КОга ферари победува се постираат слики од ферари, од Алонсо (или тој што победил за ферари), статистики...
Кога ќе победи некој друг се ставаат слики како Алонсо плаче, или ферари на трупчиња, се’ само не слики од тој кој што победил.
Eve jas na primer ne navivam za nieden tim, Formula 1 gledam od ne znam ni sam koga i nikogas ne sum navival za nikogo !
Ednostavno sakam da gledam interesni trki a ovaa godina za zal toa ni oddaleku ne go pruzija timovite vo F1 so toa sto se potpolno nekonkurentni so Red Bull.
Ferari, Mc Laren, kako frigidni babi ja isteraa cela sezona. Mercedes nesto zamrsi nekoja Muda na nekolku trki i toa pred se vo kvalifikaciite, davajki nadez deka ke gledame poneizvesen sampionat do krajot, no nisto od toa.
Lotus so Rajko e najgolemoto osvezuvanje godinava iako i toa ni oddaleku ne e dovolno za da bide ramo so Ramo so Konzervata energetski pijalok upravuvana od Petel.
Nemaa postojanost, mnogu varijacii, mnogu izdignuvanja i nagli padovi gledame od drugite timovi. Glupi odluki i pocetnicki potezi so jalovi taktiki.
Najstandarden vo taa smisla e Ferari, kako da vozat na letna prosetka po bahamite.
So isklucok na nekolku trki kade Alonso pokaza deka ne zaboravil da vozi probivajki se od nazad na kaj napred, Ferari ne lici na samiot sebesi.
Pocnaa da se jadat so timovi kako Force India, Sauber i slicni koj na vremeto se trgaa za da gi propustat za po cel eden krug a nekogas i dva.
Normalno e ljubitelite na F 1 da frlaat drva i Kamenja po Ferari, kako tim koj nekogas bese lider vo F1.
Po kogo da plukaat ? Sigurno ne po Marusija ili Cateham?!
Na trka se izleguva za da se pobedi ili da se bide na tronot vo najmala raka a ne da samo se izvozi so kompleten bolid vo cij kokpit sedi najdobriot vozac na denesnicata i vistinskiot sampion za izminative godini.
Ovaa sezona za Ferari bese, Dojdov - Vidov - Popusiv!
Da se naevame deka dogodina ke napravat podobar bolid so dobro turbo motorce i ke mozat da gi napravat trkite pointeresni!