Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305873 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #480 на: 25 Март 2013, 01:42:43 am »
Сами ја потикнувате одбивноста кон Алонсо и Ферари кај останатите љубители на Ф1. Спуштете се малце на земја и почнете реално да ги гледате работите, а не за секој неуспех некој друг да ви биде крив и до бескрај да се плачело и цмиздрело. Претерано ги величате и Ферари и Алонсо, а поткрепа никаква за тоа, затоа што сите знаеме што имаат освоено Ферари у последниве неколку години. Едно големо ништо.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #481 на: 25 Март 2013, 01:45:53 am »
2    Fernando Alonso   Spanish    Ferrari   278

2   Ferrari   400

еве резултати од 2012

конструктори 2-ро место
возачи 2-ро место

ова е ништо?

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #482 на: 25 Март 2013, 01:51:48 am »
Со оглед на тоа колку се силите и колку секоја сезона се лупате у груди како тоа сте најбоље, да ништо е! Заборавив да го додадам и огромнто плачење. Од 2009та па навака ве плеска кој стигне, заради пари го избркавте возачот кој што ви донесе титула. Епа ете ви го сега плачкото и парите. Пошто од парите не може да видите ништо, а ниту пак тимот знае да ги искористи ко што треба и да напраи асален болид, нека ви биде 2ро место огромен успех, ама немојте да кревате галама како тоа Алонсо и Ферари се најбоље.

Заборавив да споменам дека ради истите тие пари го упропастивте и Маса и му ја досјебавте кариерата.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #483 на: 25 Март 2013, 01:53:57 am »
како збориш,ко да сум у управен одбор на ферари :D

за тоа дека се далеку од тоа што беа,точно
ама дека се очај, не се

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #484 на: 25 Март 2013, 01:59:43 am »
Очајни се со политиката што ја водат. Убаво ги окарактеризира Миленко пред неколку години, шпагети тим.
Лаком г'з два стапа јаде, ете им го сантандер спонзор, ете им шофрешите и потрчко, ама затоа титула не можат да видат.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #485 на: 25 Март 2013, 02:04:12 am »
поише е дека ред бул се дигнаа отколку што ферари паднаа

те молам не го спомнувај миленко

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #486 на: 25 Март 2013, 02:11:44 am »
И јас не го сакам Миленко, само морам да признаам дека многу му беше на место епитетот за Ферари.

Па не би рекол, дека Ред Бул се дигнаа, зашто Ферари прво беа плескани од Рено, па Кими дојде и освои титула. После тоа се држеа со Мекларен со до крај, ама пустите пари си го направија своето, намерно си го саботираа својот возач. У 2009та ги плескаше кој стигне, Браун парче направија, 2010/11/12 Ред Бул ви наби комплекси до бескрај. сума сумарум од 2005та до 2012та, а тоа се 8 години, Ферари виде само една титула, што за тим со толкави средства, историја, попуарност е премалку. Сепак Ферари се паднати и тоа многу, а парите од сантандер по кои што се полакомија им се удрија од глава.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #487 на: 25 Март 2013, 02:15:49 am »
абе зошто збориш ко јас да сум ферари,кога тогаш ќе се вратат ферари на првото место :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #488 на: 25 Март 2013, 02:25:33 am »
Јас само посочив дека непотребно го величате Ферари, а со тоа им стварате одбивност на останатите. Згора на тоа не ми е јасно како го величате Алонсо, најголемото лигле и плачко у формула, гарант сте му пцуеле се живо и диво до 16то колено кога возел за рено и за мекларен. Особено за рено кога возеше, пошто сите знаеме каков дрим-тим беа со Бријаторе. Штета што во 2005та на Кими Мекларнот беше кварлив, а во 2006та Шуми можеби веќе го јадеа годините. Имаше среќа плачкото тие 2 години иначе утре сабајле титула што ќе видеше.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
« Одговори #489 на: 25 Март 2013, 07:33:34 am »
И јас не го сакам Миленко, само морам да признаам дека многу му беше на место епитетот за Ферари.

Па не би рекол, дека Ред Бул се дигнаа, зашто Ферари прво беа плескани од Рено, па Кими дојде и освои титула. После тоа се држеа со Мекларен со до крај, ама пустите пари си го направија своето, намерно си го саботираа својот возач. У 2009та ги плескаше кој стигне, Браун парче направија, 2010/11/12 Ред Бул ви наби комплекси до бескрај. сума сумарум од 2005та до 2012та, а тоа се 8 години, Ферари виде само една титула, што за тим со толкави средства, историја, попуарност е премалку. Сепак Ферари се паднати и тоа многу, а парите од сантандер по кои што се полакомија им се удрија од глава.

Во сите овие години (освен можеби во една), ферари бил директен конкурент за освојување на титула во возачка и конструккторска конкуренција, има освоено една во возачка и две во конкуренција на конструктори.
Воедно, има вкупно најмногу титули и во конкуренција на конструкотри и во конкуренција на возачи.
Исто така е и најстар тим со постојан континуитет во F1, со најмногу запишани победи, пол позиции  и најбрзи кругови.
Не можеш да кажеш дека некој непотребно го велича Ферари, кога благодарение на успесите има право на тоа .

И јас не го сакам Алонсо ич, ама ако носи победи за Ферари - тоа е доволно добро за мене. Сеуште како возач има повеќе победи од Фетел, па може да се каже дека е поуспешен возач од него.
Туку, тек сме на почеток на сезоната, Ферари имаат подобар болид, но малку и полоша среќа на почеток од лани, ама има време. Ако машината функционира, ќе биде добра сезона за Ферари.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #490 на: 25 Март 2013, 07:54:23 am »
Question from the floor: What about Ferrari?

Цитат: Alonso
I believe there is no team in the world that can imitate Ferrari, there is nothing to discuss. It’s the first thing the president says, when you come in the door. But, it seems that no matter what Ferrari does, pages and pages are written and the others, what can I say, just a few words.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #491 на: 25 Март 2013, 08:45:05 am »
Ferari ke bide i zad Mercedes ovaa godina.

Nemam protiv da ste za ferari, ali zasto pobogu ste za Alonso koga vi donel vkupno NULA tituli i ne znam koja godina po red samo zafaka mesto vo omileniot vi tim.

Da bea Raikonen ili Hamilton na negovo mesto do sega sigurno ke osvoeja titlula i bar ke imase za sto da zborite.
Vaka samo pucate u prazno...4 ta godina po red.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30194
    • CARclub.mk
« Одговори #492 на: 25 Март 2013, 09:07:57 am »
Не знам зашто, не дека редовно пратам F1, ама Алонсо одувек ми асоцирал на душбег. Не можам да конкретизирам зашто, ама така.. Уште од кога се појави.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #493 на: 25 Март 2013, 09:10:11 am »
Кубица и раиконен тоа ќе беше идеалната возачка постава за ферари. Едниот го изгубија во несреќа другиот сами го испудија. Епа чорба ферари со овие возачи.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #494 на: 25 Март 2013, 09:15:33 am »
Не знам зашто, не дека редовно пратам F1, ама Алонсо одувек ми асоцирал на душбег. Не можам да конкретизирам зашто, ама така.. Уште од кога се појави.

Edna slika 1000 zborovi.