Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 306382 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #1845 на: 29 Јули 2013, 16:31:06 pm »
Не пи такви гомна бе, ќе си го расипеш стомакот.

Smesaj go ti 30-70 so bela Alexandrija, probaj..pa ke praime muabet.

ц ц ц ц...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1846 на: 29 Јули 2013, 17:12:47 pm »
Кога ќе седне некој во Ф1 и да дојде барем до 10-то место, тогаш може да јаде го*на за некој во ф1 колку знаел или незнаел да вози.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1847 на: 29 Јули 2013, 17:14:39 pm »
Што знаеш ти бе, видиш се таленти на форум. ф1...10то. Глупости.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1848 на: 29 Јули 2013, 17:26:53 pm »
Znaci dogodina so 1.6 turbo motori moze da ocekuvame titula od Marussia Cosworth.
Ipak Cosworth se ekspertite za mali turbashi.
Duri i i kaj mene pod hauba imaat chepkano. ;D

http://www.formula1.com/news/headlines/2013/7/14802.html
Цитат
Marussia have announced a new technical partnership with Ferrari that will see their cars powered by the Italian firm’s engines from next season. The team have used Cosworth engines since they joined the grid in 2010.

As a Ferrari customer team, under the new 2014 regulations Marussia will be supplied with the Scuderia’s new 1.6-litre, V6 engine, plus their Energy Recovery System, full transmission and all related ancillary systems.

Ништо од муабетот. Пак ќе бидат тапа догодина.  :)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1849 на: 29 Јули 2013, 17:30:10 pm »
Znaci dogodina so 1.6 turbo motori moze da ocekuvame titula od Marussia Cosworth.
Ipak Cosworth se ekspertite za mali turbashi.
Duri i i kaj mene pod hauba imaat chepkano. ;D
Аеродинамиката игра најголема улога. Изминатите години Ред Бул не е најдобар заради то дека има Рено V8 мотор, туку дека Њуи смисле одличен болид, на моменти нелегален, и врвеше само со опомени од Фиа.

Кога ќе седне некој во Ф1 и да дојде барем до 10-то место, тогаш може да јаде го*на за некој во ф1 колку знаел или незнаел да вози.

Ако е така, за многу работи тогаш не треба да прајме муабет на форумот. 99% немаме возено Ферари, Ламбурџини, се збора за политика а никој нема бидено премиер, претседател итн. Си искажваме наши ставови според некои факти, статистики, нема тука лошо нешто.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1850 на: 29 Јули 2013, 17:36:49 pm »
Нели е некако геј тимови да користат туѓи мотори?

Ако и самиот знаеш што си сакал со ова да кажеш - еве на.

геј из океј!

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1851 на: 29 Јули 2013, 17:40:44 pm »
Изминатите години Ред Бул не е најдобар заради то дека има Рено V8 мотор, туку дека Њуи смисле одличен болид, на моменти нелегален, и врвеше само со опомени од Фиа.

Има голема разлика помеѓу „нелегален“ и „најдобро ги користи дупките во правилата“.

Нели е некако геј тимови да користат туѓи мотори?

Срамота би било за Ферари и Мерцедес да користат туѓи мотори.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #1852 на: 29 Јули 2013, 17:48:43 pm »
Има голема разлика помеѓу „нелегален“ и „најдобро ги користи дупките во правилата“.

Какви дупки какви бакрачи, неколку пати беа опоменати за мапирање на моторот од кога се забрани то, и после за дупки на подот уште неколку пати, и ред други работи. За овие работи требаше одма казни а не опомени.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1853 на: 29 Јули 2013, 17:57:17 pm »
Да, да. Со Жан Тод на чело на ФИА, Редбул се тие со дебелите врски.

Секогаш имало такви опомени и заобиколување на правилата. Сетете се што се случуваше со двојниот дифузер на Браун, DRS каналите на Мекларен, двојниот DRS на Мерцедес лани, предната суспензија што сакаа да ја користат Ферари и Лотус пред почеток на претходната сезона. Сите го прават тоа, само некој е поуспешен од другите. 

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #1854 на: 29 Јули 2013, 18:05:35 pm »
Така, лани цел болид на Ферари беше базиран на суспензија шо ке ја менва висината авотматски во кривините, немаше правило за забрана на ваква суспензија и фиа на тестирањата му текна и ја забране и ферари почна со 2 секунди поспор болид. Се гледа кој е фаворизиран.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1855 на: 29 Јули 2013, 18:06:39 pm »
Јас мислам дека ред бул се шампиони пред се затоа што фетелчо е прва лига возач. Не дека нема и други фактори (секогаш има), но пред се е ради фетел.

Сетете се на неговата прва победа во кариерата во Монца пред пет години. За мене таа победа е крај на муабетот. Трајно го отстрани секој сомнеж во неговите возачки квалитети. На дожд и во инфериорен болид ги прати по цигари ковалаинен, раиконен, хамилтон, алонсо, маса, трули, кубица... Најпоштена победа! Ниту еден од фаворитите не се откажа. Сите ја завршија трката и тој победи.

На многумина не им е симпатичен - не ми е ни мене. Но дека е прва лига возач - е. Кој шо сака нека каже.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1856 на: 29 Јули 2013, 18:07:52 pm »

Ако е така, за многу работи тогаш не треба да прајме муабет на форумот. 99% немаме возено Ферари, Ламбурџини, се збора за политика а никој нема бидено премиер, претседател итн. Си искажваме наши ставови според некои факти, статистики, нема тука лошо нешто.

Сте се запрашале некогаш зошто се токму тие 22ца во Ф1?
Знаете колкав е патот за во ф1?
Колку % од тоа вие имате извозено па да солите памет?

Тоа може да го зборите за некој што прв пат седнал еве да вози трки во Кичево или Водно, може да сте на исто рамниште, ама со овие баш и не.

Јас ги почитувам сите возачи, некои ми се повеќе омилени ама не плукам по другите. Колку и да е некој нечесен и брутален, штом може да извози најбрз круг од сите, сигурно не крател патека за да го направи тоа време туку извозел затоа што знае. Може да тропам до сабајле на темава ама ме мрзи, а ако некој стварно мисли дека е подобар од најлошиот во ф1 (а камоли од првите 5), му посакувам среќа во патот кон ф1 и очекувам да го докаже тоа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1857 на: 29 Јули 2013, 18:09:22 pm »

Сте се запрашале некогаш зошто се токму тие 22ца во Ф1?
Знаете колкав е патот за во ф1?
Колку % од тоа вие имате извозено па да солите памет?

Тоа може да го зборите за некој што прв пат седнал еве да вози трки во Кичево или Водно, може да сте на исто рамниште, ама со овие баш и не.

Јас ги почитувам сите возачи, некои ми се повеќе омилени ама не плукам по другите. Колку и да е некој нечесен и брутален, штом може да извози најбрз круг од сите, сигурно не крател патека за да го направи тоа време туку извозел затоа што знае. Може да тропам до сабајле на темава ама ме мрзи, а ако некој стварно мисли дека е подобар од најлошиот во ф1 (а камоли од првите 5), му посакувам среќа во патот кон ф1 и очекувам да го докаже тоа.

Баш така!

Не пуштаат секој во ф1. СИТЕ ДО ЕДЕН возачи кои ги гледате на патеката се врвни, врвни возачи.

Исто како и сите фудбалери кои ќе ги видите на телевизија - сите тие се доктори за фудбал.

Нијанси одлучуваат.

Видете ги побогу разликите во времињата помеѓу најјаките возачи во најјаките коли и наслабите возачи во најслабите коли. Колку е? 3-4 секунди? На патека од повеќе километри и кривини!!!! Не е драг рејс, па разликите (во апсолутни рамки) се пак мали! Тоа значи дека возачите и колите се многу, многу, многу изедначени и дека фини нијанси одлучуваат!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1858 на: 29 Јули 2013, 18:58:16 pm »
Баш така, како што кажа Игор..... и се кладам дека никој од нас не би можел да извози круг со помалку од 20 секунди каснење...... ако воопшто го заврши.

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #1859 на: 29 Јули 2013, 19:16:06 pm »
И сега како да дојдиме до заклучокот кој е најдобар? ;D