маса кога кажа дека алонсо е подобар од шумахер многумина рекоа дека не знае што зборува. а ако каже дека сена е најдобриот, тогаш изјавата му е на место... тоа значи дека селективно ги земате работите како ви одговараат, односно ако сте фанови на сена дека делот за сена повеќе ви одговара.

случајот со сена е вид на „уметност“... уметникот црта, се труди... има милион дела... додека е жив се нервира дека не може да преживее, односно не му се исплати работата, па ќе почне да го пали или фрла својот труд.... а откако ќе умре, луѓето ќе почнат да фрлаат енормно многу пари за неговите слики.
прашањето е, зошто цената на неговиот труд драстично пораснала после неговата смрт? така е случајот и со сена, а таков ќе биде и со прост, лауда, шумахер!
пс - џемс хант да не го спомнувам кој има само една титула или жил вилнев со 6 победи во кариерата. што направиле овие да за да им се дава толку големо внимание... се надевам дека сега ќе ми ја разбереш поентата кога вреднувате некого кој немал позначајни резултати, но тоа е сосема во ред. не е тоа погрешно размислување!
ја не сум некој експерт... ама кога барикело, маса, хакинен, трули, шумахер, култхард, хамилтон, алонсо итн... итн... ќе кажат „сена е човекот“, ваљда знаат боље и од тебе и од мене.