Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 302854 пати)

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2370 на: 13 Септември 2013, 22:44:30 pm »
Транскрипт од радио-пораките во Монца
http://www.f1fanatic.co.uk/2013/09/13/2013-italian-grand-prix-team-radio-transcript/

во транскриптот ја нема пораката до себастијан "remember Senna 1988" кога почна да минува низ сообраќај

88 сена на монца се има заглавено на "тротоарот" поминувајќи ги заостанатите болиди

и не сум хејтер на ферари не се палете за една мајца одма :D не е виц или измислица туку тексто е реална ситуација во ферари
« Последно менување: 13 Септември 2013, 23:22:05 pm velkov »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2371 на: 13 Септември 2013, 22:55:42 pm »
За жал, премногу лесно се вреѓаат некои луѓе од ситни заебанции, инспирирани од акциите на нивниот тим.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #2372 на: 13 Септември 2013, 23:02:36 pm »
@Cuore Sportivo не ми одговори на прашањето!

тројца над тебе што пишале или!?  (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Може да ве замислам со која филозофија гледате формула вие два тројца хејтери на Ferrari..

Која патетика сте...
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2373 на: 14 Септември 2013, 08:45:48 am »
Покрај Рајко и Алисон, Ферари од Лотус го зеде и шефот на аеродинамиката.

" Ferrari have made their second high-level technical recruitment this year, signing Lotus's head of aerodynamics Dirk De Beer.

The Italian team have already taken on Lotus's former technical director James Allison. "

http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/24082291

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2374 на: 14 Септември 2013, 09:42:08 am »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2375 на: 14 Септември 2013, 10:14:48 am »
@Cuore Sportivo не ми одговори на прашањето!

тројца над тебе што пишале или!?  (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Може да ве замислам со која филозофија гледате формула вие два тројца хејтери на Ferrari..

Која патетика сте...

Тазе си ти, чекај малце не рипај одма.. ;D

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2376 на: 14 Септември 2013, 10:43:59 am »
@Cuore Sportivo да не ме разбереш погрешно, не сакам да влегувам во дуел на форум поради тоа што јас сум фан на еден тим, ти на друг, некој на трет и итн... она што сакам да го кажам, без да ги навредам сите фанови, е следново:

факт е дека постои некоја нетрпеливост помеѓу фановите на другите тимови и ферари, но мислам дека тоа е наметнато од италијанската публика. зошто велам „наметнато“ од нивна страна? затоа што доколку победеше фетел исто така во силверстон (каде исто така има голем број фанови на ферари) немаше да биде исвиркан како што тоа му се случи во италија! таков е менталитетот во италија и кога одите таму, мора и вие да се прилагодите... а ако одите во силверстон сето тоа ќе биде на малку повисоко ниво... ете затоа англија е колевката на авто-спортот. имаат изградено и култура да се следи една трка, за разлика од италија ако не победи нивниот „пулен“, тогаш тој што ќе биде на највисокото место ќе биде исвиркан.

поентата ми е дека верувам дека и тука има фанови на ферари кои си навиваат коректно како многу други што ги спомнав во англија. нив не ги мешам со оние кои биле во монца ова лето и свиркале против победникот... едноставно овој спорт не може да трпи такво навивање. не правиме муабет за фудбал, кошарка или ракомет во кои две репрезентации играат една против друга, а кај публиката постои меѓусебна нетрпеливост. историјата на Ф1 не памети такви моменти и биле многу ретки бидејќи самиот спорт да се следи бара сосема друга гледна точка за разлика од останатите.

секој си има право да навива за кого сака и никој не може да му наложи зошто да не навива или да навива. секој има право на слободен избор... еден ден ќе бидете презаситени од навивањето и ќе барате тркање без разлика кој за кого возел. добро претекнување е добро претекнување. добра трка е добра трка... тука нема дилеми кога возбудата ќе се јави кај сите.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2377 на: 14 Септември 2013, 10:54:00 am »
Интервју со Вебер за преминувањето на Кими и неговите погледи кон стратегијата на Ферари.

http://www1.skysports.com/formula-1/news/24183/8919585/mark-webber-reckons-raikkonenalonso-short-term-ferrari-fix-before-move-for-vettel

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2378 на: 14 Септември 2013, 11:02:36 am »
ако рече еди џордан дека фетел ќе премине во ферари, тогаш да поверувам бидејќи неговите предвидувања на BBC во целост се исполнија... почнувајќи од мерцедес, рос браун, хамилтон... вебер сеуште не е релевантен во предвидувањата. треба да покаже дека може да му се верува во изјавите.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2379 на: 14 Септември 2013, 11:10:05 am »
Предвидување е де, не инсајдерска информација. Се разбира дека не треба да и се придава премногу големо значење. Онака го поставив, може ќе им се види интересно на некои.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2380 на: 14 Септември 2013, 11:14:56 am »
во ред е што ја сподели информацијата... таман работа... ;)

поентата ми е дека колку е таа релевантна кога доаѓа од страна на вебер!? ако тој каже дека е инсајдерска, не значи дека е навистина така... можеби сака да му помогне да премине во ферари за овој да се врати назад во ред бул... од кај можеме да знаеме што се крие зад изјавата на вебер.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2381 на: 14 Септември 2013, 11:21:19 am »
ако рече еди џордан дека фетел ќе премине во ферари, тогаш да поверувам бидејќи неговите предвидувања на BBC во целост се исполнија...

Освен она од пред 15 години дека со својот тим ќе земе барем една титула  :-X

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #2382 на: 14 Септември 2013, 11:21:58 am »
Никој не го избрка од Редбул. Сам реши да смени околина. Мислам дека одкако ја донесе одлуката, делува многу посмирено, не се замара многу и си кажува што мисли многу по отворено.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2383 на: 14 Септември 2013, 11:22:27 am »
@filipv тогаш беше тимски шеф и не се рачуна...  

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2384 на: 14 Септември 2013, 11:23:26 am »
@V тоа значи дека си кажува и тоа што треба и тоа што не треба... пошо нема потреба да води сметка. :D