Автор Тема: Reparacija na puknati sofersajbni  (Прочитано 19862 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Reparacija na puknati sofersajbni
« на: 13 Декември 2012, 23:47:49 pm »
denes dremam na REKLAMA5 koga naletav na oglasov
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=384242
celta na ova ne e dago reklamiram tipov prv pat go gledam ama znam deka od site clenovi barem 30% imale vakov problem pa se nadevam deka ke im se najde  kako pomos

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Reparacija na puknati sofersajbni
« Одговори #1 на: 14 Декември 2012, 01:44:27 am »
хм... и новус работат истово... ама на волвото кога ми ја пукнаа шофершајбната, имаше една линија од средина према надоле, во должина од околу 5-6 сантими... отидов кај нив и ми вика, дечко, да не се лажеме дека ке се среди ова... да, ние ке ја средиме пукнатинава, на прво излагање на автопат ке се распука пак..... после тоа пукнатината на секое излагање на автопат се поголема и поголема биваше и на крај кога стигна до доле, отидов и ја сменив еделпром, пошто они ми дадоа за 20-тина евра поевтина понуда од новус, а башка и ја имаа шофершајбната одма, а во новус ке требаше да се чека нај малку 10 дена.

е сега, типот од новус ми објасни дека, пукнати шофершајбни, се поправаат само ако се со дупче, баш онака како што е и на сликите покажано.. значи на здраво, среде или на страна пукнато, ама да нема завршени пукнатини до крајот на шофершајбната, и втор услов, пукнатината да е на надворешниот слој... ако е пукнатината со црта распукана до крајот на стаклото, тогаш, неможе да се направи ништо... ова ми го кажаа во новус...

а типов од тетово-фарук, можеби има понова и/или пософистицирана технологија за решавање на пукнатини. и сигурно не енов во оваа работа... да сум го знаел дека работи вакво нешто сигурно би отишил кај него да проба да среди.. и сигурно немаше да ме кошта ни половина од промена на шофершајбна.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #2 на: 14 Декември 2012, 09:16:36 am »
Мене ми пукна шофершајбната околу 6 см,во новус и еделпром ми побараја 2500 денари и да била пукнатината помала од 3 см.Му се јавив на типов http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=384242 ми побара 1500 и ми ја направи перфекно,имат некаде 6 месеци од кога ја праев досега е супер,и на мразов немат пуштено
;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3 на: 14 Декември 2012, 09:21:19 am »
Pa zatoa i go postirav oglasov za site sto si imaat maka so vakov problem daim se najde kako pomos

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #4 на: 29 Декември 2015, 14:51:22 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1120509

Искуства со оваа проблематика, некој ?!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #5 на: 29 Декември 2015, 14:59:20 pm »
Имаше муабет дека со полирањето на стаклото се извитоперува видното поле, рефлексии од светла заради заштитните фолии ....
Али муабети на форумов. Пракса, незнам, некој треба да влезе во куќарката со слатки за да дознаеме :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #6 на: 29 Декември 2015, 15:16:57 pm »
Мене на Нубирата ми пукна. Сред автопат. Од ништо. Ни камче ни кола пред мене. Му дошло. Немаше лек. Ја заменив со нова. 7500ки.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #7 на: 29 Декември 2015, 15:23:50 pm »
Би сакал да ставиме акцент на тоа дали некој има искуства со ваков процес кај изгребана, а не пукната шофершајбна...

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #8 на: 29 Декември 2015, 16:44:03 pm »
mislam deka u gevgelija poliraat ama so site sto sum prael muabet nikoj ne se nafakja da go prai toa. Kako i kolku kvalitetno go praat u gevgelija neznam.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #9 на: 29 Декември 2015, 16:46:58 pm »
Едно време ако добро се сеќавам Самад полираа шофершајбни. Најубаво они да дадат одговор на ова прашање.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #10 на: 29 Декември 2015, 17:44:17 pm »
Јас кога гледав за мојата, ми рекоа дека тешко во Македонија има некој добро да полира стакло и тешко се нафаќаат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #11 на: 29 Декември 2015, 21:18:38 pm »
Има и некое средство од Sonax за машинско полирање. Јас мислам дека ако се следи процедура (ако го бива и знае мајсторот), може да се подобри состојбата.

Баш ме занима колку кошта, јас би пробал ако е некоја прифатлива цена.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 29 Декември 2015, 21:33:11 pm »
Да, истово средство го има кај нас во Хубо...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #14 на: 04 Јануари 2016, 12:40:37 pm »
Искуства со новус или еделпром за замена на шофершајбна?

Во еделпром  е пилкингтон марка.