Некое пребарување сношти ме однесе на темата „Легендарни постови“ и онака немаше шо да прам, зедов да листам од првата страна на темата. Се смеев до 3 ипол сабајле и еве сеа пак продолжив, ги прелистав сите страни. Смеење како на натпревар за смеење.
Тешки заебанции имало годиниве наназад низ темите. Повеќе позитивна енергија отколку негативна.
Веројатно ме слушнаа како се смеам во ниедно време и во соседниот стан (слаба звучна изолација, не дека бев екстремно гласен) кога го читав ова, ептен добро отсликување на едно општество, неговото уредување и подемите на учесниците во него, нам добро познато општество, нашето
Го видов Куоре навечер, се враќаше од вечерно основно училиште.
Мора да се стекнам со адекватно образование, ќе конкурирам у мепсо ...
Моментално е слободно местото на заменик генерален директор во Мепсо. Заврши трето одделение, па после конкурирај у Влада за тоа.
Еј таман ко за мене, партиска книшка треба ?
Не, само лекарско.
Плата ??
Добра плата, ама во натура по новиот договор. Секој први ќе се напучиш и цела зграда реденка ќе ти напраи. Рачунај негде 180 души има у зграда, по 500 денари партија, тоа се 90000 денари и плус хранарина ќе добиеш.
Е сега ми е јасно од кај имаш пари за графички и ссд-а....
Плус и физички си во добра форма, толку те отвориле да кога јадеш одма сереш, ништо не ти се фаќа ...
Јас по стариот договор сум, на трансакциона ми префрлаат... Ова сега е така за како што сам рече, подобро здравје и кондиција на новодојдените. Види, ако ти се многу пари може на пример, само први и втори кат да ти се наредат па да земеш 40-50000 денари. Па ако затреба, секогаш може да те поминат трети и четврти кат, или први и втори по уште еднаш.
Значи плата, колку ти држи гзот а?
Да се заслужи мора. Фала богу Куоре е јак, си крепи и сигурен сум дека ќе си извади пристојна плата за лагоден живот.