Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 324
Decki daj preporacajte kaj mozam da najdam nekoj akumulator 35/38ah ( za kia picanto ), od tenkite visokite, samo takov zbira. Problemot e sto do sega site sto uspeav da gi najdam ( osven exide, toj e takov ) dole se ramni i ke treba da improviziram za da go pricvrstam nekako...a mene mi treba vakov ko na slikava podole(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)e
Здраво, како да разберам дали акумулаторот ми е за менење, кога ја купив колата беше скоро нов, претпоставувам најмалку 4 години го возам, без никаков проблем. Денес не сакаше да ми запали. Дали има корист да се полни или веднаш да го сменам?Акумулатор Перион, 40А, Фиат Пунто.
Сумлив ми е акомулаторот се дешаваат некои работи грешки и остали глупости исто како и со претходниот пред да откажи. Колку треба да е минимална волтажа на верглање да проверам сабајле? Акомулаторот е Exide carbon boost 53 или 55Ah сега му е четврта година.