Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762682 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1680 на: 14 Декември 2017, 00:28:14 am »
Malku si naporen, druze.
Olabavi se. Forum e povekje zaebancija, i cat pat nekoja informacija.

тема во која организирано (на чело со главниот) се поттикнуваат, подбуцнуваат, намамуваат...нови жртви за вашите газди, се брише све што не им одговара на вашите газди...се промовираат и прават интервјуа со претставници на банкротирани фирми, чии менаџери се осудени на 10 години затвор и високи парични казни заедно со фирмата...а овде во оваа тема и на овој електронски медиум - се прикажуваат и промовираат како 130 годишен светски гигант и најдобар бренд во светот...

...таквата тема/форум/медиум/фирма која стои зад сетоа тоа...со едно име се вика КРИМИНАЛ.

...значи не е ниту заебанција, ниту чат-пат некоја информација...заебанцијата и чат-пат информацијата ви служат за камуфлажа/прикривање на криминалот...организаторот на сето ова треба да се подзамисли...особено што многу пати и пред мене му е укажано на ова.
Оди бркај прави криминалци или веќе све е фатено па да се расчисти и со овие поситните?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1681 на: 14 Декември 2017, 00:56:29 am »
Malku si naporen, druze.
Olabavi se. Forum e povekje zaebancija, i cat pat nekoja informacija.

тема во која организирано (на чело со главниот) се поттикнуваат, подбуцнуваат, намамуваат...нови жртви за вашите газди, се брише све што не им одговара на вашите газди...се промовираат и прават интервјуа со претставници на банкротирани фирми, чии менаџери се осудени на 10 години затвор и високи парични казни заедно со фирмата...а овде во оваа тема и на овој електронски медиум - се прикажуваат и промовираат како 130 годишен светски гигант и најдобар бренд во светот...

...таквата тема/форум/медиум/фирма која стои зад сетоа тоа...со едно име се вика КРИМИНАЛ.

...значи не е ниту заебанција, ниту чат-пат некоја информација...заебанцијата и чат-пат информацијата ви служат за камуфлажа/прикривање на криминалот...организаторот на сето ова треба да се подзамисли...особено што многу пати и пред мене му е укажано на ова.
Оди бркај прави криминалци или веќе све е фатено па да се расчисти и со овие поситните?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

ќе мора да се расчисти на сите нивоа...ако сакаме да дојде животот во македонија што го пропагираш...   :)

мада вака како што се однесуваме...овој народ е само за газење...и јавање...али по грешка може некој да отпее некоја арија во населбата на амди...за да го плати цехот на газдата...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1682 на: 14 Декември 2017, 05:30:20 am »
@velestrumf  кој те закрпи ?

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1683 на: 14 Декември 2017, 08:44:35 am »
ќе мора да се расчисти на сите нивоа...ако сакаме да дојде животот во македонија што го пропагираш...   :)
мада вака како што се однесуваме...овој народ е само за газење...и јавање...али по грешка може некој да отпее некоја арија во населбата на амди...за да го плати цехот на газдата...

По ова можам да заклучам дека си на нечиј платен список и ти, штом се запна да ловиш криминал кадешто купувачот и продавачот се силат еден на друг со познајници, наводни закони, и трети луѓе кои се кријат на позиции дадени од некој друг.

Па одозгора и организиран криминал ќе гонел. Порано ќути си оти почна туѓ срам да ме јаде.  ;D ;D

пс. Сите информации околу акумулаторите што ги извади од техничка страна, одлични се и за тоа фала ти. Драмата околу нив, бетер од турска серија.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1684 на: 14 Декември 2017, 08:47:45 am »

Не е битно, и не е за тука... Да беше работата курцање на форум, одамна ќе го споделев искуството, арно ама, стварите треба да се решаваат на друг начин, а не со драматизирање по форуми.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1685 на: 14 Декември 2017, 09:02:51 am »
А дали на пример у нов Голф 7ца со старт/стоп се става АГМ или обичен старт/стоп акумулатор ?
Дали вреди ( во рок на користење ) ете да се инвестира у поскапиот, кој би траел повеќе од обичниот старт стоп.
Поентава е дали еднаш 200 Евра или 3 пути по 100 ?
Ima koli bez start/stop za koi site znaeme I tuka se standardni akumulatori.
Koli so start/stop, povekjeto koristat AGM akumulatori, ima I nekoi-obicno postari od pocetoci na start/stop koi se so EFB akumulatori.
I ovie se edinstveni dva vida akumulatori koi se za start/stop: AGM-najcesto i EFB.
Stavanje na obicen akumulator namenet za koli bez start stop vo kola so start/stop bi znacelo frlanje na istiot posle max. nedela dena, so moznost za ostetuvanje na celiot sistem. Ova jas kako imam razbrano.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1686 на: 14 Декември 2017, 09:16:21 am »

Не е битно, и не е за тука... Да беше работата курцање на форум, одамна ќе го споделев искуството, арно ама, стварите треба да се решаваат на друг начин, а не со драматизирање по форуми.

А бе работата е да не биде некој друг закрпен, преварен или измамен, или по нашки (Ако не ти го начука наш човек со се јајца и низ грклан да ти излезе глаучката со љушпа од пиперче или патлиџанче, нема кој ) исто како и тебе, затоа е моментот. Не ради прекурцавање на форум, да не бидам погрешно сватен.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1687 на: 14 Декември 2017, 09:30:03 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1688 на: 14 Декември 2017, 09:37:26 am »
Здравје... Некои работи не се вреднуваат со пари и се побитни од (потенцијални) кварови.

Абе тргни од обична задна брава/механизам за отварање на гепек.
Само што истече гарантниот рок кај Голф 7 на еден другар, му рикна механизмот и се испружи 8-9000 ки за да може човекот гепек да си отвори.

Не знам како е кај тебе, али на Астрата кај мене не ни има брава, туку се притиска опел логото и со сензор се отвара гепекот..
Мислам дај....да не ми фали нешто на Калибрата што е со нај обична брава на клуч која еве веќе 20 години не откажала?

Модерниве коли се понашаат како ние се по ретардирани да сме, па не знаеме светла сами да си упалиме кога е темно, брисачи да уклучиме кога врне или гепек да си отвориме со клуч.

Разбирам да се инвестира во безбедносни системи, кочници, трајност на колата..али...убаво рече директорот на Хјундаи..

http://www.motortrend.com/news/genesis-boss-thinks-german-automakers-invest-stupid-tech/
« Последно менување: 14 Декември 2017, 09:44:04 am Stratro »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1689 на: 14 Декември 2017, 09:50:48 am »
Нема брава, има дугмиќ доле под логото т.е. меѓу логото и таблицата.

Абе све е тоа ко демек за да ти се олесни секојдневното користење на возилото... Ѓоамити се стемнило, а си заборавил светла да пуштиш, или си влегол у тунел, а си заборавил светла, или си се забораил со дугачките, па ќоравиш све од спротива...

Се согласувам, мада ова со светлава, мене ми е океј, се наоѓа... За брисачите, шо знам, комотно можам и без тоа. Секако кога врне пообилно, сам си го регулирам бришењето.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1690 на: 14 Декември 2017, 10:00:46 am »
Да ја доловам вистинската намера....звуковно...ако може..

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1691 на: 14 Декември 2017, 10:04:51 am »
Здравје... Некои работи не се вреднуваат со пари и се побитни од (потенцијални) кварови.

Абе тргни од обична задна брава/механизам за отварање на гепек.
Само што истече гарантниот рок кај Голф 7 на еден другар, му рикна механизмот и се испружи 8-9000 ки за да може човекот гепек да си отвори.

Не знам како е кај тебе, али на Астрата кај мене не ни има брава, туку се притиска опел логото и со сензор се отвара гепекот..
Мислам дај....да не ми фали нешто на Калибрата што е со нај обична брава на клуч која еве веќе 20 години не откажала?

Модерниве коли се понашаат како ние се по ретардирани да сме, па не знаеме светла сами да си упалиме кога е темно, брисачи да уклучиме кога врне или гепек да си отвориме со клуч.

Разбирам да се инвестира во безбедносни системи, кочници, трајност на колата..али...убаво рече директорот на Хјундаи..

http://www.motortrend.com/news/genesis-boss-thinks-german-automakers-invest-stupid-tech/

@strato
Potpolno se slagam so tebe.
PS. Ne se znaeme, no moram da kazam deka od postovite I muabetive na forumov mi zvucis na mnogu pameten decko  8)  Retkost kaj nas.
Nemojte pogresno da go svakate komentarov  :-[

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1692 на: 14 Декември 2017, 10:05:47 am »
Како погрешно би го сфатиле коментарот дека стратро е паметен дечко?? ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1693 на: 14 Декември 2017, 10:07:53 am »
Убаво е да се нагласи дека коментарот не треба да се свати погрешно оти Стратро набилдано секси момче е, а секакви шетаат по улица и по форуми :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1694 на: 14 Декември 2017, 10:20:13 am »
Хахахаха стварно си забеган. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.