Автор Тема: Камери во кола  (Прочитано 6696 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Камери во кола
« на: 20 Декември 2012, 23:36:59 pm »
Какво е вашето искуство со камери во колата?

Се зачестува употребата на такви реквизити во автомобилите, па зошто да не се снабдиме и ние. Веднаш ќе се наметне реченицата:„Ако сакаш добро земи со ГоПро и готово“ и остали солења. Значи не правиме муабет за џиткање 300 евра во вода, туку за реални и приступачни камерчиња кои може да ги користиме во нашиот автомобил, и по можност да избегнеме непријани ситуации.

Јас имам камера за надгледување од пред 10 години која е помала и подобра од повеќето што се продаваат и тогаш беше земена 50 евра. Во светот на компјутерите и дигиталната техника МОРА да имало некаков напредок на тоа поле, да немора да се даваат грдни пари за ваков смешен реквизит.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43924
  • Il Moderatore
Одг: Камери во кола
« Одговори #1 на: 20 Декември 2012, 23:38:55 pm »
Ќе качам едно клипче сеа на јутуб од мојата која отпадна одејќи накај неготино - памтиш ;) BTW, старо телефонче со HD камера би бркало повеќе работа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2 на: 20 Декември 2012, 23:45:45 pm »
Ова камерче што го ставив на слика има поддршка за СДХЦ картички, и можност да го пребришува најстарото видео ако снема место - без интервенција. И снимката не е лоша. А стар телефон со ХД 720п видео? :) Значи не е стар. Цената е шеесет и нешто долари.

Се мислам и за некое пофино место за монтирање да не е многу видливо. Една можност е под хауба... Мислам дека има и онакви ретровизори внатрешни со вградена камера што се доста закон.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 20 Декември 2012, 23:50:12 pm »
Иста е мојата, демек. Потполно истиот кејсинг, истите IR диоди, SD картица 720p видео. Е ама не ја бивааа... А и многу ме нервира што го залепиле објективчето со некој гаден суперлепак, па не може да го подесам фокусот. Мислам дека тоа е најголемата мана. Тој што го штелувал фокусот изглеа од завод за слепи на замена го земале..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
« Одговори #4 на: 21 Декември 2012, 00:26:51 am »
Иста е мојата, демек. Потполно истиот кејсинг, истите IR диоди, SD картица 720p видео. Е ама не ја бивааа... А и многу ме нервира што го залепиле објективчето со некој гаден суперлепак, па не може да го подесам фокусот. Мислам дека тоа е најголемата мана. Тој што го штелувал фокусот изглеа од завод за слепи на замена го земале..
Не бе па и ти тоа зашто тој што штелувал имал коси очи :P

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5 на: 21 Декември 2012, 03:36:00 am »
ја на гембрд имам земено... околу 4.000 ме фати со 32 мемориска картица докупена... си брка работа... снимам кога возам... снима и видео и аудио... има 3 мода на снимање.. има избор и колкави да бидат клиповите по должина.. понудени се 2, 5 и 15 минути како опција... само за ноќно време а поготово со ксенонски светла, не е баш добра снимката... не дека на компјутер неможе да се изостри и да се види посакуван детал, ама тоа е гњаважа... зашто не би било како на ден исто... зимаш и си гледаш тоа што те интересира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6 на: 21 Декември 2012, 07:58:03 am »
Bas gi gledav videvcata, kako ne gi biva? Pa pola jutjub e popolnet so avto videvca so polos kvalitet.
Barem moe mislenje. A i rivjuata se megju najdobrite.
Aj pusti klipceto ako ne? Samo bez zvuk. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 21 Декември 2012, 07:59:26 am »

Вака изгледа тоа од мојата камера. Џабе мегабајтите што ги фаќа видеото со ваков квалитет :) Може и јас претерувам, ај некој нека ми врзе шамар, 19-20$ беше оваа камера :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #8 на: 21 Декември 2012, 09:51:24 am »

Вака изгледа тоа од мојата камера. Џабе мегабајтите што ги фаќа видеото со ваков квалитет :) Може и јас претерувам, ај некој нека ми врзе шамар, 19-20$ беше оваа камера :)

Simo ako sakas vistinsko HD video a ne "HD" kinesko video ke si izbrois malce povekje USD i taman ke e. Ama za amaterska upotreba drzi voda. Maanata e sto pogolem del od tie kameri nemaat detekcija na dvizenje tuku snimaat kontinuirano :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 21 Декември 2012, 09:52:34 am »
Оваа има и детекција на движење и сите тракатанци, а најубаво е што се пали и гаси на добивање/губење напон. И тоа може да и` кажеш уште колку време да снима откако ќе снема 12V.  Така да, единствено нешто што ми пречи е квалитетот на сликата :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #10 на: 21 Декември 2012, 09:54:16 am »
Za tie pari PODOBRO nema :)
So sakas be za 20 USD :) taman e

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11 на: 21 Декември 2012, 09:54:44 am »
Најголем проблем со камериве е што цело време треба да ги ставаш па да ги вадиш па пак да ги ставаш и се така секој ден. Поради тоа сега камера ставам само кога одан на подолги патувања.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 21 Декември 2012, 10:00:01 am »
Најголем проблем со камериве е што цело време треба да ги ставаш па да ги вадиш па пак да ги ставаш и се така секој ден. Поради тоа сега камера ставам само кога одан на подолги патувања.

E pa ќе си купиш ретровизор со DVR :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #13 на: 21 Декември 2012, 10:02:18 am »
Симо дали си сигуран дека снима во 720П камерата!?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14 на: 21 Декември 2012, 10:03:57 am »
Одлично, не сум знаел дека има.