Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
138 (42.5%)
Black Horse
32 (9.8%)
Vesna
22 (6.8%)
Topla
63 (19.4%)
било кој...
70 (21.5%)

Вкупно гласови: 324

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 684948 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #2835 на: 19 Јануари 2021, 21:26:42 pm »
Ако читаш страни наназад, ќе добиеш спротивен впечаток. На кратко, доста членови пријавија проблем после 2.5 години, читај кратко вон гарантен рок. И немаше тоа да биде проблем ако праевме муабет на стандардна цена на акумулатор. Али за карбон, премиум, дигамртвиодгроб итн изрекламиран и платен 30% премиум цена, тоа не е дозволиво.

Јас би препорачал Весна премиум, има 36 месеци гаранција, добри CCA (cold cranking amps) за секоја ампеража.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #2836 на: 19 Јануари 2021, 21:45:40 pm »
Абе шознам,  кај мене од ноември 2016 до пред некој ден немаше мака,  вчера првпат изгаси цела табла ама запали, денес позајмив полнач да го освежам, ама јас сум задоволен со оглед на тоа шо колата ептен ретко  ја возам,  некогаш се дешава и по две недели да не ја запалам а и последно само на физикална и назад ја возам на студот 2/3 км  се на се, за вакво безвезе одржување арно издржа. За нареден не би земал пак само заради финансиски аспект, ќе барам поефтина варијанта вероватно Весна.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2837 на: 19 Јануари 2021, 21:51:25 pm »
Се над 5 год е успех за мене.
Кај нас откажа после скоро 4 години, али откажување без никаква најава. Колата ни беше во катна гаража. Ситуација за паметење :) Акумулаторот беше платен 5500 ден.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #2838 на: 19 Јануари 2021, 22:00:05 pm »
Дечки, после точно 10 години, откажа фабричкиот акумулатор на Лансерот, секоја чест за фабричкиот.
Утре ќе зимам нов, а денес на 2 места кај што се јавив ми предложија Exide, а и на анкетава гледам дека значително води.
Сепак да прашам за мислење од лично искуство, како сте задоволни од Exide и што препорачувате алтернатива поквалитетна ако има?
Одалеку заобиколи го Exide,земи Duracell ако не штедеш на  пари,башка имаме член на форумов.
Ако штедиш земи Vesna 🙂

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2839 на: 19 Јануари 2021, 22:08:41 pm »
Весна, Топла и сл не се штедење. Сосема ок акумулатори.
Штедење ти е некој нонејм акумулатор со технологина од на баба ми времето.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #2840 на: 19 Јануари 2021, 22:46:25 pm »

Со колега пред 2 месеца правиме муабет како бил многу задоволен од Еxide, го купил пред 3 години и сеуште чакмак му палела колата.

Се самоурочи, му откажа пред месец дена ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #2841 на: 19 Јануари 2021, 22:48:01 pm »
И му кажа за Веснето да го проба? 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #2842 на: 19 Јануари 2021, 22:55:10 pm »
Ќе го утепа жена му ако чуе за Веснето ;D

Отсутен Pane-G

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2843 на: 20 Јануари 2021, 08:19:18 am »
Дечки, после точно 10 години, откажа фабричкиот акумулатор на Лансерот, секоја чест за фабричкиот.
Утре ќе зимам нов, а денес на 2 места кај што се јавив ми предложија Exide, а и на анкетава гледам дека значително води.
Сепак да прашам за мислење од лично искуство, како сте задоволни од Exide и што препорачувате алтернатива поквалитетна ако има?
Подобро земи тој истиот модел како фабричкиот барем нијанса разлика нека е и колата ќе се препороди, кај мене истото за Ауди со фабрички акумулатор Варта и тераше скоро над 7 години и го подновив за истиот модел Варта само што нијанса разлика е. Инаку Монбат,Варта,Дурацел и Весна се одлични додека другите како Топла ,Ексајд и др се просечни

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2678
« Одговори #2844 на: 20 Јануари 2021, 09:52:10 am »
Ne li e vreme da se resetira i obnovi listata na mislenja za brendovi na akumulatori?
Vo meguvreme se pojavija i drugi kvalitetni brendovi a ne se zastapeni.

Ovaka covek ako gleda samo po listava moze da se stekne vpecatok deka Exide a super a se drugo skart.
Pa ne e bas taka.
Listava sekako vrsi i vlijanie kaj tie pomalku upatenite koj akumulator da go kupi, i toa mi izgleda kako nefer ili kako reklama isforsirana.

Inaku ova go pisuva nekoj koj do sega kupil 5 exide akumulatori i seuste koristi 3, i sum generalno zadovolen no togas koga gi kupuvav i sega situacijata na pazarot e malce razlicna.

Toa generalno zadovolen e so pomesani mislenja. Tie sto gi imav kupeno poodamna traea podolgo 6 do 7 godini. Najstariot koj go imam e 7 godini e seuste pokazuva dobri parametri.

Tie sto gi kupiv pred okolu 3 ipol/4 godini so niv kuburam i mnogu cesto se na punjac. Ne sekoj ima punjac, znaenje i trpenie tolku da odrzava akumulatori.
Krajot im se gleda, znaci nesto ima so taa pratka na akumulatori.

Sega za prviot koj ke rikne vo plan sum da smenam brend.
Se ima poveke koli vo familija taka da ke se kombinira nesto.

Kakvi se denesnive Exide neznam, i od tie pricini e i mojot komentar za resetiranje i dopolnuvanje na listata.
Odnosno najdobro da se ovozmozi opcija da se glasa za dva ili tri brenda, taka ke ima uste porealen i updejtiran prikaz.
Ili pak voopsto da ja nema listata, ovakva kakva sto e neznam koja i e svrhata.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #2845 на: 20 Јануари 2021, 13:38:32 pm »

od moe iskustvo, Varta i Bosch (ako najdes)

Отсутен Pane-G

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2846 на: 20 Јануари 2021, 14:49:55 pm »
Варта ќе се најде ,а Бош тешко да има

Sent from my SM-N986U Samsung 20 Note Ultra 5G using Tapatalk

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #2847 на: 20 Јануари 2021, 15:20:09 pm »

od moe iskustvo, Varta i Bosch (ako najdes)

najvaznoto ne go pisav, katastrofalno iskustvo imav so exide

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2848 на: 20 Јануари 2021, 15:33:12 pm »
Подобро земи тој истиот модел како фабричкиот барем нијанса разлика нека е и колата ќе се препороди, кај мене истото за Ауди со фабрички акумулатор Варта и тераше скоро над 7 години и го подновив за истиот модел Варта само што нијанса разлика е. Инаку Монбат,Варта,Дурацел и Весна се одлични додека другите како Топла ,Ексајд и др се просечни

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Немој така за Топла, црвениот со капачиња истера 7 години т.е. да се возеше зимно време колата ќе тераше уште, 6 месеци не се возеше колата!

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #2849 на: 20 Јануари 2021, 19:17:48 pm »
Еднаш се зезнав со тие бришачите Paxis што ги фалеа тука на форумот, сега пак според мислењата на форумот купив Exide акумулатор.
Ако пак не се покаже акомулаторот како што очекувам, во иднина ќе купувам обратно од тоа што препорачуваат на форумот.  ;D