Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 198423 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #1050 на: 01 Април 2016, 10:18:27 am »
Се додека не се Кинески океј е, јас ги купив од официјален малтене дупло поскапо, 2500 ден јбга.
Во брзање, немав време ниту простор да вртам телефони по дуќани па по мајстори за ги наместат итн.

Нејсе, поентата ми е дека станува сериозно ова со лоповиве, а не се големи пари за да се инвестира во заштитен штраф.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1051 на: 01 Април 2016, 10:49:21 am »
Каде има сигурносни како на сликава со прстен што ротира?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1052 на: 01 Април 2016, 10:54:22 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1053 на: 03 Април 2016, 11:27:43 am »

Некои колеги збореа дека од сигурносен аспект можело и само по еден од ваквите штрафови, по тркало. Држи вода размислувањето?
Се мислам и дали исто толку добро стегаат како и стандардните штрафови, да не се десат некои циркузи при возење... Ако е можно, некако најдобра комбинација ми изгледа еден сигурносен штраф + 3 стандардни штрафови. Плус и поевтино. :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1054 на: 03 Април 2016, 11:29:07 am »
Па и така е, по еден сигурносен по тркало. 4 штрафа се во паковање.

Во Еуро Стил ви се 1300 комплетче.

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/klucevi-za-volan-pedali-sigurnosni-srafovi/sigurnosni-srafovi-muteri.html

« Последно менување: 03 Април 2016, 11:34:53 am Allexxander »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1055 на: 03 Април 2016, 11:34:43 am »
Може 4 или 5 сигурносно комплети да купиш, зависно дали имаш 20 или 16 штрафови вкупно, и тоа од различни производители, со различни „теркови“ на заштита. На секое тркало од секој комплет по еден штраф.
А може и да ги зашфајцуваш штрафовите откако ќе ги заштрафиш тркалата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1056 на: 03 Април 2016, 11:46:56 am »
Ехеее... :) Така ти ќе ги измешаш клучевите  :D Доволно е, еве нека не биде 1 нека бидат 2 по тркало. 2 комплетчиња ќе си купиш, а може и од 2 различни производитела како што викаш...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1057 на: 03 Април 2016, 11:54:44 am »
Нема да ги измешаш... Сите 5 клуча ти се за едно тркало... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #1058 на: 03 Април 2016, 12:14:35 pm »
A што ти менува дали се кинески, корејски, италијански или германски?
Битно е дека ги има, штрафовите се ОК, дури има и упатство со колку кила треба да ги стегнеш во зависност од димензијата.
Спакувани се во пластично кутивче со упатство, број на кодот за клучот. Што треба повеќе да има?

Мене ми е важно дали возам кинески штрафови на кола, особено locking, ако некој сака да експериментира слободно, али може скапо да го кошта.

Еве што нудат од Еуро стил.
http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/klucevi-za-volan-pedali-sigurnosni-srafovi/sigurnosni-srafovi-muteri.html
Италијански

А зошто не би давале два сигурносни клуча од кои едниот можеш да го чуваш дома за секој случај наместо од после да се дешава нарачката. По логично ми делува вака

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #1059 на: 03 Април 2016, 12:23:53 pm »
Се додека не се Кинески океј е, јас ги купив од официјален малтене дупло поскапо, 2500 ден јбга.
Во брзање, немав време ниту простор да вртам телефони по дуќани па по мајстори за ги наместат итн.

Нејсе, поентата ми е дека станува сериозно ова со лоповиве, а не се големи пари за да се инвестира во заштитен штраф.
Kolku kineski delovi imas na kolata da si svesen izgleda ke ja frlis.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1060 на: 03 Април 2016, 22:33:06 pm »
Зошто пишуваш на темава само колку да напишеш нешто ?

Едно е Кинески (Made in China) произведен според стандарди на Европски бренд а друго е апла No Name Кинески.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1061 на: 06 Април 2016, 02:48:41 am »
Имаше некоја брканица низ К4 прееска... ако не се лажам, фатија некои дечки што краделе бандажи..  ај утре може ќе има официјална вест, или јас имам грешно инфо. ;D :D :D :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #1062 на: 06 Април 2016, 03:33:30 am »
Ќути аман нека биде точна информацијата.. Пред недела дена Corsa D со исти бандажи како на мојата на трупци ја имаа оставено во К4.  >:(

Вакви купување 4 комада..  :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1063 на: 28 Април 2016, 19:24:40 pm »
абе вие тука за бандажи зборите... среќа што сме сиромашна вукојебина инаку ќе читавме секојдневно како се украдени скапи и луксузни возила... на пример, еве, глејте во русија колку време му треба НА ЕДЕН ЧОВЕК да тропне луксузно BMW Х??, каде што баш овие луксузни возила важат за едни од нај безбедните од кражба...

претпоставувам дека временски е доста по долго 4 бандажи да тропнеш, одколку да ја тропнеш цела кола... со се бандажи... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1064 на: 28 Април 2016, 21:16:03 pm »
Za ova da go ukradis treba i alat koj e malku poskap i malku um,a za bandasi ti trebaat 2-3 kluca i ne treba um,toa e razlikata inaku i kaj nas ima dosta luksuzni vozila.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D