Тоа е реалното очекување. Штом поминат 3 години и да цркне, не му се замарам е*аго акумулаторот
Еден обичен Весна држи 3 год. Затоа кажав од ексајд и слични очекувам бар 5 год.
Excide izdrza 2 godini i 10 meseci, dzabe reklama ni 3 godini ne izdrza.
јас се зезнав со Ексиде... всушност ргнав со колата да купав Дурацел или Варта ама во продавницата кај амбулантата Јане Сандански немаа Варта, а Дурацел само некој големи... не мислеки му кажав Ексајд, а ме збуни ниската цена...
Всушност прво бев во нивниот Магацин ама господата не работеле со картички па ме прати кај амбулантата...
Најповеќе ме нервира што наводно немале стручно лице во фирма, само економисти, само овластениот сервис бил стручњакот а тој наплаќа полнење испразнет акумулатор 4оомкд ( 55 Ач), поголем и повеќе... за споредба Топла наплаќа 200мкд ама и ти проверува полнење, а Монбат не наплаќа ништо, наплаќа само ако ти менува неисправни кабли во колата..
И сервисерот на Ексајд одма се фаќа дека колата има некој див потрошувач кој го празни акумулаторот ..
ИМА ЛИ ВО Скопје некој што знае да измери колку влече колата милиамппери кога не работи, па да се види колку дена може да стои кола без возење ??..
Друго, ИМА ли податок акумулатор нов за да завергла колку треба да му е МИНИМАЛЕН напон пред верглање ??
Симптоматично со лошиот квалитет на акумулаторите во последно време, генерално, е што увозникот на мобилни полњачи ги продал СИТЕ !!