Автор Тема: Најдоверливи модели и/или марки  (Прочитано 216062 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Најдоверливи модели и/или марки
« Одговори #195 на: 08 Септември 2011, 14:08:35 pm »
Субјективно, како и поголемиот дел тука, пре би купил BMW, AUDI, MERCEDES, пред Mazda, Mitsu, Honda ... 
Sporedba na mesto :)

Inace Mercedes se rasipuva poveke od novive Kii, go ocekuvale toa ili ne sopstvenicite.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #196 на: 08 Септември 2011, 15:45:49 pm »
Хммм ништо, тогаш испаѓа дека LP за све до сега бил у право, па ви се свиѓало вас тоа или не!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #197 на: 08 Септември 2011, 15:49:35 pm »
Субјективно, како и поголемиот дел тука, пре би купил BMW, AUDI, MERCEDES, пред Mazda, Mitsu, Honda ... 
Sporedba na mesto :)

Inace Mercedes se rasipuva poveke od novive Kii, go ocekuvale toa ili ne sopstvenicite.

Moделот за кој што сум заинтересиран, CDI 220 Avantgarde 2008 па нагоре, мојот комшија го купи нов...
Досега нема никаков проблем со истиот ... Братот на мојот колега купи C 200 2009, малце послаб на коњски сили од на комшијата, го увезе од Германија, ете скоро пола година го вози без проблем, иако го купи со 180 000 км ...

Не викам дека Мерцедес како марка нема дефекти, само сметам дека се поретки ..

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #198 на: 08 Септември 2011, 16:39:34 pm »
Ma ајде глупости, имам вујковци од страна на жена ми, цел живот се во Германија и цел живот возат исклучиво Мерцедес и НИКАД, ама никад немале никаков проблем, милион муабети сме воделе !!! Пола фамилија од Штутгард ми работи у Мерцедес ... нема потреба да објашњавам какви им се контролите, принципот на работа, материјалите што ги користат ... Стално викам - порастоше пиљци - појебаше квачке...неки нови жути клинци работава, а ???
Се работи за традиција и култура за технолошки прогрес во светот и тако даље - не збориме за будизам, фанатизам, катани, јога или кунг фу, мајку му !!! Швабите воделе две, а можат комотно и трета војна против сите заради високиот технолошки напредок, паметните луѓе и дисциплината. Не ми се збори за ова пошто се коси со моите лични политички убедувања, ама тоа е вистината!
ОК, имале више кварови од Киа и сеа сите ќе почнат да купуваат Кии ради што помалку ќе ги посетуваат сервисите :D Глупости, па Швабо вози две - три години и го мења за нов, а стариот иде у нареден слој на луѓе у Германија, па од коа и они ќе и изгубат мерак - ги носат у земји као кај нас или на слични. Па се квареле, зошто? Затоа што овие голтариве вториве што ја купиле не ја носеле у овластен сервис туку си ги одржаваат самите по разни гаражи !!! (Ова е муабет од прва рука од Штутгард).
Мерцедес е висока технологија и захтева високо обучени кадри за сервис, опремени сервиси и соодветен алат. Мерцедес НЕ е кола за фодули!
Киа користи технологија крадена од Јапанците (Мазда конкретно) и затоа не се расипуваат :) Хјундаи, незнам од Митсубиши и тако даље. Арно ама Мазда пак претходно крадеше технологија од Форд, а Митсубиши забораев више од кој беше :D Поентата ми е дека ИПАК жутите се само добри плагијатори кои вешто знаат да ја метаморфозираат технологијата во Хај Тек ;) Како и да е - Респект за нив и убаво Нострадамус рекол дека „ Жута раса надвладаќе светом“.
Да завршам у врска со ова - ваму пишува вака, у незнам каде пишувале така ... и кому да се верува?
Дечки, ако видите на некој ѕид дека е нацртана пичка, па нема ваљда да го скршите курот мајку му !!!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #199 на: 08 Септември 2011, 16:44:20 pm »
Eden clen na forumov imal/ima i Audi i Merc i japanci, pa neka kaze so koi imal poveke problemi. Da ne bide deka raskazuvam bajki i gluposti.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #200 на: 08 Септември 2011, 16:50:02 pm »
25 члена ја изброив од листа што имаат VW од незнам, 68 мислам ... Све е и повеќе од јасно дека сите анкети се дебело пристрасни !!! А бе и Латас и таа како ја викаа дебелата Мирка ги заебавте ;D

Eden clen na forumov imal/ima i Audi i Merc i japanci, pa neka kaze so koi imal poveke problemi. Da ne bide deka raskazuvam bajki i gluposti.

Нов ли му е земен Мерцедесот и каде го одржувал?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #201 на: 08 Септември 2011, 16:56:38 pm »
Nov, MAS, poskapa verzija ne ABC :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #202 на: 08 Септември 2011, 17:03:24 pm »
А бе како и све друго, ДУРИ и Мерцедес се расипува фала Богу (пола фабрика се вработени Македончиња ;D ), АМА да не генерализираме - тоа ми беше поентата! Немам намера да ги бранам, прво Германско ауто ми е, напротив од Французите сум најзадоволен (Дијана и АХ) - ама па да споредуваш некој црнчуга од Африка кој можда трча побрзо од тигар дека игра боље тенис од Ѓоковиќ (или обратно) е прилично дегутантно !!! ИАКО исклучоци посекако има, нели ;)
« Последно менување: 08 Септември 2011, 17:05:03 pm djidji »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #203 на: 08 Септември 2011, 17:25:31 pm »
Abe Mercedes se znae sto e vrv. Makar tuka e Lexus ako ne e i podobar. Respect za zutite pogotovo Toyota. Sepak preciznosta e na visoko nivo. Inaku Mercedes pa posle va reda prazno pa VW i ostali. Peugeot i Renault ne znam kakvi se ama iskreno ne bi zel osven ako ne e mnogu eftino (do kaj 300-400EUR) pa vozi go dok ne se raspadne...(a ako izdrzi 1 godina bez problemi togas uste i podobro)....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #204 на: 08 Септември 2011, 18:29:42 pm »
Џиџи не се согласувам дека (киа хундаи) краделе технологии од мазда и митсубиши,туку тие на почетокот на нивното производство ги користеа нивните мотори....е сега си научија и самите,односно наместо да купуваат мотори за нивните возила тие продаваат мотори....ете ако сакаш наречи го крадење,али како што и сам рече и јас те подржувам во муабетот дека источњаците ги бива да го усовршат нештото а не да измислат.......
п.с. стварно мие глупо да се докажуваме надкажуваме кој бренд е најдобар или подобар,во време кога сите трчаат по профит и кога сите автомобилски компании се поврзани меѓусебно....со што си разменуваат искуства технологија и слично....значи пресуден фактор е одрзжувањето,експлоатацијата на возилото,а дека возилата не се квалитетни тоа не се согласувам,евтино возило е она со тврда пластика без многу дрангулии во него,а ке помини 300К....и да не должам многу ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #205 на: 08 Септември 2011, 18:33:41 pm »
Свативме, уживај ! Да живее другарот LP !!! ;D Чоекот си има визија или можда работи за жутиве како индустриски шпиун ;) Кој ли ќе го знае: Дош'o тихо и ушо у легенду ! :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #206 на: 08 Септември 2011, 20:55:49 pm »
Можеби нешто ќе помогне ова

http://carproblemzoo.com/

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #207 на: 08 Септември 2011, 22:53:28 pm »
Пола фамилија од Штутгард ми работи у Мерцедес ... нема потреба да објашњавам какви им се контролите, принципот на работа, материјалите што ги користат ...

Контролата им е увезена од најдобрите - Тојота, Пока-Јоке систем и одлично функционира ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Poka-yoke

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #208 на: 09 Септември 2011, 01:14:31 am »
Би те дополнил од моја гледна точка.
Субјективно, како и поголемиот дел тука, пре би купил BMW, AUDI, MERCEDES, VW пред Тојота, Хонда, Субару, а нив пред Mazda, Mitsu, Нисан, а нив пред Киа, Хјундаи, Дачија, а нив пред Чери ...

Ma ајде глупости, имам вујковци од страна на жена ми, цел живот се во Германија и цел живот возат исклучиво Мерцедес и НИКАД, ама никад немале никаков проблем, милион муабети сме воделе !!! Пола фамилија од Штутгард ми работи у Мерцедес ... нема потреба да објашњавам какви им се контролите, принципот на работа, материјалите што ги користат ... Стално викам - порастоше пиљци - појебаше квачке...неки нови жути клинци работава, а ???
Се работи за традиција и култура за технолошки прогрес во светот и тако даље - не збориме за будизам, фанатизам, катани, јога или кунг фу, мајку му !!! Швабите воделе две, а можат комотно и трета војна против сите заради високиот технолошки напредок, паметните луѓе и дисциплината. Не ми се збори за ова пошто се коси со моите лични политички убедувања, ама тоа е вистината!
ОК, имале више кварови од Киа и сеа сите ќе почнат да купуваат Кии ради што помалку ќе ги посетуваат сервисите :D Глупости, па Швабо вози две - три години и го мења за нов, а стариот иде у нареден слој на луѓе у Германија, па од коа и они ќе и изгубат мерак - ги носат у земји као кај нас или на слични. Па се квареле, зошто? Затоа што овие голтариве вториве што ја купиле не ја носеле у овластен сервис туку си ги одржаваат самите по разни гаражи !!! (Ова е муабет од прва рука од Штутгард).
Мерцедес е висока технологија и захтева високо обучени кадри за сервис, опремени сервиси и соодветен алат. Мерцедес НЕ е кола за фодули!
Киа користи технологија крадена од Јапанците (Мазда конкретно) и затоа не се расипуваат :) Хјундаи, незнам од Митсубиши и тако даље. Арно ама Мазда пак претходно крадеше технологија од Форд, а Митсубиши забораев више од кој беше :D Поентата ми е дека ИПАК жутите се само добри плагијатори кои вешто знаат да ја метаморфозираат технологијата во Хај Тек ;) Како и да е - Респект за нив и убаво Нострадамус рекол дека „ Жута раса надвладаќе светом“.
Да завршам у врска со ова - ваму пишува вака, у незнам каде пишувале така ... и кому да се верува?
Дечки, ако видите на некој ѕид дека е нацртана пичка, па нема ваљда да го скршите курот мајку му !!!
Абе ти не разбираш, значи ако имаш мечка таа мора да се расипе. Значи аутоматски се расипува на 5000км, или има копче кое го стискаш кога сакаш да се расипе и тогаш се расипува. Не постојат задоволни купувачи на Германски возила. Еве тука рецимо све што се VW, BMW, Meчки, Опели... „кршоина“, „окапаа“ по сервиси. Шо да ти кажам. „Никој“ не е задоволен. И никој од нив „не“ би купил пак Германско ауто.
Така де.
Ќе купел Мицубиши или Мазда пред Мечка... ако се лажеме.  8)

P.S. „Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер“ - Тибам штркот
« Последно менување: 09 Септември 2011, 01:31:43 am Deni »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #209 на: 09 Септември 2011, 02:14:07 am »
Sporedbava Merc so Mazda recimo ne drzi voda, i ne veruvam deka nekoj bi kupil poprvo nova Mazda nego nov Mercedes da kazeme.

Ali veke Lexus so Mercedes e drug muabet, ili japancive ostali so Opel, Vw, Seat i slicni istorazredni auta.

Prvo se gleda budzetot so koj raspolagas, pa potrebite, pa posle ostali stvari. Sto ako Mercedes S e najdobra kola na svetot(da receme), koga nitu imam pari za nego, nitu pa mi treba :)