Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305888 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #525 на: 25 Март 2013, 13:38:23 pm »
сена е најбољи, а има само две титули

Јас се согласувам, а татко ми би ти кажал дека „професорот“ бил бољи ;)

искрено, и мене поише ми се свиѓаше професорот.

у принцип, во секој спорт повеќе поштуем систематичност и ладна пресметаност отколку импулсивност и џилитење.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
« Одговори #526 на: 25 Март 2013, 13:40:02 pm »
сена е најбољи, а има само две титули

Јас се согласувам, а татко ми би ти кажал дека „професорот“ бил бољи ;)

искрено, и мене поише ми се свиѓаше професорот.

у принцип, во секој спорт повеќе поштуем систематичност и ладна пресметаност отколку импулсивност и џилитење.

Therefore, Mika Häkkinen :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #527 на: 25 Март 2013, 13:50:41 pm »
Therefore, Mika Häkkinen :)

апсолутно!

во секој спорт, токму систематичните и пресметани натпреварувачи им влеваат најмногу страв на опонентите. Без исклучок. Тие се најзаебаните противници!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #528 на: 25 Март 2013, 13:54:33 pm »
3 титули има сена...

Алонсо има ушбек фаца ама колку лигушка фаца има оној Фетел е чудо. Не знам како може некој да навива за таковлугуш. Кога го гледам како лиги да му течат.

https://www.google.com/search?q=vettel&hl=sr&client=firefox-a&hs=ByS&rls=org.mozilla:en-US:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pEhQUevYC8HWswbtxIDYBQ&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1680&bih=921

Иначе и мене како возач највеќе впечаток ми остава Кими ама почиња одбивен да ми станува зараи начиов Кими. Премногу загрозен е и одбивно делува. Му го срами името, витинскиот Кими никогаш не би реагирал така.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #529 на: 25 Март 2013, 13:56:00 pm »
Фрустрации се тоа Члинки, сакав по едно лигавче да им дадам, ама шо ги е*ам, нека се лигават...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #530 на: 25 Март 2013, 14:18:31 pm »
Копиленцето намерно закочи

http://www.youtube.com/watch?v=8ipvulwD2e0&feature=player_embedded

Според race pace на Маса, ферари можи да го замрзни развојот на болидот и да се концентрира на 2014.

Цитат: Massa
“Today’s race was really complicated, because starting with a new set of intermediates on a track that was very damp at some points and completely dry at others, prevented me from having a good pace and I lost ground to many other drivers on the first lap. Maybe bringing forward the first stop to fit dry tyres was a slightly risky choice, because the track was still damp and this cost me time.

Да, сите се копилиња освеn Алонсо, сите него го маваат, сите него му местат а у ствари сам си го напика!

Oд кај знае дали нема да се учука во него цел па да се заебе и сам, ама пусто нели, кога се збори со срце а не со ум, такви се коментарите! ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #531 на: 25 Март 2013, 14:30:39 pm »
Не знам зошто се карате кој бил подобар, сепак титулите се она што се брои на крај и што е релевантно?

Дали ги освоил овака или онака, дали имал лош или прекрасен болид, дали знаел да вози или не, дискутабилно е сето тоа!

Титулите се памтат, се друго се заборава!

Никој не ги сака најдоврите и обично на сите останти им сметаат, така е во секој спорт!

Ако ги прашате Риболовците од Македонија за Спортекс ке ви речат "Toј врска нема од риби фаќанје! Како успеал да биде 7 пати по ред државен шампион, не ни е јасно ! " ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #532 на: 25 Март 2013, 14:36:48 pm »
Не знам зошто се карате кој бил подобар, сепак титулите се она што се брои на крај и што е релевантно?

но самите ф1 возачи не се согласуваат со ова. Возачите викаат „сена е најбољи“ а не освоил највише титули.

па ваљда они знаат боље од нас, а?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #534 на: 25 Март 2013, 15:25:40 pm »

но самите ф1 возачи не се согласуваат со ова. Возачите викаат „сена е најбољи“ а не освоил највише титули.

па ваљда они знаат боље од нас, а?

Појма немам што викаат возачите на Ф 1, јас си кажав што е за мене и за 90% од светот релевантно! Титулите се тие што се бројат и памтат, другото е се лук и вода!

Ако бил таму некој најдобрар некогаш, што не победил? Или пенал му свирнаа у 90 минута?  ;D
« Последно менување: 25 Март 2013, 16:36:41 pm Sportex »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #535 на: 25 Март 2013, 16:26:02 pm »
http://www.brzkrug.com/avto/f1/10561--------lotus-f1---2014

Она што го испушти ферари може ќе го добие лотус. Додуша кубица е многу повреден и со многу ограничени движења на неговата рака но останува интересно бар како опција кубица и раиконен во конкурентен болид на рено. Без тимска стратегија на прв и втор возач.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3993
« Одговори #536 на: 25 Март 2013, 17:12:44 pm »
Ќе се мавнат еднаш, ќе искршат болид од 5.000.000 долари и ќе видиш одма како после тоа се прави тимска стратегија на прв и втор возач :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #537 на: 25 Март 2013, 17:25:40 pm »
Не знам зашто, не дека редовно пратам F1, ама Алонсо одувек ми асоцирал на душбег. Не можам да конкретизирам зашто, ама така.. Уште од кога се појави.

Edna slika 1000 zborovi.

Втора слика, 3х1000 зборови  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #538 на: 25 Март 2013, 17:42:52 pm »
Требат вошки ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #539 на: 25 Март 2013, 17:44:24 pm »
И јас не го сакам Миленко, само морам да признаам дека многу му беше на место епитетот за Ферари.

Па не би рекол, дека Ред Бул се дигнаа, зашто Ферари прво беа плескани од Рено, па Кими дојде и освои титула. После тоа се држеа со Мекларен со до крај, ама пустите пари си го направија своето, намерно си го саботираа својот возач. У 2009та ги плескаше кој стигне, Браун парче направија, 2010/11/12 Ред Бул ви наби комплекси до бескрај. сума сумарум од 2005та до 2012та, а тоа се 8 години, Ферари виде само една титула, што за тим со толкави средства, историја, попуарност е премалку. Сепак Ферари се паднати и тоа многу, а парите од сантандер по кои што се полакомија им се удрија од глава.

Во сите овие години (освен можеби во една), ферари бил директен конкурент за освојување на титула во возачка и конструккторска конкуренција, има освоено една во возачка и две во конкуренција на конструктори.
Воедно, има вкупно најмногу титули и во конкуренција на конструкотри и во конкуренција на возачи.
Исто така е и најстар тим со постојан континуитет во F1, со најмногу запишани победи, пол позиции  и најбрзи кругови.
Не можеш да кажеш дека некој непотребно го велича Ферари, кога благодарение на успесите има право на тоа .

И јас не го сакам Алонсо ич, ама ако носи победи за Ферари - тоа е доволно добро за мене. Сеуште како возач има повеќе победи од Фетел, па може да се каже дека е поуспешен возач од него.
Туку, тек сме на почеток на сезоната, Ферари имаат подобар болид, но малку и полоша среќа на почеток од лани, ама има време. Ако машината функционира, ќе биде добра сезона за Ферари.
Јас не го осопрувам тоа, односно не ги оспорувам фактите, титулите и успеситe на Ферари. Тоа што јас го кажав, дека непотрбено се велича Ферари и Алонсо, се однесуваше на муабетите на вас фераристите у темиве за Ф1 за тековните сезони.
Е сеа, малку околу историјата, Едната конструкторска титула е освоена на маса, односно од кога на Мекларен му беа одземени сите бодови поради Степнигејт аферата. Дали било праведно и што и како се случувало тогаш нема да коментирам. Истата таа година Кими ја освои единствената во задњиве 8 години титла за ферари во конкуренција на возачи. Покрај таа титула во 2006, 2008, 2010 и 2012 возач на ферари бил на 2ро место и се борел  за титула. Во конкуренција на констрктори освен 2006та, 2007ма и 2008ма каде што Ферари освоил 2 титули и бил на чекор од освојување на уште една, во остнатите 5 години буквално на Ферари им е испеглан гзот од страна на другите тимови и немало никаква борба од страна на Ферари за освојување на конструкторска титула.
Како што реков претходно у Ферари си смрдат работите и тоа многу, и не личи на тим кој што има толку успеси зад себе. Направија според мене низа грешки и глупи одлуки кои што тимот го одведоа во надолна линија, и се тоа за пари. Епа ете им ги парите, ама немојте тука да ми ги величате Алонсо и Ферари, затоа што се далеку од тоа што еден тим на Ферари треба да биде. Искрено и мене ми фали еден таков Ферари како што гледав во минатото. Не дека навивам за Кими, ама факт е дека од кога го избркаа, работите ептен им излетаа од раце и им избегаа од контрола.

Иначе и мене како возач највеќе впечаток ми остава Кими ама почиња одбивен да ми станува зараи начиов Кими. Премногу загрозен е и одбивно делува. Му го срами името, витинскиот Кими никогаш не би реагирал така.
??? дај биди малце појасен.

Иначе околу шпекулациите за кој каде и кога би возел. Искрено сакам доколку Хонда се спои со Мекларен, Кими да улета таму и да го гледам во Мекларен Хонда. Околу Кубица, можно е да се врати наместо Кими, затоа што Кими моментално има 33 години, а годинава ќе полни 34. Така што за 2 години Кими ќе има 36, што у денешни услови е многу за Ф1. Така што, ништо чудно Грожан и Кубица да возат за Лотус од 2015. Или пак да улета Кубица у 2014та у Лотус, ако Кими отиде у Мекларен Хонда, доколку се оформи таков тим.