Автор Тема: NEW Lancia Delta !!!  (Прочитано 5876 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
NEW Lancia Delta !!!
« на: 28 Април 2011, 03:36:09 am »
Iako,veke nekoe vreme e na pazarot,ja otvoriv temata so cel da razmenime mislenja okolu Delta-ta...Kaj nas vo Makedonijava Lancia e mnogu zapostavena i zaboravena kompanija,no sepak ima mnogu bogata istorija a se nadevam i idnina...moe mislenje okolu Delta-ta e deka e vrv vo svojata klasa i toa vo sekoj pogled...RESPEKT

[датотека избришана од администраторот]
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Одг: NEW Lancia Delta !!!
« Одговори #1 на: 28 Април 2011, 10:22:43 am »
Мене Ланциа ми е некако демоде. Исто како Лејди Гага. Некако ми изгледа како да ги прават колите за инает нечиј. И не само кај нас, ми се чини дека секаде е запоставена. А можеби и таков им е бизнис моделот, со малубројни серии. Знам дека кога би купил Ланчиа би имал прекрасно возило, но некако на изглед и концепт многу ми се непривлечни... а многу скапи. Ама цената не ја дискутирам, веројатно си одговара...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #2 на: 28 Април 2011, 10:41:51 am »
Не е по мој вкус. И прв пат кога ја видов, а и секој ден ја гледам, не ми се допаѓа...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17455
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 28 Април 2011, 12:31:03 pm »
Последно време, дизајнерски зависни од Фиат. А порано најиновативна компанија, со многу, многу, многу новитети кои други произведувачи ги употребувале во концепти само.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4 на: 28 Април 2011, 12:36:56 pm »
Последно време, дизајнерски зависни од Фиат. А порано најиновативна компанија, со многу, многу, многу новитети кои други произведувачи ги употребувале во концепти само.
Така е

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #5 на: 28 Април 2011, 13:23:01 pm »
Iako,veke nekoe vreme e na pazarot,ja otvoriv temata so cel da razmenime mislenja okolu Delta-ta...Kaj nas vo Makedonijava Lancia e mnogu zapostavena i zaboravena kompanija,no sepak ima mnogu bogata istorija a se nadevam i idnina...moe mislenje okolu Delta-ta e deka e vrv vo svojata klasa i toa vo sekoj pogled...RESPEKT

Се’ додека не ја возиш... За жал, од Ланча, во моментов се останати само убави сеќавања од Стратос, Фулвиа, Делта Интеграле итн... Поновите Ланчии немаат врска со своето минато, а конкретно новава Делта, мене лично ми е поприлично ружна, а рака на срце, не е баш ни убава за возење, пошто е Фиат Браво после козметички третман. Внатре пружа бар малце од малце убав филинг, ама не е тоа тоа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #6 на: 28 Април 2011, 14:55:21 pm »
Vo izgled mene licno mie podobra od site vo nejzinata klasa (osven od Gulieta-ta  ;D)...toa sto podvozjeto go deli so Fiat Bravo nema bas nekoja golema vrska poso za Delta sigurno e doraboteno...Toa sto novite Lancia nemaat vrska so minatoto,neznaci deka go nemaat toj 'karakter' i kvalitet...I za posledno motorizacijata me bendisuva i toa mnogu 1.9 ORO motorot so 190 ks....

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #7 на: 28 Април 2011, 15:01:09 pm »
Daleku e novata Lancia Delta od onaa sto site ja cenime ....

Noviot Stratos so ferrari motor e veke nesto drugo.

Ne samo sto ke e pobrza ..tuku verojatno i pomalku ke se kvari.

« Последно менување: 28 Април 2011, 15:12:24 pm Stratro »

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #8 на: 28 Април 2011, 15:11:34 pm »
Daleku e novata Lancia Delta od onaa sto site ja cenime ....

Noviot Stratos so ferrari motor e veke nesto drugo.

Ne samo sto ke e pobrza ..tuku verojatno i pomalku ke se kvari.  ;D

Taa slava nikoj drug model na Lancia ne mozi da ja dostigne,barem sega za sega ne....

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #9 на: 28 Април 2011, 15:19:02 pm »
Mene mi e smesno denesen moderen proizvoditel da ne moze da go dostigne nivoto koe samiot si go postavil pred 15 godini.
Ova ne e slucaj samo so Lancia.

Zatoa vikam "ne fala" na noviov model, koj ne e privlecen ni cenovno, ni dizajnerski ( subjektivno..znam) ni po performansi.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #10 на: 28 Април 2011, 15:21:48 pm »
Mnogu raboti se imaat izmeneto vo poslednite 15 godini....od avtomobilski giganti tie sega se na rabota na zatvoranje na pogonite...no ete mene licno kolata mie super vo sekoj pogled,tebe ne tie....zatoa e i otvorena temava....:)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #11 на: 28 Април 2011, 15:31:02 pm »
Абе Шехерезад ја возеше, бегај таму ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #12 на: 28 Април 2011, 17:45:38 pm »
Не сум против Ланчија воопшто, но ке кажам дека еден мој другар го имаше предпоследниот модел... 2008 произведена 1.6 турбо, со 160 кс... по каталог едно, на него му трошесе 15 литра бензин... и едвај ја отараси,и ја трампаше за Гранде пунто дизел ...

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #13 на: 28 Април 2011, 19:25:15 pm »
Vo izgled mene licno mie podobra od site vo nejzinata klasa (osven od Gulieta-ta  ;D)...toa sto podvozjeto go deli so Fiat Bravo nema bas nekoja golema vrska poso za Delta sigurno e doraboteno...Toa sto novite Lancia nemaat vrska so minatoto,neznaci deka go nemaat toj 'karakter' i kvalitet...I za posledno motorizacijata me bendisuva i toa mnogu 1.9 ORO motorot so 190 ks....

Затоа се вика „работа на вкусови“ :)
Мене нити ми е убава, нити ми е добра за возење, нити бутур... Еве да речеме, и да не постои, нема да ми праи разлика во животов... Факт е дека е доработена платформата на Бравото, само прашање е колку :)
Извини, ама морам да ти тргнам малце сеир за моментот „квалитет“ :) Ланча не е баш позната по квалитетот и издржливоста, иако ги направија веројатно најдобрите рели возила до сеа...

@Stratro: Колку што знам, новиот Стратос не е на Ланча, туку е правен по нарачка на богат њемац, и сега за сега има само еден примерок, што си е за него, или поточно за син му. Користи платформа на F430, со благо намалено меѓуоскино растојание, и се има покажано ко жива ѕверетина на тестирањата :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17455
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #14 на: 28 Април 2011, 19:52:10 pm »
velestrumf е во право, исто се случи и со Alfa TZ3. Си ја нарачал некој, си ја добил и крај на приказната. Lancia сега одат на сигурно, ама кој не ризикува, не добива... Знам дека сите очекуваме да видиме каков ке биде успехот на Alfa 4C, ипак голем ризик е.