Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 330
“Криминали” не се решаваат на форум.
Ах, помислив заврши љубавната сцена у причава
Цитат: yarre на 13 Декември 2017, 23:23:05 pmА дали на пример у нов Голф 7ца со старт/стоп се става АГМ или обичен старт/стоп акумулатор ? Дали вреди ( во рок на користење ) ете да се инвестира у поскапиот, кој би траел повеќе од обичниот старт стоп.Поентава е дали еднаш 200 Евра или 3 пути по 100 ? Ima koli bez start/stop za koi site znaeme I tuka se standardni akumulatori.Koli so start/stop, povekjeto koristat AGM akumulatori, ima I nekoi-obicno postari od pocetoci na start/stop koi se so EFB akumulatori.I ovie se edinstveni dva vida akumulatori koi se za start/stop: AGM-najcesto i EFB.Stavanje na obicen akumulator namenet za koli bez start stop vo kola so start/stop bi znacelo frlanje na istiot posle max. nedela dena, so moznost za ostetuvanje na celiot sistem. Ova jas kako imam razbrano.
А дали на пример у нов Голф 7ца со старт/стоп се става АГМ или обичен старт/стоп акумулатор ? Дали вреди ( во рок на користење ) ете да се инвестира у поскапиот, кој би траел повеќе од обичниот старт стоп.Поентава е дали еднаш 200 Евра или 3 пути по 100 ?
Цитат: ogledalo на 14 Декември 2017, 09:02:51 amЦитат: yarre на 13 Декември 2017, 23:23:05 pmА дали на пример у нов Голф 7ца со старт/стоп се става АГМ или обичен старт/стоп акумулатор ? Дали вреди ( во рок на користење ) ете да се инвестира у поскапиот, кој би траел повеќе од обичниот старт стоп.Поентава е дали еднаш 200 Евра или 3 пути по 100 ? Ima koli bez start/stop za koi site znaeme I tuka se standardni akumulatori.Koli so start/stop, povekjeto koristat AGM akumulatori, ima I nekoi-obicno postari od pocetoci na start/stop koi se so EFB akumulatori.I ovie se edinstveni dva vida akumulatori koi se za start/stop: AGM-najcesto i EFB.Stavanje na obicen akumulator namenet za koli bez start stop vo kola so start/stop bi znacelo frlanje na istiot posle max. nedela dena, so moznost za ostetuvanje na celiot sistem. Ova jas kako imam razbrano.Фала @ogledalo ми појасни троа повеќе. Мојот ќе да е EFB. Е сега, уште да ми кажеше некој датум на производство и би било супер. Јас не можев да се снајдам и покрај сите објаснувања. На нет има најразлични толкувања и немам појма кое е правилното.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)И не, нема да го напаѓам Анџело, акумулаторот си дојде фабрички со голфот.