Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 221026 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #480 на: 14 Март 2013, 11:14:08 am »
Од бела корса со три врати изудрени браници, можно е да краделе челични?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #481 на: 14 Март 2013, 17:07:09 pm »
posle ke reces platen parking pa za sto go plakas ebago sto ne go pazi nekoj parkingot cccc

A be na platen parking moze sve da se desi. Ne znaci deka kolata ima plateno obezbeduvanje.

BTW poradi nemoznosta za kasko na postari vozila ... Lopovite si rabotat.

Greota be ama ima lugje sto nemaat leb da jadat taka da ne im preostanuva nisto osven da rabotat nesto.

Кога можат рампа, можат и мала куќарка чувара да постават.
Ако тоа им е мн. барем да постават камери на паркингот, осветлување саглам.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #482 на: 20 Март 2013, 01:22:40 am »
posle ke reces platen parking pa za sto go plakas ebago sto ne go pazi nekoj parkingot cccc

A be na platen parking moze sve da se desi. Ne znaci deka kolata ima plateno obezbeduvanje.

BTW poradi nemoznosta za kasko na postari vozila ... Lopovite si rabotat.

Greota be ama ima lugje sto nemaat leb da jadat taka da ne im preostanuva nisto osven da rabotat nesto.

Кога можат рампа, можат и мала куќарка чувара да постават.
Ако тоа им е мн. барем да постават камери на паркингот, осветлување саглам.
plakas za mestoto sto go koristis kako parking .. voedno ako toa e nivno mesto sekako treba da e obezbedeno  posto i mojata kukja e moja pa si ja obezbeduvam na nekoj nacin  ako ne aj moja e pa bujrum pljackajte  .. tuka  kaj nas plati si parking pa i da ti ja lapnat cela  kola ne e frka ti bitno parking si platil ...
nema sigurnost koa  ima lopovi :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #483 на: 20 Март 2013, 13:57:27 pm »
А од каде знаеме ние дали овие што глумат сопственици на паркинзиве на кои им плакаме не се вмешани во оваа мафија со крадење на тркала и останати ствари од колите ?
Не е малку чудно ова, порано паркинг не се плакаше, немаше вакви дешавки, никнаа паркинг претпријатија, се повеке и повеке се краде од возилата

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #484 на: 20 Март 2013, 19:12:53 pm »
А од каде знаеме ние дали овие што глумат сопственици на паркинзиве на кои им плакаме не се вмешани во оваа мафија со крадење на тркала и останати ствари од колите ?
Не е малку чудно ова, порано паркинг не се плакаше, немаше вакви дешавки, никнаа паркинг претпријатија, се повеке и повеке се краде од возилата

So ti e be druze i tie sto rabotat na parking se lugje. Treba li da jadat!

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #485 на: 20 Март 2013, 19:14:54 pm »

А што сакаш сега да ми докажеш со твојов пост ? Или не го разбра мојот пост што сакам јас да кажам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #486 на: 20 Март 2013, 19:24:12 pm »

Нека си ги рани партијата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #487 на: 20 Март 2013, 20:49:09 pm »
Нека јадат гомна. И така врие секаде каде да се свртиш по улица има гомна.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #488 на: 20 Март 2013, 22:19:43 pm »
Ова со крадењево делови застапено е насекаде низ Мк, само што во Скопје е најнагласено :/. Кај соборна Suzuki Swift мислам беше оставен на гајби, катастрофа ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #489 на: 21 Март 2013, 02:29:06 am »
90% kradat zaradi aluminiumot. Baska nema nacin da gi otkrijat bandazite posle. Nemaat seriski broj. Pametni se lopovite. Situacija Sofija 1994... Isto. Prvo bandazi i posle celi koli pocnaa.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #490 на: 21 Март 2013, 08:25:26 am »
Сите бандажи се од легура, нема од чист алуминиум. Секако, најзастапен е алуминиумот, но доста е „испрљан“ со други метали.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #491 на: 21 Март 2013, 10:04:05 am »
90% kradat zaradi aluminiumot. Baska nema nacin da gi otkrijat bandazite posle. Nemaat seriski broj. Pametni se lopovite. Situacija Sofija 1994... Isto. Prvo bandazi i posle celi koli pocnaa.

и да си во право, сепак јас мислам дека 5-10 кила алуминиум помалку вреди од формата-бандаж т.е. продуктот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #492 на: 21 Март 2013, 10:23:39 am »
Мислам дека алуминиумот е околу 25 денари кило, не сум сигурен ама тука негде е цената

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #493 на: 21 Март 2013, 20:43:55 pm »
мислам дека некој у темата за скутерчиња спомна дека се краделе мотори и после се јавувале на познати на сопственикот и барале откуп...епа нешто слично му се десило на дечко од маало.пред недела дена му ја украле колата,ефтин модел,до кај 2500 евра мислам дека иде таа кола.после 3-4 дена му се јавува некој на мобилен и му вика ти ли си тој и тој,те бараме неколку дена не се јавуваш,кај нас ти е колата,те у отпад,ако не платиш 1000 евра ја сечеме.дечково им рекол дека нема толку,па од другата страна му рекле ај за 500 ќе ти ја дадеме.он им рекол да му се јават повторно за кратко за да обезбеди пари и да се договорат.после тоа врти у полиција,пријавува,од таму му викаат ок,чекај да ти се јават повторно,другото е наше.се јавуваат пак,незнам што разговараат,ама алфите ги апсат.се јавиле од телефонска говорница во близина на сити мол,и првиот и вториот пат.наркомани биле демек,колата ја возеле се додека имало гориво и ја остаиле у синѓелич,па ја начекале роми и ја отвориле да испокрадат што можело да се украде.фатени се и тие,бидејќи во близина имало камери од некој објект.незнам дали се истите што краделе и мотори или само некои ги копирале нив.и што е интересно у причава,кај мене у маало има уште една иста кола како оваа што ја украле,буквално иста.пред да биде кражбава,комшија случајно од тераса приметува дека двајца се вртат околу колата,еден висок со капуљача,другиот низок и пробале со клуч да ја отклучат.му се јавил одма на тој што е негова колата да се симнат,ама додека се симнале овие си отишле без ништо.значи,можно е они веќе да имале изработено клуч за да ја отворат колата,ама ја утнале вистинската.тоа е причата,се надевам истите се тие и моторите што ги краделе па ќе престане ова

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #494 на: 21 Март 2013, 20:48:23 pm »
Најзастапено е крадењето Опелски бандажи...

Страв ме фаќа да го ставам летниот сет  :-\

;D