Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 1951259 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #3855 на: 21 Октомври 2015, 21:46:13 pm »
Уште од мал осуден да биде неебач

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3837
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #3856 на: 21 Октомври 2015, 21:51:43 pm »
Уште од мал осуден да биде неебач

Абе и Исак Њутн според таа дефиниција е лузер...ама денес важи за највлијателен научник во историјата на цивилизацијата.

Детево веројатно нема да биде Њутн ама just saying
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8781
  • Пичлеме
« Одговори #3857 на: 21 Октомври 2015, 21:52:07 pm »
Дискутабилно е дали да го остајш детето да си игра во песокта или да го остајш да програмира на компјутер. Искрено, неам деца, па не можам да тупам скроз. Ама по мое мислење, според она упатство по кое растевме јас и мојата генерација (или генерации пред мене, генерации после мене), а од мојата генерација не биле сите тупаци како мене, има стварно интелигентни, паметни, успешни... заклучокот на крајот од денот е дека детство си е детство, колку поќе не се замараш со хај тек ил остали ствари, а во спротивно се валкаш наоколу со топка со другарчињата, мислам дека е поправилно. Мое мислење, мислење од тиквар без деца.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3858 на: 21 Октомври 2015, 22:06:51 pm »
Тиквар или не, годините од 5-22 ќе ги памтиш цел живот. Тие се најважни за стварање искуства и пријателства. Остатокот е само сеќавања кон тие години и празна слама. После тоа почнуваат обврски и тешки глупости, за да имаш време за нешто паметно. А пред тоа немаш мозок.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3859 на: 21 Октомври 2015, 22:21:58 pm »
Нека почне у срдно школо малиов, т.е. нека го акне пубертет па ќе видиме дали ќе биде ебач или не. Во секој случај, јас сум против да му се скратува детството на децата, но ова дете е исклучително и осудено на науката.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3860 на: 21 Октомври 2015, 22:26:58 pm »
Не знам дали ќе ми вервате, ама јас доктори, мајка и татко... со чупина од соседството играв уште во многу мали години... абе шо да ви расправам... (од тогај чупе неам пипнато).

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3861 на: 21 Октомври 2015, 22:28:59 pm »
Мене ми се полни душава кога ќе ги видам децата од мојата уличка како играат топка џамлии жмурки граници школка, дури некогаш со комшија мој знаеме да се заиграме со децана...

Секогаш би го пуштал моето дете да си игра надвор одколку да чмае на пц и да учи програмирање, сепак 21ви век сме и има доста начини како да го зголемиш АјКју-то на сопственото дете, а не да му го тупиш мозочето со алгоритми и програмирање од мал, очине ќе му паднат од пред монитор
No turbo, no fun :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #3862 на: 21 Октомври 2015, 22:33:19 pm »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3863 на: 21 Октомври 2015, 22:37:19 pm »
Ај Кју е доделено од Чак Норис (пошо не вервам во овие другите виши сили, попојте шо ги рекламираат), арно ама ако не се вежба тоа Ај Кју, можи да се подизгуби... тоа ти е главата наспроти моливот. Ако не ја користиш главата, ќе отапи...
Муабето ми е, абе нека си играат децата. И јас често се смеам онака ќефлински кога ќе видам деца на улица кои нацртале со креди во бои (куцкана, царица... кој да знај во кој град како се вика... тоа е онаа играта со плочка која се фрла во обележаните полиња... па некаде можеби и плочка се вика играта) и се собрале, па за промена играат СОЦИЈАЛНА ИГРА, а не киснат на социјална мрежа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3864 на: 21 Октомври 2015, 22:49:54 pm »
Не верувам дека секое дете има капацитет да го совлада тоа што Марко го има совладано, па колку сака нека е упорен татко му/мајка му.
Една лектира од 10 страни ако не сака да прочита нема сила на светов што ќе го натера, не па да учи програмирања и триста чуда уште во пелени.
Не мислев на тоа дека го форсираат детето да биде најпаметно, туку дека го форсираат у јавност, чунки мора сите да знаат дека е најпаметно и да му обрнуваат внимание. Абе пушти го детето нека си биде дете макар и напаметно на светот....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3865 на: 21 Октомври 2015, 22:54:50 pm »
Па не дека е нешто специјално паметно, туку го промовираат производот на пазарот. Си прават бизнис луѓето од детето. Му купиле и сајт во 2010та година. 1.com.mk

Патетики тешки.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3866 на: 21 Октомври 2015, 23:22:33 pm »
Тоа башка. Не треба да му се наметнува ако само не сака.

На дете многу лесно се наметнува да „сака“ нешто. Мислам дека во конкретниов случај, тоа е причината.
Fake it `till you make it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3867 на: 21 Октомври 2015, 23:39:39 pm »
Нешто како ова:
Што добиваш ако му го издркаш на лав?
-Сперма од лав дедо.
Што добиваш ако му го издркаш на волк?
-Сперма од волк дедо.
Што добиваш ако му го издркаш на дедо?
-Сперма од дедо.
И!?
-Чоколатцееееееее...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3868 на: 22 Октомври 2015, 12:09:47 pm »
Ајде, ајде, опушти се. You know you love us. ;D

Не дека не ве сакам, сите ве сакам... многу. Само Ипкис не го сакам, него го љубам. :P
Мораше мене да ме замеша, а си ќутам од прее... да се посерам во тој Кингстонот, да се посерам! Е! ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3869 на: 22 Октомври 2015, 15:03:09 pm »
Детето немоеш на сила да го направиш паметно, или покажува интерес или не. Лошо е кога некој родители форсираат нешто што не е за форсирање. Малиов си го бива, среќа има вистински родители кој препознале во него таленат.