Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 181563 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #75 на: 28 Ноември 2012, 19:58:18 pm »
Фаќање и млатење...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #76 на: 28 Ноември 2012, 20:13:41 pm »
Fakjanje i egzekutiranje.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #77 на: 28 Ноември 2012, 20:46:37 pm »
Aj neka mi ukrade nekoj 3 ratkapni za Spark. 1000 денари плаќам.
1200 3 раткапни... Сосе гуми 2000 :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14232
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #78 на: 28 Ноември 2012, 22:10:31 pm »
Абе се кради на мртво,досега миниум 5-6 пати ми имаат украдено акумулатори од камионите,за нафта ич не зборам.Радиа од колите,кршени стакла,во визба имаа влезено неколку пати.Сега визбите ми се обезбедени,на камионите немам акумулатори,нафта ич па нека повелат.
Добро, што им прават на акумулаторите од камионите ??? Комшија има 2 камиони, досега му имаат украдено преку 20, во рок од 1 година... Сега му текна ги завари, ги направи со катанци...
100-150-200 евра е нов во зависност од амперажата,шо му прават незнам.Грев е да ги продадат на одпад,а грев е да ги продадат за 1000-1500 денари.
Ги продаваат,сигурно не ги крадат од кеиф еате.Да знаеш од каква положба и како обезбедени ми ги украдоа нема да ти се верва,како мене шо не ми се верваше али тое.Бог ќе им плати,само јас нема да знам,а ако јас им наплатам е тогаш и ке знам и ке осетам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #79 на: 28 Ноември 2012, 23:52:57 pm »
собрани 4 метални капачиња за на бандажите од албеата на стариот...по хитна постапка копиљаната од маало ми донесе цела кутија со такви капачиња....избрав 4 исти за албеата,2 си земав за точакот и уште 4 резервни за албеата(у случај пак да ги земат)
иначе летоска истотака од децата си собрав 4 капачиња на кои пише киа :D
до ден денес,да не се урочам,никој непробал да ги собере :P
Фиат Типо

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #80 на: 29 Ноември 2012, 00:05:28 am »
Чисто информативно, се молам да не налетам на нешто такво, некој да ми краде или да ми скрши нешто во кола... значи ќе му се изна*бам за сите пари и гревови!

Во последно време сите другари ми се жалат со скршени прозори, гребнатинки, учукани ретровизори итн, и се повеќе параноја ми се дешаа :)

п.с. во саботата, колега од работа оставил опаковка од ајфон у кола на сувозачко, му го рокнаа пред стоковна куќа, паркингот со рампа...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #81 на: 29 Ноември 2012, 00:06:08 am »
Земи намачкај ги со гомна бе Мече. Кој ќе сака да се маца во гомна нема никогаш да ти ги украдат ќе си речат овој ненормален е.

Сериозен сум :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #82 на: 29 Ноември 2012, 00:06:45 am »
собрани 4 метални капачиња за на бандажите од албеата на стариот...по хитна постапка копиљаната од маало ми донесе цела кутија со такви капачиња....избрав 4 исти за албеата,2 си земав за точакот и уште 4 резервни за албеата(у случај пак да ги земат)
иначе летоска истотака од децата си собрав 4 капачиња на кои пише киа :D
до ден денес,да не се урочам,никој непробал да ги собере :P
На вентилкапици мислиш ??? Во МК 30% од децата под 12 години можат да ти набават колку сакаш, и тоа сите 4 за 30 денари ...
Чаре за ова е стегање со клешти... Нема шанси да ги одвртат..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #83 на: 29 Ноември 2012, 00:15:04 am »
Ахаха :D Интересен е моментот кога ќе застанеш на бензинска гуми да си напумпаш.... а немаш клешта.... ;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #84 на: 29 Ноември 2012, 00:17:30 am »
Епа сега...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #85 на: 29 Ноември 2012, 00:20:17 am »
Јас со ориз ги полнам и без вентили си возам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #86 на: 29 Ноември 2012, 00:30:48 am »
Ориз ран флет?

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #87 на: 29 Ноември 2012, 00:33:55 am »
Не е во Скопје ама е Арамилук. На викендица џупци ми ја крадат жицата за струја од бандера која се наоѓа на патот, до викендицата (околу 30-40 метри можи и повеќе) веќе 3-4 пати. Само не знам како не ги тепа струја. Сега веќе кренавме раце и не клаваме жица оти пак ќе ја украдат, а ќе ја продадат како бакар најверојатно за 1000 денари... Единствено чаре е да ја продајме, па на лето оди на продажба :) Еднаш и бандерата ни ја украдија. Ама не се излегува на крај со нив никако...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #88 на: 29 Ноември 2012, 00:34:20 am »
Точно, после некое време оризот знае да се сомеле од нашиве дупки па на 130-40 почнува некои вибрации да се осеќаат ама ако се менува на отприлика 10к км не е страшно.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #89 на: 29 Ноември 2012, 02:54:45 am »
Пробај со кочански, без проблем можеш да возиш 15 до 18к км.
Never drive faster than your Angels can fly.