Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 200041 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #360 на: 30 Септември 2013, 15:52:08 pm »
Flekata na polikarbonatot e od nitro ili glicerin,da si odel malku so pogrubo ke si uspeel da ja odstranis,dokolku ne e kondenzacija odnatre,sto po slikava izgleda kako da e proteceno od nadvor,namerno ili nenamerno,moze i da se obiduval  nekoj so nitro da ocisti :) ,ako ne mu smeta na gazdata moze da ostane,nekoi farovi se napraveni od dva dela medgu koi ima bezvazdusen prostor ili tn sandwich headlights,vo toj del pomedgu dvata polikarbonati od umor na materijalot moze da se javi mikroskopsko napuknivanje vo oblik na spider crank ili kondenzacija pomedgu dvata providni dela,sto ne postoi sansa da se odstrani,osven ako e kondenzacija koja se susi samata ,posle dozd ili perenje na avtomobilot,pak se pojavuva.Vo sekoj slucaj odlicna rabota

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #361 на: 30 Септември 2013, 16:01:55 pm »
Флеката незнам од што беше меѓутоа не сакав да шмирглам длабински на тоа место само за да не направам диоптрија на фарот. Инаку пробиено е до крај се гледа и од внатрешна страна оксидација на тоа место каде што е накапан фарот.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #363 на: 30 Септември 2013, 19:33:11 pm »
Жиле реално требаше ти да го частиш кумот едно полирање :D :D :D :P
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #364 на: 01 Октомври 2013, 12:16:41 pm »
Ако може цена за полирање на фаровите кај мене на тојотата и дали треба да докупам нешто за заштита после полирањето ??

Првиот пат кога ги полирав беа супер ама само 3 месеци после тоа пак исто.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #365 на: 01 Октомври 2013, 15:24:53 pm »
@UrSa1986 Јас ти викав дека ти се за полирање фаровите.

Абе имав побитни работи за средување околу моторот, фаровите не ги ни приметував :D Ама пак сега вака чисти, повлекува и сијалици да менувам на некои поубави на плаво/бело :D :D.

Жиле ќе части некој ден помагање за лепење кај што тече антифриз :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #366 на: 01 Октомври 2013, 23:31:37 pm »
@UrSa1986 Јас ти викав дека ти се за полирање фаровите.

Абе имав побитни работи за средување околу моторот, фаровите не ги ни приметував :D Ама пак сега вака чисти, повлекува и сијалици да менувам на некои поубави на плаво/бело :D :D.

Жиле ќе части некој ден помагање за лепење кај што тече антифриз :D
Нема проблем, само кажувај кога
Требаше, ама скришно отиде да ги полира. Да знаев обавезно ќе дојдев со него.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #368 на: 06 Октомври 2013, 21:39:00 pm »
Alal da ti e majstore!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #369 на: 20 Октомври 2013, 20:02:33 pm »
Овој Томе значи не е нормален! Уметност! Значи вчера по тоа мракоите накај Радожда (тргнав во 17.00 од Скопје, се вратив во 12.00 во Скопје) не ни осетив дека не е ден! Фаровите блештат! Уметнос!
Покрај секој денар што вреди да се даде за полирањето, чекам да се ослободи Томе за у кафана да се почастиме.

ПРЕД ТОМЕ                                                                                      ПО ТОМЕ

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #370 на: 10 Ноември 2013, 19:09:40 pm »

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #371 на: 02 Јануари 2014, 14:39:33 pm »
Citam celo vreme za polikarbonatni stakla, a za obicnite stakla?
Potocno me interesira cistenje na vnatresnite sociva, kako ogledalo sto se, dali samo sa pamucna krpa ili moze uste nesto da se koristi
za da ne se osteti socivoto, isto taka i za cistenje na lekjite vo samiot far?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #372 на: 02 Јануари 2014, 16:12:16 pm »
Imam eden predlog,za konkreten odgovo da se dobie,pozelno e prasanjeto da go precizirate so slika,edna ili povejke,odgovorot sto ke sledi ke bide deciden i profesionalen,ova vazi za mene,dokolku jas treba da odgovoram.Ova go predlagam zatoa sto sega treba da go baram sekoj clen sto postavil prasanje,vo vozila na clenovi pa da vidam sto kola vozi itn. I pak ne mozam od tie sliki da vidam sto tocno bara.Se nadevam deka ke se potrudite da gi precizirate prasanjata potkrepeni so sliki,vetuvam vo toj slucaj krajno precizen odgovor,dokolku ne e nameneto prasanjeto licno do mene,se ograduvam od odgovor,ili dokolku e so slika prasanjeto a ne  nameneto za mene,sledi i vo toj slucaj profesionalen odgovor :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #373 на: 02 Јануари 2014, 21:57:38 pm »
Citam celo vreme za polikarbonatni stakla, a za obicnite stakla?
Potocno me interesira cistenje na vnatresnite sociva, kako ogledalo sto se, dali samo sa pamucna krpa ili moze uste nesto da se koristi
za da ne se osteti socivoto, isto taka i za cistenje na lekjite vo samiot far?

Нема поликарбонатно стакло. Тоа е пластика т.е. вид пластика.
Стакло е стакло се знае вечно е за разлика од пластиката која е купи фрли.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
« Одговори #374 на: 05 Февруари 2014, 11:27:14 am »
http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/restavrator-za-farovi.html

Ова чудово брка работа да го средам Пасат-от или да си барам професионалец ?
New blood of old school