Работев маркетинг за мали и големи фирми во МК до пред некоја година...ќе издвојам 2 случаи, ги имам и претходно спомнато:
1. ,,Гле саа, вии сте напрвиле воа календаро убво е се, ама ние гулема фирма сме, ја масерати возум, ја каа ќе ти кажам да направете по мое да биде, така ќе си биде“.
2. Добивам готови материјали за глобална употреба од француска маркетинг агенција(илјадници евра) за француски бренд на автомобили, јас треба и смеам само да го преведам текстот и да го адаптирам форматот, арно ама маркетинг менаџерот(со летен курс за маркетинг и 0 искуство/појма од животот): ,,Знача, не ми се дупаѓа ич оваа слика(сликано со којзнае каков апарат на азурна обала и тоа 3 нови модели кои уште не се во продажба), еве ти најдов јас на интернет(500х120рх) или фотошопирај ми ја оваа ама смени ги колите со други бои и да доаѓаат од лево а не вака паркирани, и на насловот да има точка на крај и да го додадеш овој текст (5 пасуси) за на билборд и на крај флеширај(анимирај) ми ги сите во банери да се вртат тркалата и да доаѓаат од лево, гледаш каква е рекламата на Мерцедес? Е така сакам.“
и за крај врвот на ,,Како ќе каже газда“:
https://youtu.be/QTGhBjk1OSw?t=148 P.S. Не сум го работел последново.