би освоил четири титули.
- Навистина не можам да одговорам. Би било будалесто од мене да кажам такво нешто. Но, јасно ми е дека доколку Фернандо беше во тој болид, ќе беше далеку напред од онде каде што е сега Фетел. Тој би победувал полесно,- рекол возачот на Мерцедес.
Од друга страна, иако Фетел има потреба само од едно петто место за да ја освои титулата, што е многу лесно остварливо имајќи ги предвид неговите последни пет победи во низа, медиумите пишуваат дека во Индија тој е сам, без девојката и родителите, кои вообичаено доаѓаат со него. Дополнително, Фетел е под лупа и за своите активности вон патеката: за време на индискиот гран при викенд наводно тој стравувал од пиење вода или свеж зеленчук и овошје, па дури и користел виски за „прочистување“ на грлото. Претходно, за време на јапонскиот гран при викенд, беше објавено дека Ред Бул порачал риба од Австралија, за нивниот возач и останатиот персонал да не бидат изложени на потенцијален ризик да јадат риба која можеби е озрачена од нуклеарната експлозија во Фукушима пред две години.

http://derbi.mk/index.php/motorsport/formula-1/item/8468-hamilton-alonso-so-red-bull-bi-napravil-rshum

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #3178 на: 27 Октомври 2013, 23:16:21 pm »
Честитки до навивачите на Фетел и Ред Бул за оствоените шампионски титули.

Both..uste od 2010...koga Vettel nemase niedna titula.

Inace blagodaram na cestitkata.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #3179 на: 27 Октомври 2013, 23:47:30 pm »
Ај да си прашам ја, ке бидне нешто од ова: ;D

Тешко на толку трки да тепа ферари посебно не Жалонсо !

Иако јас кажав уште на почеток дека Жалонсо нема да биде шампион ни оваа година, ама кој ме слуша...!?

Ја верувам дека ќе освои, ако сакаш може и да се кладиме во прасе..

За јадење ќе ги поканиме луѓево кој се активни во темава, каде што накнадно ќе договориме...

Битно кладени сме ?

Кладени сме бе, нема проблем!

Патем, утре сум Скопје попладне па ако сакаш да си ја фитнеш 10-ката со кромид и пивцето што ги ветив, бујрум!

Втор пат те канам, да не речеш после педер не сака да си пушти а борчлија е ?