Masa: Više neću pomagati Alonsu
Vozač Ferarija Felipe Masa rekao je da će od sada voziti samo za sebe i da više neće pomagati svom timskom kolegi Fernandu Alonsu ove sezone u Formuli 1.
Felipe Massa
Brazilac će, inače, na kraju sezone napustiti italijansku ekipu, a zameniće ga Kimi Raikonen.
Masa je često ranije morao da žrtvuje svoju poziciju u trkama kako bi pomogao Alonsu da ostvari što bolji plasman, pošto se Španac borio za šampionsku titulu.
Tokom trke za Veliku nagradu Nemačke 2010. godine iz ekipe je putem radio veze rečeno Masi da je Alonso brži i da ga propusti. Takođe, prošle godine na trci za Veliku nagradu Sjedinih Država u Ostinu, Ferari je namerno izdejstvovao kaznu pomeranja za pet mesta na startu za Masu, kako bi obezbedio Alonsu da izbegne gužvu na stazi.
Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo rekao je italijanskim medijima da će Masa sigurno pomoći ekipi da osvoji titulu u konkurenciji konstruktora, kao i Alonsu u konkurenciji vozača. Međutim, brazilski vozač je to demantovao.
„Od sada neću da vozim za Alonsa. Od trke u Singapuru, u nedelju, radiću samo za sebe. Napadaću kad god budem mogao, u svakom krugu. Došlo je vreme da vodim računa o sebi“, rekao je Masa.
Masa će na kraju sezone posle 11 godina napustiti Ferari, a za sada se ne zna gde će voziti sledeće sezone.
„Znam kakvi su Fernando i Kimi na stazi i van nje. Mislim da su oni odlični vozači, ali plašim se da će biti varnica kada budu u istoj ekipi. Rekao sam šefovima da duboko dišu dok još mogu, pošto će im sledeće sezone to biti veoma teško“, rekao je Masa.
Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju trkom za Veliku nagradu Singapura.
Та со него, та без него .... you can kiss the title goodbye Alonsso