Деновиве ми се уврте во глава да си зеам едно камерче. Највеќе ми фати око она како на Симо, највеќе заради цената
20 долари е багатела. Е сеа моето прашање е: Бидејќи сакам да ја стаам позади ретровизор за да не пречи при возење дали би можњло некако да се изведе да се земе струја од негде и тоа да и биде константо напојување за да не ми виси кабел на сред шофершајбна?
Кабелот што доаѓа со камерчето е доволно долг и завршува со приклучок за упаљач во колата. Можеш да го „изрутираш“ под тапацирот, под шалт таба до централна конзола, и да го уклучиш кај упаљачот. Ако не ти се допаѓа и тоа, може повторно да го изрутираш до таму, само наместо од упаљач да земеш струја од некое друго место позади централна конзола, ама пак на контакт да се пали. Е сега, мислам дека има 12v-5v конвертер во кукиштето од приклучокот за упаљач, така да ќе треба некој поискусен да ти го потсреди ова 
да да... има и повеке од доволно.. кај мене врти низ горниот тапацир (у поткровје, под ќерамиди), се спушта позади маската на стубот меѓу предна и задна врата, врти одоздола под седиштето и е вклучена
во упаљачот за задните седишта што е позади рачната.. ни кабел се гледа ни бутур... така упаљачот од напред ми е слободен, а не сечев кабли и жички, па со изолири и слично.. се си е оригинал... малку се помачив, морав да растурам и тегнам маски и пластики додека да го протнам ама сега едноставно камерата не постои, поготово што шофершајбната позади ретровизорот е зацрнета и не се гледа и/или приметува камерата, а од големиот ретровизор и ни патниците не ја приметуваат...
gembird ми е камерата...