Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Igor на 18 Декември 2017, 20:21:48 pmЛокација колега, локација. Ќе си ја подгреваш во микроталасна?
Локација колега, локација.
Едно време Н42Б20 од бмв беше мотор на годината. Еден од најкалпавите мотори во историјата на БМВ. Конструктивно одличен на хартија. Во реалност, лејка што протекува од сите страни ради висока температура, троши масло ради гумици на вентили и ПЦВ вентил, работна температура од 106-115 степени. Исто и 1.4 тси од времето на твин-чарџер беше мотор на годината. Па и тој има славна приказна со потрошувачка на масло, ланче што се растегнува, итн. Така да, мотор на годината, е само некој менаџер, главен инжинер да си ја закачи плакетата во канцеларија.
Како сум се прснал од смеење на описот... лејка бе
Кој не бришел г'с со грубо испоизгужвана страна од весник, ништо не знае
Све сељачишта на форумов
Јас пченичка си посеав повторно годинава, 5 декари Планирано ми е да си купам за на пролет еден Massey Ferguson со Perkins- онов 90 коњски мотор од Никола козарот од Ротино Со IMT 507 не се ораат уште 8 декари
Цитат: S16-HGT на 19 Декември 2017, 13:45:22 pmКој не бришел г'с со грубо испоизгужвана страна од весник, ништо не знае Кој не бришел г’с со парче од вреќа цемент, евентуално усјемал, ништо не знае...