Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:17:41 pmЦитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:15:30 pmЦело сабајле барам како да исполирам фарови и викам отидов да земам паста и да пробам ама кога ми улета на последнава страна TE-EN ме среди. За 2 недели одам на кај Крушево и претходно те договорам да ми средиш фаровите на Пумата. А уствари може да опнам ја сепак паста поручек , па после и машинско можеш.можеш,ама само со паста ....тешко,па и машина ..уште полошо,прво припрема пред полирање,потоа полирање.машинско........
Цитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:15:30 pmЦело сабајле барам како да исполирам фарови и викам отидов да земам паста и да пробам ама кога ми улета на последнава страна TE-EN ме среди. За 2 недели одам на кај Крушево и претходно те договорам да ми средиш фаровите на Пумата. А уствари може да опнам ја сепак паста поручек , па после и машинско
Цело сабајле барам како да исполирам фарови и викам отидов да земам паста и да пробам ама кога ми улета на последнава страна TE-EN ме среди. За 2 недели одам на кај Крушево и претходно те договорам да ми средиш фаровите на Пумата.
Цитат: TE-EN на 30 Август 2011, 21:25:20 pmЦитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:17:41 pmЦитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:15:30 pmЦело сабајле барам како да исполирам фарови и викам отидов да земам паста и да пробам ама кога ми улета на последнава страна TE-EN ме среди. За 2 недели одам на кај Крушево и претходно те договорам да ми средиш фаровите на Пумата. А уствари може да опнам ја сепак паста поручек , па после и машинско можеш.можеш,ама само со паста ....тешко,па и машина ..уште полошо,прво припрема пред полирање,потоа полирање.машинско........А што викате за полирање на шофершајвни? Препорачано ли е, дали може да се извадат гребаниците од бришачи и сл..
Цитат: infected на 31 Август 2011, 10:44:46 amЦитат: TE-EN на 30 Август 2011, 21:25:20 pmЦитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:17:41 pmЦитат: MaNDiL на 29 Август 2011, 13:15:30 pmЦело сабајле барам како да исполирам фарови и викам отидов да земам паста и да пробам ама кога ми улета на последнава страна TE-EN ме среди. За 2 недели одам на кај Крушево и претходно те договорам да ми средиш фаровите на Пумата. А уствари може да опнам ја сепак паста поручек , па после и машинско можеш.можеш,ама само со паста ....тешко,па и машина ..уште полошо,прво припрема пред полирање,потоа полирање.машинско........А што викате за полирање на шофершајвни? Препорачано ли е, дали може да се извадат гребаниците од бришачи и сл..Ова и мене ме интересира, до сеа никој не спомнал за полирање на шофершајбна, па компетентните нека дадат одговор...
Ја колку знам пластиката се полира, а не и стаклото - ама можда може и тоа, незнам Знам само дека ако „полираш“, место полир паста треба да користиш HF (флуороводородна киселина) СРЕЌНО !!!
za saatot ova vistina ? da mu vlezam namojov
sigurna rabota,ti koj sat go eba?
Самад полираа стакла. Јас бев кај нив пред едно 2-3 год. и дечките супер си ја завршија работата.