Автор Тема: Камери во кола  (Прочитано 6703 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Камери во кола
« Одговори #30 на: 21 Декември 2012, 15:21:18 pm »
На Симо гласот му е ист ко на Викса од Цити Радио. Него зашто ми се смеете, коа вика Симо види го овој, или не ми се смеете на мене :D

И што е со анкетана???

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #32 на: 17 Јануари 2013, 09:50:27 am »
Деновиве ми се уврте во глава да си зеам едно камерче. Највеќе ми фати око она како на Симо, највеќе заради цената :) 20 долари е багатела. Е сеа моето прашање е: Бидејќи сакам да ја стаам позади ретровизор за да не пречи при возење дали би можњло некако да се изведе да се земе струја од негде и тоа да и биде константо напојување за да не ми виси кабел на сред шофершајбна?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #33 на: 17 Јануари 2013, 09:58:26 am »
Треба да ти спроведе некој кабел по краевите, и да искочи одозгора.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 17 Јануари 2013, 10:03:26 am »
Деновиве ми се уврте во глава да си зеам едно камерче. Највеќе ми фати око она како на Симо, највеќе заради цената :) 20 долари е багатела. Е сеа моето прашање е: Бидејќи сакам да ја стаам позади ретровизор за да не пречи при возење дали би можњло некако да се изведе да се земе струја од негде и тоа да и биде константо напојување за да не ми виси кабел на сред шофершајбна?

Кабелот што доаѓа со камерчето е доволно долг и завршува со приклучок за упаљач во колата. Можеш да го „изрутираш“ под тапацирот, под шалт таба до централна конзола, и да го уклучиш кај упаљачот. Ако не ти се допаѓа и тоа, може повторно да го изрутираш до таму, само наместо од упаљач да земеш струја од некое друго место позади централна конзола, ама пак на контакт да се пали. Е сега, мислам дека има 12v-5v конвертер во кукиштето од приклучокот за упаљач, така да ќе треба некој поискусен да ти го потсреди ова :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #35 на: 17 Јануари 2013, 21:44:12 pm »
Симо твојата камера е иста ко онаа што ја постираше Дени онаа со ревјуто и снимките?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 17 Јануари 2013, 21:58:54 pm »
јас од e-bay ја купив, исто изгледа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #37 на: 17 Јануари 2013, 22:17:27 pm »
Симо твојата камера е иста ко онаа што ја постираше Дени онаа со ревјуто и снимките?
Не е истата. Има повеќе камери со исто куќиште.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Камери во кола
« Одговори #38 на: 17 Јануари 2013, 22:24:54 pm »
А струја да се земе од светлото горе?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 17 Јануари 2013, 22:27:18 pm »
Згодно е да се земе од место кое има напојуваање на контакт, затоа што автоматски почнува да снима во тој подесен режим. Ако е на постојани 12V, ќе треба мануелно да го активираш снимањето.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #40 на: 17 Јануари 2013, 22:30:47 pm »
Симо, ај кога ќе можеш линкче од ејеб до твојата камера, или до која било таа цена :) што да не зеам и ја една, од онака ми е гајле како ќе снима, а твојата е супер ај лајк ит :)
Ако ја шиткач, како Џорчепетроец исконтактирај ме ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #41 на: 17 Јануари 2013, 22:37:28 pm »
http://dx.com/p/h-264-720p-wide-angle-6-led-night-viewing-digital-car-dvr-camcorder-w-mini-usb-sd-hdmi-2-5-lcd-54137
Еве ја камерата што ја постираше Дени, вади солидна снимка а 3150 денари е.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #42 на: 17 Јануари 2013, 22:39:50 pm »

Кабелот што доаѓа со камерчето е доволно долг и завршува со приклучок за упаљач во колата. Можеш да го „изрутираш“ под тапацирот, под шалт таба до централна конзола, и да го уклучиш кај упаљачот. Ако не ти се допаѓа и тоа, може повторно да го изрутираш до таму, само наместо од упаљач да земеш струја од некое друго место позади централна конзола, ама пак на контакт да се пали. Е сега, мислам дека има 12v-5v конвертер во кукиштето од приклучокот за упаљач, така да ќе треба некој поискусен да ти го потсреди ова :)

да да... има и повеке од доволно.. кај мене врти низ горниот тапацир (у поткровје, под ќерамиди), се спушта позади маската на стубот меѓу предна и задна врата, врти одоздола под седиштето и е вклучена во упаљачот за задните седишта што е позади рачната.. ни кабел се гледа ни бутур... така упаљачот од напред ми е слободен, а не сечев кабли и жички, па со изолири и слично.. се си е оригинал... малку се помачив, морав да растурам и тегнам маски и пластики додека да го протнам ама сега едноставно камерата не постои, поготово што шофершајбната позади ретровизорот е зацрнета и не се гледа и/или приметува камерата, а од големиот ретровизор и ни патниците не ја приметуваат...

gembird ми е камерата... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5761
« Одговори #43 на: 18 Јануари 2013, 00:20:27 am »
a da postiravte nekoj link kade se najevtini kamerive za vo kola ???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #44 на: 18 Јануари 2013, 00:45:25 am »
колку платиш толку добиеш, не заборавај.. ја мојата со се мемориска околу 4.000 и нешто плус ме фати...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време