Предлог за акумулатор за цитроен ц2 1.4хди?
Exide Premium Carbon Boost 61Ah, 600 A startna mokj, Cena 4600 denari za clenovi na Carclub so vraten star cena 4000 denari.
Performansi na Exide Premium Carbon Boost :
*Prv akumulator so Carbon aditiv za super brzo samopolnenje pri kratki relacii ili stoenje na akumulatorot podolgo
(super fast recharge)
*30% pogolema startna mokj(prvo palenje na ekstermni temperaturi)
*Edinstven Hermeticki zatvoren akumulator.
*Edinstven OEM sertificiran akumulator na pazarot.
*Specijalen za vozila so full oprema
*Za vozila so mokjni dizel i benzin motori
*Gi opfakja site modeli na vozila proizvedeni do 2015 godina(specificni dimenzii i Ah)
Ај пак да прашам, некаде читав дека под 12,4 В акомулатор треба да се надополни; се мисли 12,4В со слободни клеми или приклучен во кола ( работи сат, поврзан со компјутерот, инсталацијата) ??
Ako e nov nevgraden ne smee da e pod 12,6.
Na veke montiran posle nekoja godina normalno da e megu 12,0 - 12,5
Работата е еден ден да стои колата, утре пред да ја запалам со акуТестерот вика LOW... и не пали чакмам туку пола секунда до 1 секунда трае верглањето. А ако ја возиш, после чакмак пали. Од уреди има сат, дури и светло во кабина на оф го ставив.
Акомулаторот е купен и вграден на 22 јули ама е произведен крај на 2014. Во овластениот вика да му го донесам демонтиран, еден ден ќе го тестира (може ќе го полни).
Мене друго ме плаши, кога предходно 2008 првпат менував акомулатор, новиот акомулатор од 45Ач ( оригинал е 42-43Ач), на колата и требаше од кружен тек кај Хемпро т до Н.Лисиче да ја возам да го препознае акомолуторот ( да почне да забрзува нормално, а така пишува и во Мануелот, 8км треба да возиш. Сега, летоска, овој Весна акомулатор од 50Ач веднаш нормално забрзуваше, немаше фаза на препознавање, но сега ако не возам 2 дена му треба време да почне колата да забрзува нормално, а напротив кога е ладна секогаш подобро забрзувала.. како ЦПУ да ги забораваа работите што ги учи со возењето, дали напонот на акомулаторот кога колата стои на паркинг веќе за ден два паѓа ??