Автор Тема: Amortizeri  (Прочитано 46162 пати)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
Одг: Amortizeri
« Одговори #45 на: 04 Септември 2011, 02:20:43 am »
И јас ги возам, истите кај мене...

Само репарирани... и бркаат работа... за парите се топ...
Ти не ги возиш истите тебе те поеб****  и тоа здраво (без лутење), иначе кај нас нема никој што правилно работи со репарирање на амортизери немој да се лажете со такво нешто ако сте во мањак со пари земај половен а не репариран (ова го кажувам од искуство)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #46 на: 04 Септември 2011, 02:45:31 am »

Ти не ги возиш истите тебе те поеб****  и тоа здраво (без лутење), иначе кај нас нема никој што правилно работи со репарирање на амортизери немој да се лажете со такво нешто ако сте во мањак со пари земај половен а не репариран (ова го кажувам од искуство)

Кај мене е камен, коа ке ја швркнам во кривини, како по шина да иде...

Не гледам кај ме поебале... гаранција имав до јули... док беа под гаранција беа топ, а и сеа се уште топ...

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
« Одговори #47 на: 04 Септември 2011, 02:55:34 am »

Кај мене е камен, коа ке ја швркнам во кривини, како по шина да иде...

Не гледам кај ме поебале... гаранција имав до јули... док беа под гаранција беа топ, а и сеа се уште топ...
Не е фер тука да зборувам по детално за тоа ипак луѓето вадат леб од тоа али здравје кога ке се видиме ке ти кажам како работат сите што репарираат
Само едно знај за да фатиш риба треба мамец (1год. гаранција)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #48 на: 04 Септември 2011, 03:03:02 am »
Види, ја репарирав два задњи на Фордот, а предните ги сменив. Пред мењање нормално ги стаев на машина. Две години имав гаранција и пред истекот на гаранцијата самите ми се јавија да ме потсетат дека гаранцијата истекува и да ме стават повторно на машина да видиме дали е све ОК со амортизерите. Бројките беа ТОП !!! Зборам за Авто Мобил во Бутел, респект за нив, а за другите не сакам да грешам душа. На Ладата репарирав исто задни во Тетово ... катастрофа, ама некои луѓе само за бербери ги бива ;)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
« Одговори #49 на: 04 Септември 2011, 03:10:44 am »
Види, ја репарирав два задњи на Фордот, а предните ги сменив. Пред мењање нормално ги стаев на машина. Две години имав гаранција и пред истекот на гаранцијата самите ми се јавија да ме потсетат дека гаранцијата истекува и да ме стават повторно на машина да видиме дали е све ОК со амортизерите. Бројките беа ТОП !!! Зборам за Авто Мобил во Бутел, респект за нив, а за другите не сакам да грешам душа. На Ладата репарирав исто задни во Тетово ... катастрофа, ама некои луѓе само за бербери ги бива ;)
Јас работев во сервис за амортизери ( во тој кај сто прашуваше боби903 за амортизери и можам да кажам само дека дека е еден од нај фер сервисери за амортизери и поправка на преден и заден трап) и затоа знам што и како се работи ама не сакам да зборам во детали зашто мислам дека не е фер спрема  останатите сервисери

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #50 на: 04 Септември 2011, 03:18:29 am »
Сподели слободно, треба да знаеме - без имиња нормално!

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
« Одговори #51 на: 04 Септември 2011, 03:19:16 am »
Чисто ме интересира дали ги памтиш бројките што ги јави машината или ако ти дадоа листа прочитајги и пиши

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #52 на: 04 Септември 2011, 03:26:29 am »
Тоа беше 2007 год. Ми дадоа и запис (каде ги има и референтните вредности) - бројките беа во рејнџот ! Иста таква листа имав имав и пред теститањето, каде се гледаше отстапувањето, а искрено и со око се гледаше како „плива“ кога ја тресеа :)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
« Одговори #53 на: 04 Септември 2011, 03:41:37 am »
Сподели слободно, треба да знаеме - без имиња нормално!
Во сите сервиси каде што вршат репарирање на амортизери има голем обрт на амортизери многу луѓе вадат добри амортизер и ставаат нови а овие пак ги зимаат и ги тргаат на страна и кога ке дојде некој за репарирање зимаат од тие половни амортизери и ги монтираат како репарирани а доколку немаат на лагер таков тогаш ги репарираат и тоа
- го сече горе амортизерот му реже навој и прафи мутер во вид на капаче
- го пуни амортизерот со уље и тоа најчесто 90ка или моторно зависи од возилото
-и му става еден семериг го стега горе и тоа е тоа
СО потрошени 100 ден ти наплаќа од 800-4000 со тоа што во самиот амортизер ништо не сменил (а репарирање претставува ремонт зашто и во самиот амортизер има доста делови и што е најбитното секој амортизер што е произведен од фабрика се пуни под притисок од 4-15бари во зависност дали е уљен или гасен а авие кај нас ги пунат од шише) и на крај ти даваат година гаранција што служи за да се нафатиш т.е. мамка а во случај да пушти семерингот пошто ги купуваат од шутка и се со екстремно лош квалитет без проблем ке ја повторат постапката
Оние задоволните од репарирање се тие што имале среќа да добијат половни амортизери а оние што имаат репарирани амортизери имаат и големи проблеми при возење зимно верме на ниски температури кога ке се згусти уљето

И за крај ке кажам едно постојат фабрики специјално што се занимаваат со репарирање

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #54 на: 04 Септември 2011, 04:23:42 am »
Искрено, се слагам со тебе пошто на едно мое другарче (исто репарирање), ама не е задоволен веќе втората/третата година - вика ист проблем како претходно! Најдобро е да се заменат со нови, пред се од безбедносни причини. Сервисите изгледа не се свесни дека некого може на душа да носат ... Може и да одговараат за убиство (не дај Боже) од нехотице, ако се докаже дека причината за удесот биле амортизерите кои претходно некој ги репарирал ...

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
« Одговори #55 на: 04 Септември 2011, 13:49:17 pm »
Искрено, се слагам со тебе пошто на едно мое другарче (исто репарирање), ама не е задоволен веќе втората/третата година - вика ист проблем како претходно! Најдобро е да се заменат со нови, пред се од безбедносни причини. Сервисите изгледа не се свесни дека некого може на душа да носат ... Може и да одговараат за убиство (не дај Боже) од нехотице, ако се докаже дека причината за удесот биле амортизерите кои претходно некој ги репарирал ...
може да се направи и такво репарирање у случај да неможеш да најдеш нигде ни половен ни нов во тој случај за да се возиш мозе и така

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #56 на: 01 Ноември 2011, 12:11:40 pm »
Ај да прашам едно можеби глупо прашање. Дали врз гасни амортизери има влијание времето (топло/ладно), врз амортизацијата односно дали би биле покрути на ладно а помеќи на топло време?

И уште нешто, дали играат улога ако е пропадната колата или тоа е до спиралите?
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #57 на: 02 Ноември 2011, 18:49:32 pm »
Ај да прашам едно можеби глупо прашање. Дали врз гасни амортизери има влијание времето (топло/ладно), врз амортизацијата односно дали би биле покрути на ладно а помеќи на топло време?

ајде стручњаци кај сте загинавте :D ајде кажете нешто и мене ме интарасира ова со топло ладно...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #58 на: 02 Ноември 2011, 18:53:11 pm »
Гасните амортизери,се исто амортизери полни со уље,само што содржат мала количина на гас (азот мислам беше)
Е нели на температура ја променува својата густина ???
Би требало да има врска топло ладно ?
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #59 на: 02 Ноември 2011, 19:15:20 pm »
Не беше возена 2 дена колата и Понеделникот мајка ми на работа ја носев навечерта кај 10 и 30 а и доста ладно беше, буквално секое дупче, секоја нерамнина се осеќаше.

Сузуки Свифт 1.3