Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2091477 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #4875 на: 22 Април 2016, 10:52:21 am »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4876 на: 22 Април 2016, 10:54:59 am »
Затоа реков дека други се организатори, а овие се поддршка. Ко вчера што имаше луѓе од овде за пред Собрание ( додуша во поголем број ) исто има луѓе што одат за пред СЈО или Влада или кај протестираат. И не се баш сите "присилени" да одат на протести.

On topic

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Едно е борба против очигледен криминал друго е рушење на етнички обележја (какви и да се).

Сите сакате у Европа и се да ви биде подредено ама ако може да си бидеме етнички чисти и само ние да си живееме во државава... Епа не може.... Да можеше така никој од нас немаше да припари било каде во светов, пошто нели и ние некаде сме малцинство и доселеници и имигранти...

Така да малце толеранција не би била на одмет.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
На биро, кога дојдов на работа... два тома, стручна литература ;D

Ново поглавање

ГДОМ, Миленко, Јанко, Мирка, Латас, Ивона, Богатинова, Чашуле, Петровски, Пандов, Михајловски
...  Катица,  Фетаи, Ленче,  Ѓеро, Сашо...

Токму така.... убаво им кажа....

Еве заслужено еден

« Последно менување: 22 Април 2016, 11:04:24 am AUUU »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #4877 на: 22 Април 2016, 11:13:48 am »
Нигде не реков дека треба да сме етнички чисти нити па тоа го пропагирам, цел живот живеам во мешана средина и се дружам со луѓе од сите националности. Е сеа овие што маркираат територија дека треба да имаат исаф малку дека се наоѓаат во Македонија а не Косово треба. Во Европа не се понашаат ко овде...ама да не ја тупиме сеа безпотребно... Иначе сликата е стаив пошто ме насмеа а темава се вика Што ве насмеа денес ;)
New blood of old school

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #4878 на: 22 Април 2016, 11:49:33 am »
И после ќе речи некој Ипкисија се чепка за политика. Пуштам тука книги „Како се калеше курварлокот“ одма се искористуваат во политички цели (не дека немаат допирни точки, ама не сум јас кабает ;D)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #4879 на: 22 Април 2016, 12:00:38 pm »
Ај и овде една тура, за опуштање  ;D

New blood of old school

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4880 на: 22 Април 2016, 12:21:12 pm »
Имам еден колега кој има интересна филозоија у вези иселувањето...

Ти сега живееш во 4 спратна куќа, си ја градел, си рмбал, си ја градел 10 години, си се мачел и трудел и конечно го завршуваш и дворот цакум пакум и оп ете ти го комшијата  )или некој од соседно маало кој до вчера живеел у барака пошто драпал муда кога ти си рмбал и одеднаш сака да ти се всели во дворот, да ти живее во истата куќа.

Ќе му дозволиш? Пази да не.

Германија излезе како поразена од 2 светска војна, поделена на 2 мегу истоткот и западот но со работа и дисциплина стигна кај што е денес.

Ние драпавме муда на сметка на СФРЈ, имаше таму кој да не води и да решава за нас, останавме сами и почнавме да се грабаме мегу себе..и оп ..одеднаш ЕУ ни е крива што не не примаат или што не можеш тукутака да се иселиш во Гермнаија.

Епа неможе бе...ќе си ги решиш прво дома проблемите сам, ќе го сотреш секое ѓубре од капиталист/експлоататор/политичар/диктатор и од таквите ќе направиш пример што ги чека другите ако постапат слично.

..а не да ми се сликате со пасошите за Канада, Австралија и слично.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4881 на: 22 Април 2016, 12:25:48 pm »
Има луѓе на кои не им се троши животот на решавање проблеми предизвикани од криминална банда на власт или во опозиција. Таквите луѓе се селат од овде и го живеат животот кој го замислиле.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4882 на: 22 Април 2016, 12:31:06 pm »

Абе тепаат кој нејќе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4883 на: 22 Април 2016, 12:37:50 pm »
Имам еден колега кој има интересна филозоија у вези иселувањето...

Ти сега живееш во 4 спратна куќа, си ја градел, си рмбал, си ја градел 10 години, си се мачел и трудел и конечно го завршуваш и дворот цакум пакум и оп ете ти го комшијата  )или некој од соседно маало кој до вчера живеел у барака пошто драпал муда кога ти си рмбал и одеднаш сака да ти се всели во дворот, да ти живее во истата куќа.

Ќе му дозволиш? Пази да не.

Германија излезе како поразена од 2 светска војна, поделена на 2 мегу истоткот и западот но со работа и дисциплина стигна кај што е денес.

Ние драпавме муда на сметка на СФРЈ, имаше таму кој да не води и да решава за нас, останавме сами и почнавме да се грабаме мегу себе..и оп ..одеднаш ЕУ ни е крива што не не примаат или што не можеш тукутака да се иселиш во Гермнаија.

Епа неможе бе...ќе си ги решиш прво дома проблемите сам, ќе го сотреш секое ѓубре од капиталист/експлоататор/политичар/диктатор и од таквите ќе направиш пример што ги чека другите ако постапат слично.

..а не да ми се сликате со пасошите за Канада, Австралија и слично.
Аналогии. :) Може.

Ти си си ставил енергетска стабилност, си си вовел парно, и не само што си вовел парно туку и им шиткаш на цело маало парно. И сега доаѓа топлификација да стави кај тебе парно. АААА НЕ! Ти братче неможеш парно да имаш, или после недајбоже да шиткаш парно на маалово, па јас да неможам да им диктирам цени.

Додека не си го рчнал по парното, го болело Стапислав за тебе. Ама кога му чачкаш во маалски бизнис, мора да си се брани. Па он се мачел и трудел и конечно воспоставил пазар за парно и сега да ти го даде тебе? Пази да не.

Комшијата што шиткаше парно, Јован Украјчевич едвај го демократизираа за да не шитка парно, па сега нов мочко тука да им расипува монопол. Мрш таму копиљ умри за леб.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4884 на: 22 Април 2016, 21:54:34 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4885 на: 22 Април 2016, 23:30:39 pm »
Има луѓе на кои не им се троши животот на решавање проблеми предизвикани од криминална банда на власт или во опозиција. Таквите луѓе се селат од овде и го живеат животот кој го замислиле.

Алелуја.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #4886 на: 23 Април 2016, 09:57:00 am »
Ауди. Скамбег.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #4887 на: 23 Април 2016, 11:20:30 am »
Го поебал овој со голфот :-)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #4888 на: 23 Април 2016, 11:29:13 am »
Го поебал овој со голфот :-)

Колега ми е тој со голфот и намерно така му се паркираше. :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #4889 на: 23 Април 2016, 12:53:54 pm »
И овај ќе ја брани Македонија од душманите....
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"