Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 326
10 години не бев активен на форумов сега послободно време и пак да се раштракам По се ова што прочитав за акумулаториве значи поише од 3 год веќе не тераат(прва кола што ја возам повеќе од 4 години)?Треба да се дополнува двапати годишно?Мојот exide почиња тешко да вергла значи му треба освежување или да го мењам да не ме остави негде?Имам другарче со некој смарт полнач ќе го ставам.Треба клеми да извадам или директно врз клемите?И дали има мобилни jumperi за коли негде низ државава?Автоматик сум немам опција на гурање да палам😂
Цитат: fiestaaprilia на 30 Јануари 2023, 15:03:18 pm10 години не бев активен на форумов сега послободно време и пак да се раштракам По се ова што прочитав за акумулаториве значи поише од 3 год веќе не тераат(прва кола што ја возам повеќе од 4 години)?Треба да се дополнува двапати годишно?Мојот exide почиња тешко да вергла значи му треба освежување или да го мењам да не ме остави негде?Имам другарче со некој смарт полнач ќе го ставам.Треба клеми да извадам или директно врз клемите?И дали има мобилни jumperi за коли негде низ државава?Автоматик сум немам опција на гурање да палам😂Tnka rabota kaj nas za jumperi, i jas bi kupil.Po net rckam gledam gi falat NOCO, NB20/NB40.Okolu 100tina evra.E sega i tuka moze da ima zaebancija so ogled na toa sto i jumperot e baterija Pa prasanje tie baterii kolku traat.Sega za sega edni dobri kabli za jump start.
Tnka rabota kaj nas za jumperi, i jas bi kupil.Po net rckam gledam gi falat NOCO, NB20/NB40.Okolu 100tina evra.E sega i tuka moze da ima zaebancija so ogled na toa sto i jumperot e baterija Pa prasanje tie baterii kolku traat.Sega za sega edni dobri kabli za jump start.
Реактор кој земал пред ратот, добри излегоа.После 2 години пали раќета, а доцнам со промена на свеќици едно 15000км.
Цитат: loopz на 30 Јануари 2023, 18:40:11 pmРеактор кој земал пред ратот, добри излегоа.После 2 години пали раќета, а доцнам со промена на свеќици едно 15000км."pripazi" na bobinite.