Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2094887 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #13410 на: 25 Август 2021, 22:54:24 pm »
https://www.facebook.com/AvtoKontrolPrilep/posts/2844163259168868 - Што е со рекламава човече, F&F 1.5 ??

И не ја разбирам поентата, се тркаш и доаѓаш на преглед??
Кој прв на технички, тоа ти е исто како кога ке видам 2 алфи на борис трајковски како се тркаат... Тие кутрите кој прв ке стигне кај жаре

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

@Busav Арно ме потсети, го немам Жаре одамна посетено, ми прифали  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #13411 на: 26 Август 2021, 10:18:23 am »
Кога ги смислуваат рекламиве како на трева да се ...

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #13412 на: 26 Август 2021, 10:25:39 am »
Не знам кои се повеќе на трева, тие што прават реклама или тие што плаќаат за рекламата, бидејќи ова е пример како не треба да изгледа.

П.С. Ова е кратката верзија. Има една минутна верзија каде што Џани и Несторо си шутираат сред технички и доаѓа контролорот и им дава гол  ;D ;D ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #13413 на: 26 Август 2021, 10:29:09 am »
Не знам кои се повеќе на трева, тие што прават реклама или тие што плаќаат за рекламата, бидејќи ова е пример како не треба да изгледа.

П.С. Ова е кратката верзија. Има една минутна верзија каде што Џани и Несторо си шутираат сред технички и доаѓа контролорот и им дава гол  ;D ;D ;D

Види замислувам ситуција.

Купиле трева, седнале во офис и почнаа да нафрлаат идеи на ливче хартија.

Во позадина оди NFS филмот или 2F2F.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #13414 на: 26 Август 2021, 10:50:10 am »
Не ја вреѓајте тревата, лоша ракија е во прашање :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #13415 на: 26 Август 2021, 11:08:32 am »
Работев маркетинг за мали и големи фирми во МК до пред некоја година...ќе издвојам 2 случаи, ги имам и претходно спомнато:

1. ,,Гле саа, вии сте напрвиле воа календаро убво е се, ама ние гулема фирма сме, ја масерати возум, ја каа ќе ти кажам да направете по мое да биде, така ќе си биде“.

2. Добивам готови материјали за глобална употреба од француска маркетинг агенција(илјадници евра) за француски бренд на автомобили, јас треба и смеам само да го преведам текстот и да го адаптирам форматот, арно ама маркетинг менаџерот(со летен курс за маркетинг и 0 искуство/појма од животот): ,,Знача, не ми се дупаѓа ич оваа слика(сликано со којзнае каков апарат на азурна обала и тоа 3 нови модели кои уште не се во продажба), еве ти најдов јас на интернет(500х120рх) или фотошопирај ми ја оваа ама смени ги колите со други бои и да доаѓаат од лево а не вака паркирани, и на насловот да има точка на крај и да го додадеш овој текст (5 пасуси) за на билборд и на крај флеширај(анимирај) ми ги сите во банери да се вртат тркалата и да доаѓаат од лево, гледаш каква е рекламата на Мерцедес? Е така сакам.“

и за крај врвот на ,,Како ќе каже газда“: https://youtu.be/QTGhBjk1OSw?t=148

P.S. Не сум го работел последново.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #13416 на: 26 Август 2021, 11:32:32 am »
Работев маркетинг за мали и големи фирми во МК до пред некоја година...ќе издвојам 2 случаи, ги имам и претходно спомнато:

1. ,,Гле саа, вии сте напрвиле воа календаро убво е се, ама ние гулема фирма сме, ја масерати возум, ја каа ќе ти кажам да направете по мое да биде, така ќе си биде“.

2. Добивам готови материјали за глобална употреба од француска маркетинг агенција(илјадници евра) за француски бренд на автомобили, јас треба и смеам само да го преведам текстот и да го адаптирам форматот, арно ама маркетинг менаџерот(со летен курс за маркетинг и 0 искуство/појма од животот): ,,Знача, не ми се дупаѓа ич оваа слика(сликано со којзнае каков апарат на азурна обала и тоа 3 нови модели кои уште не се во продажба), еве ти најдов јас на интернет(500х120рх) или фотошопирај ми ја оваа ама смени ги колите со други бои и да доаѓаат од лево а не вака паркирани, и на насловот да има точка на крај и да го додадеш овој текст (5 пасуси) за на билборд и на крај флеширај(анимирај) ми ги сите во банери да се вртат тркалата и да доаѓаат од лево, гледаш каква е рекламата на Мерцедес? Е така сакам.“

Последново, рекламава на КЕН ПАНЕЛ МОНТИНГ, на која што е прикажано како Газда Мирослав иде со неговата X6-ка во фирмата и е пречекан како класичен феудалец ми е една од најдобрите реклами некогаш снимена во државава. Класичен Газда :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #13417 на: 26 Август 2021, 11:38:22 am »
Се смеам за рекламава и продукцијава и газдава, ама интерно страдам бидејќи ова е еден од мал милион примери.

Брза наочара и покажува нешто в погон, а уствари не му се гледа од наочарите.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13418 на: 26 Август 2021, 12:03:56 pm »
Интервјуто кај што кажува дека редовно добиваат плата и исхрана и се друго редовно, со нагласок на редовно го замислувам вака:

Газда Мирослав стои со бланко отказно решение или евентуално огнено оружје од другата страна на камерата и работникот чита од табла што треба да каже. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #13419 на: 26 Август 2021, 12:50:20 pm »
За жал, тоа е Македонија. Ние тука шака луѓе сме малцинство. Нашиот и нивни глас исто вреди на избори, затоа сме тука кај што сме. Тие што им се смачи да се борат со примитивизмот и да се трудат да го сменат стандардот во општеството, последнава деценија спакуваа куферите.
Ја да би работел у маркетинг агенција, да треба да спремам нешто за нив (како газдата со х6) , би ги консултирал најголемите тролови во МК. Успех загарантиран.

Ако кравата мисли дека може да лета, остај ја нека лета.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #13420 на: 26 Август 2021, 13:22:25 pm »
Очекував шефчето да му ја отвори вратата од Х6-ката. Промашен момент за добар маркетинг.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #13421 на: 26 Август 2021, 17:05:33 pm »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #13422 на: 26 Август 2021, 17:54:55 pm »
Хахаха тролетина.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #13423 на: 26 Август 2021, 18:02:37 pm »
Прекрасно срочени размислувања. Убаво да увидиш со што всушност се соочуваме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13424 на: 26 Август 2021, 18:58:03 pm »

Последново, рекламава на КЕН ПАНЕЛ МОНТИНГ, на која што е прикажано како Газда Мирослав иде со неговата X6-ка во фирмата и е пречекан како класичен феудалец ми е една од најдобрите реклами некогаш снимена во државава. Класичен Газда :D

Не знам дали беше ова видео, може има и друго а може и ги забришале коментарите, мислам дека имаше коментар еднаш: Абе дајте платете ја Фактура 1234/2010, 1700 денари доспеана за плаќање пред 2 години.