Не сум електроничар, ама знам да користам мултимер и да измерам струја и напон.
Кинезов Foxsur можеби е Кинез, но сосема солидно си работи. Не само што ги испорачува декларираните ампери туку и напонот го варира во зависност од фазите на полнење. За модот на пулсирање/десулфатизација е гледано и на осцилоскоп (со пописмени колеги), модот не е превара и полначов дефинитивно е солиден. За парите е одличен. Kитајците напредуваат, и нормално е тоа - кога фирмите како CTEK сите произведуваат во кинески фабрики. Полнењево акумулатори сепак не е проблематика од природа на квантна механика, не е толку тешко за копирање.
Инаку се согласувам дека полначи како Кулон 912 не се за широка употреба. Треба и подоста време да се научат правилно да се користат. Тоа секако е опрема за сервиси/продавници, и за ентузијасти. Јас лично би го купил пошто сакам вакви геџети, но како што кажа - Кулон не е лесно да се најде и да се донесе. Далеку е Русија, и нема дистрибутивна мрежа како Кина.
Од друга страна полначи како мојов Foxsur што кошта окулу 900 денари донесен пред врата, такви полначи може да ги има секој. Вие сте супер како фирма, и во односот и во се (за разлика од доста други) но ете мене лично не ми е изводливо да доаѓам во другиот крај од градот и да ја оставам колата на неколку саати - само за да наполнам и освежам акумулатор.