Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 200099 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #375 на: 05 Февруари 2014, 17:28:03 pm »
sekogas e poubavo profesionalec da ti gi sredi no i ova brka rabota

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #377 на: 09 Февруари 2014, 04:59:34 am »
Дечки имам едно прашање - голема е темава да ја читам цела наназад.

Вака - ме интересира дали има некој искуство со расклопување на фарот и чистење на внатрешноста односно сочивото и како после да се склопи да биде исто ко порано. Фаровите на колата внатре ми се лудница - треба да имаат сочиво ама тоа сочивото дали е прљаво внатре дали е изгорено незнам само знам дека сетлината што ја даваат е многу слаба. За нови фарови не сеум расположен моментално пошто скапички ми се а и немам моментално толку пари.

Инаку се работи за ланчија ипсилон 96та - еве слика од фаровите

http://www.motiun.com/images/IPARLUX/11461302.jpg

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
« Одговори #378 на: 09 Февруари 2014, 10:51:01 am »
Обрати му се на Томе-Колт од форумов, он ќе ти помогне.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #379 на: 10 Февруари 2014, 19:43:28 pm »
Mislam deka se stakleni farovite na Lanciata i se otvoraat so potkrevanje na plasticnite zabici okolu farot,vnimavaj na zastitnata guma,dokolku ja ostetis i pri sklopuvanje ne gi iscisits kanalite kade taa nalegnuva,ke ti se pojavi kondenzacija,vnatre farot mozes da go iscistis so vlazno meko krpce ,bez nikakvi dopolniteni sredstva :)

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #380 на: 10 Февруари 2014, 23:53:36 pm »
јас мислам дека се пластика/плекси а кога ги местев ксенонот морав да ги вадам и ко шо приметив изгледа отварани се - нешто ко силикон имаа од околу лепено - не сум сигурен ама на план сум да ги отворам

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #381 на: 11 Февруари 2014, 00:07:18 am »
јас мислам дека се пластика/плекси а кога ги местев ксенонот морав да ги вадам и ко шо приметив изгледа отварани се - нешто ко силикон имаа од околу лепено - не сум сигурен ама на план сум да ги отворам

ako ima silikon ili primale kondenzacija i se obidel nekoj na toj nacin da ja spreci ili nestrucno se zalepeni,sepak mislam deka se stakleni,proveri i kazi.Ke mi pises na PP da ti kazam kako ponatamu ide procedurata .

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #382 на: 11 Февруари 2014, 02:30:02 am »

ako ima silikon ili primale kondenzacija i se obidel nekoj na toj nacin da ja spreci ili nestrucno se zalepeni,sepak mislam deka se stakleni,proveri i kazi.Ke mi pises na PP da ti kazam kako ponatamu ide procedurata .
баш кога ги местев ксенонот гледав имаше нешто пластики испукани ( кај држачите ) па ги лепев и да не те излажам ама 90% лепени беа. Страв ми е сам да ги рчкам ама не ми изгледа ко за којзнае колку сложена работа па се мислам да пробам да ги отворам - ај ке видам деновиве што ке направам - може и утре да го правам тоа ако стигнам зашто планирам да ги полирам од надвор утре - само незнам дали смеам со полирка или морам рачно - гледам претежно рачно ги полираат

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #383 на: 12 Февруари 2014, 15:29:56 pm »
Јас го растурив еднот фар (со стакло) на Алфа ГТВ, успут го скршив стаклото, леќата
беше изгорена од долна страна, го оштетивме хромираниот дел внатре, со еден збор
му е...ме мајка на фарот.
Донесов МС Супер транспарент (МС полимер за лепење на стаклото), нешто се префарбува со спреј хром, па ќе се лакира.
Ќе ставам слики кога ќе се склопи, ама мислам дека ќе си купам нов (половен) фар.
Леќата ја изшмирглавме на металниот дел со 2000 шмиргла, па ја зафарбавме, да има сребрен сјај.
Со еден збор гоолем sex, успех никаков, а башка трошоци, денгуби,
следат слики за викенд. >:(

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #384 на: 12 Февруари 2014, 16:35:04 pm »
си бараат мирна рака фаровите

си можел со томе-колт да го средиш :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #385 на: 12 Февруари 2014, 21:19:25 pm »
ne se znae mozebi stvarno nemozel da se sredi farot

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #386 на: 12 Февруари 2014, 23:21:38 pm »
едно е да не може да се среди
друго е при де-монтажа да му еб*ш матер

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
« Одговори #387 на: 13 Февруари 2014, 00:37:59 am »
хах - ја зашто не се нафаќам зам да отворам... ме упатија кај томе он ги средувал тие работи :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #388 на: 02 Март 2014, 18:13:12 pm »
Дечки гледам едниот фар ми има малку кондензација од внатрешна страна, како иде постапката, да го отворам капачето за менување сијалица и да ставам од оние топчињата што ги има во кутиите со патики?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #389 на: 02 Март 2014, 18:17:44 pm »
Дечки гледам едниот фар ми има малку кондензација од внатрешна страна, како иде постапката, да го отворам капачето за менување сијалица и да ставам од оние топчињата што ги има во кутиите со патики?
neka se isusi prvo na sonce so otvoreno kapace,potoa stavi na kapaceto silica gel i zatvori,ne e loso so silikon da go pomines farot nad zaptivkata