Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
139 (42.5%)
Black Horse
32 (9.8%)
Vesna
22 (6.7%)
Topla
63 (19.3%)
било кој...
71 (21.7%)

Вкупно гласови: 326

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 693270 пати)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 726
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #3405 на: 29 Јануари 2023, 16:29:28 pm »
@nikomil1  Vo prilep od kaj sto zemam aditivi Wynn's, Akom, imaat i web akom.mk gi falat nosele nekoi ruski akumulatori. Tie gledam imaat kapacina sto lesno se otvaraat. A i 40 meseci garancija davaat na eden model sto ne e AGM.

A od Monbat ov sega zasega sum zadovolen eve veke 2 godini, go imam dopolneto so smart polnac 4 pati dosega,  ne vadam klemi na dopolnuvanje, me mrzi, samo na repair vadam,,, pa okej e sega zasega

ruski? shto marka? po youtube gledav revii za edni ukrainski shto bile navodno mnogu dobri.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #3406 на: 29 Јануари 2023, 17:22:31 pm »
Eve vidi ima poveke:
https://shorturl.at/egiOQ

Reactor se 40 meseci garancija kako sto gledam
« Последно менување: 29 Јануари 2023, 18:49:59 pm darkserial »
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3407 на: 29 Јануари 2023, 20:57:37 pm »
Да предложам до модераторите да земат да тргнат оваа анкетава, стара е од Дедо Ное. Или да се направи нова, или да ја нема.
Не е лошо да си ставиме списоче на увозници или дилери на сите аку брендови сосе телефон/мејл контакт, па кој што сака. 

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #3408 на: 29 Јануари 2023, 21:36:28 pm »
Море да се напраи анкета кој увозник/продавач има фер однос према потрошувач,а не уште ми е под гаранција ми вика тоа е ослабен е ама неможам да ти го сменам чим не е скроз рикнат.Нејкам да го именувам ама и другарче од кај истиот акумулатор 100ка 2 месец му откажа па нејкеше да му го смени му вика ти краде струја колата.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #3409 на: 29 Јануари 2023, 21:38:41 pm »
Pa zemi rikni go toa barem ne e problem.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #3410 на: 29 Јануари 2023, 22:18:37 pm »
Za reklamacija na akumulatori, najteshkite bi gi izdvoil generalnite distributeri na topla akumulatori. Nemashe shansa coek da dobiva nov akumukator zborot mi e za vremenskiot period dodeka e vazecka garancijata, od nivni prosti procueni pricini. Sprotivno na ova se dilerite na varta. Kaj niv nema trte mrete, bez nikakvo dvoumenje ti davat nov.
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #3411 на: 29 Јануари 2023, 22:48:03 pm »
Па ете другар со скроз рикнат му отиде ,2 месеци стар му вика ти краде струја не ти подлежи на гаранција

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43787
  • Il Moderatore
« Одговори #3412 на: 29 Јануари 2023, 23:04:07 pm »
Па ете другар со скроз рикнат му отиде ,2 месеци стар му вика ти краде струја не ти подлежи на гаранција

Краде струја... од арачиново е! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3413 на: 29 Јануари 2023, 23:04:24 pm »
Истото беше и кај мене со топлата.. 2/3 месеци пред истек на гаранција почна да зафркава.. Го однесовме кај овластениот сервисер ми вика ќе го ставиме на полнач ќе го провериме дојди за 2 дена.. Одам и ми вика го дополнивме убав си е се 400 денари ќе те кошта полнењето.. Си платив ајде ок реков можда стварно требало..
Али џабе пак истиот проблем, 2 3 дена ако седеше колата, не сакаше ни да завергла.. Појдов ми вика не ти полни алтернаторот, можда има нешто ти го празни кога е угаснато.. И така си помина гаранцијата па купив black horse некој...

Иначе презадоволен сум од увозниците (или што и да се) од монбат.. И тука на форумов ми помогнаа нешто а и на фб враќаат се интересираат што е доста ретко...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5055
« Одговори #3414 на: 29 Јануари 2023, 23:20:50 pm »
Vo MK rabotev vo Tehnokomerc, megju drugite raboti nosea i akumulatori Platin. Turski akumulatori brendirani Platin(za tehnokomerc).  Da ne recam skoro i da nemavme reklamacii mn mn retko. Cenite bea poniski od drugite, sega neznam kako se so se. Ama cisto kako ideja moze da si proverite.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #3415 на: 30 Јануари 2023, 00:09:28 am »
Vo MK rabotev vo Tehnokomerc, megju drugite raboti nosea i akumulatori Platin. Turski akumulatori brendirani Platin(za tehnokomerc).  Da ne recam skoro i da nemavme reklamacii mn mn retko. Cenite bea poniski od drugite, sega neznam kako se so se. Ama cisto kako ideja moze da si proverite.
Не се скапи, топ цени...
https://www.tehnokomerc.com.mk/akumulatori-platin
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #3416 на: 30 Јануари 2023, 09:00:42 am »
@fiestaaprilia FAAM si e poseben brend i si ima zastapnik vo MK :)
« Последно менување: 30 Јануари 2023, 10:02:47 am nidzzo »
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #3417 на: 30 Јануари 2023, 09:03:32 am »
Инаку во врска со "освежување" полнење меѓу сезони на акумулаторот е најдобрата работа што секој од нас може да ја направи, во сите книги и во сите совети го пишува истото, ние на нашите возила дали службени или приватни два пати годишно правиме надополнувања. Е сега јасен е моментот на немање штекер доле на паркинг и тоа е голем проблем....но еве на пример има многу луѓе кои си имаат купено "другарски" полнач...еден полнач на 5-6 коли, ем по ефтино ем дружба и полнење кај некој дома што има дворче.
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3418 на: 30 Јануари 2023, 12:29:38 pm »
@nidzzo , дур си во канцеларија :)
Дали имате и ако имате каква е процедурата за промена на акумулатор кај Вас, а да не се ресетираат сетинзите и кодот на радијата ?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6787
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3419 на: 30 Јануари 2023, 13:13:38 pm »
Не знам дали се работи за Ниџо или е друг сервис, ставав акумулатор два-три дена пред нова година. Многу ок луѓе фер и коректни како што ретко сум сретнал. Таму и на пасатот монтирав пред некоја година. Секогаш ќе ми бидат прв избор доколку не останам на пат па бидам приморан  да заменам било каде.
Во кисела вода е, на Борис Трајковски, монбат макбат или како дурасел може да се најде на гугл мапс

Sent from my iPhone using Tapatalk