Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2087138 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #5730 на: 31 Октомври 2016, 11:07:11 am »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5731 на: 31 Октомври 2016, 11:52:08 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5732 на: 31 Октомври 2016, 16:19:14 pm »

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #5733 на: 31 Октомври 2016, 17:16:38 pm »
:D со музиче со све

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5734 на: 31 Октомври 2016, 17:21:56 pm »
Бооо  :D  :D  :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5735 на: 01 Ноември 2016, 09:39:47 am »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5736 на: 01 Ноември 2016, 09:41:43 am »
Вероватно ќе го кокне и министерот за образование хахаха

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5737 на: 01 Ноември 2016, 09:45:07 am »
Лепи страјкс аген..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #5738 на: 01 Ноември 2016, 10:47:14 am »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5739 на: 01 Ноември 2016, 11:39:22 am »
Да се насмееме малце у себе.

Интересна дебата од пред некоја вечер со другарите, апропо муабетот „за колку пари би...“

Хипотетско сценарио, читајте го внимателно, секој детал е битен.

Машко си. Хетеросексуален, традиционално сексуално конзервативен, од дното на душата ти се гади од педери и без размишљање у самоодбрана би убил педер ако посегне по твојот гс. Идеш на одмор некаде. Таму ти приоѓа некој шеик-милијардер кој штотуку ја паркирал јактата од 20 милиона во локалната марина. Ти вика:

„Бачко, јас сум геј, а ти ептен ми го дигаш. Доколку се согласиш една и само една вечер да ти го брцам у гс и у уста, ќе ти дадам X долари у кеш, парите не ми се проблем. Све ќе биде супердискретно: НИКОЈ НИКОГАШ нема да дознае кај си бил и што си праел таа вечер - јас и ти ја носиме таа тајна у гроб. Ни жена ти, ни другарите, ни роднините, апсолутно никој никогаш нема да дознае. Плус, неќам насилен секс, ќе бидам екстремно нежен со твојот чмар, све ќе биде фино подмачкано и нема да ти нанесам никакви физички повреди.“

За колку пари би се согласиле?

Нормално, сите рипнаа „За николку! Бљак!“. Но, на моето прашање „А за 100 милиона долара?“ завладеа тишина, после која почнаа тивки коментари „Епа, добро сеа, за сто милиона... многу пари се тоа маме му ебем...“ и слично.

Значи? Колку го цените вашиот чмар и хетеросексуалната некомпромитираност? Ако некој каже дека за 100 милиона не дава гс на една вечер за нежно пердашење - лаже. А за 10 милиона? А за милион? А за 100.000?

Консензусот до кој што стигнавме гравитираше некаде околу милионче. Не е лоша сума за неколку саати „работа“, не? :) Но, и тоа испадна проблематично, пошто неминовно следи прашањето „а за 900.000“? итн итн...

:) Со здравје фантазирање.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5740 на: 01 Ноември 2016, 11:45:07 am »
Јас па си мислев ќе стигните до она:
- Абееее педери има колку сакаш, пари нема!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5741 на: 01 Ноември 2016, 11:53:18 am »
Шо фантазирање бе, кој би ми го брцнал мене ваков никаков. тој да има милионче би ти го брцнал тебе не мене, и не би те прашал уопште, би те прибрале двајца батки па ти одбиј ги парите после ако ти стиска :P

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5742 на: 01 Ноември 2016, 12:08:27 pm »
Не се парите. Туку работата.

Што би рекол Фаланга:

Ако некоја активност, ете нека е како што спомна Филип. Па и многу потешки прашања исто така. Рационализацијата доаѓа од следното: „Никогаш, никогаш во животот да не помислам на работа“ Само толку. А тоа и ќе биде за неколку века, не дека не. После капитализмот. Тука во близина е и прашањето „што би правел со толку и толку пари рецимо“.

Ловат риба двајца и се поставува прашањето, што би правел ако наследиш трилион евра.
Ќе купам јахта!
-И?
Ќе пловам по мориња!
-И?
Ќе дупам!
-И?
Ќе се осигурам за цел живот со инвестиции!
-И?
Е тогаш ќе ловам риба на раат...
- А сега што правиме?

Тоа е поентата. Да можеш да правиш што сакаш. И тоа „што сакаш“ во 95% случаи е нешто многу просто или едноставно. Сликање, фотографија, свирење, музика, храна, гурманство, возење, трчање, планинарење, градба, копаничарство, везење, шиење, математика, физика, филозофија... благородни нешта. Мир и спокојство. Нешто што можеш и веднаш да го имаш, ако сакаш.

Никој нема да ти рече дека сака да е економист или банкар или систем администратор.

Тоа е до некаде и одговорот. Која е сумата која според таа индивидуа би овозможило ултимативно задоволство со кое ќе можеш кога ти сакаш да си ги обавуваш своите хобија. Многу од луѓето немаат хобија, се занимаваат со политика или менаџмент во слободно време и им е тешко да одредат колку пари им се потребни. Зошто во такво опкружување што повеќе- тоа подобро. Иако 99.9% може да останат непипнати никогаш.

Јас имам заклучено дека оптимално живеење на едно Македонско семејство се случува при приход од 2200 евра месечно вкупно нето примање. Со помалку од 1 работен ден во неделата од 8ч. Се над тоа веќе нема логика. А тоа би ти го овозможиле соодветни инвестирања на таа првична сума на пари која би ја добил. Дали на лото, дали од пердашлк, дали во наследство, дали од дрога, дали од небо не прави разлика.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5743 на: 01 Ноември 2016, 12:21:10 pm »
Така е така е.
Еднаш да отидеш на колоноскопија веќе си педер така да не е страшно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5744 на: 01 Ноември 2016, 12:23:53 pm »
Мир и спокојство. Нешто што можеш и веднаш да го имаш, ако сакаш.

ова ако немаш деца. со деца нема „мир и спокојство“ освен евенуално навечер ко ќе заспијат сите  :P

инаку сеа за сеа немам други посериозни замерки на постот