Автор Тема: Најдоверливи модели и/или марки  (Прочитано 216066 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Lexus на врвот според J.D.Power
« Одговори #105 на: 24 Март 2011, 22:29:00 pm »
Lexus е највисоко рангирана премиум автомобилска марка според задоволството на клиентите, гласи заклучокот од истражувањето на J.D.Power CSI (Customer Service Index) за 2011 година, во Северна Америка...
   Види фотографии      Напиши коментар
Lexus постигнал вкупен CSI резултат од 846 бодови, на скала од максимални 1000 поени и тоа 27 повеќе од просекот во сегменетот и воедно и најголем бодовен резултат воопшто добиен од кога се прави вакво истражување.

Истражувањето на J.D.Powers CSI 2011 се базира на одговорите на сопственици на возила во старосна граница од 2006 до 2010 година. Истражувањето траело од септември до декември 2010 година.

http://www.koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=1519

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Најдоверливи модели и/или марки
« Одговори #106 на: 31 Март 2011, 11:07:19 am »
Добро а кај се Мазда, хонда, Тојота, Сузуки ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #107 на: 31 Март 2011, 11:14:31 am »
Да ти казам дека нема врска...секој како си спроведува анкета или си праи испитувања...така си пишува.
Во анкетата на АДАК Субару бил најдоверлива марка, па во српско списание најдов текст од испитувањата на ДЕКРА каде вика Ауди е најдоверлива марка, еве сега Сокапани Патишта вика Лексус...ако напраат кај нас ке биде Дачиа или Хјундаи...така да изгледа се е релативна работа.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #108 на: 31 Март 2011, 12:07:57 pm »
Јас по мене мислам, дека први се јапонските возила и со мала разлика позади нив се германските... не им давам никава предност на корејски,француски,италиански, романски ... итн

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #109 на: 31 Март 2011, 12:36:58 pm »
Japoncite se prvi, no korejcite seriozno im go zagrozuvaat primatot. Sportex, ne mi go kvari imeto ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Kuore greska si
« Одговори #110 на: 31 Март 2011, 12:40:34 pm »
Kuore znaci ne bese vo pravo, toj rece deka alfite se nanejrelijabilni koli so najverni sopstvenici, no ispadna deka banzata e poveren od nego:

Возачите на Honda најлојални   
Новото истражување на J.D.Power and Associates покажа дека возачите на Honda се најлојални ...

Неодамна објавеното истражување на лојалноста на купувачите на нови автомобили  покажало дека на денешните купувачи најважен аспект им е забавата во возењето наместо повратната вредност на автомобилот после одредено време на експлоатација.

Оваа студија се занимавала со индексот на лојалноста на купувачите и причините заради кои возачите остануваат верни на брендот, а спроведена е преку анкетирање на повеќе од 123.000 сопственици на нови автомобили, од кои 81.350 од нив го замениле својот автомобил (купен како нов) со друг модел.

Значењето на забавата во возењето денес е многу поголема од лојалноста кон брендот, во споредба со порано, додека фактот колку автомобилот вреди кога се продава како половен, денес има се помало влијание на лојалноста.

Прво место по лојалност на купувачите го делат  Honfa и Ford, со индекс на лојалност од дури 62% - што значи дека од 100 купувачи на нова Honda, 62 од нив повторно и следниот пат ќе купат Honda. Кај Honda, гледано по модели најверни на своите автомобили се возачите на моделите Accord и CR-V. Освен задоволството при возењето, возачите на Honda како причина за високата лојалност ги наведуваат сигурносните системи, напредните технологии и високата повратна вредност.

http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=1530

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #111 на: 31 Март 2011, 13:19:00 pm »
Мене искрено ми се свиѓаше многу испитувањето и анкетата на германскиот ауто билд, од пред некој 4-5 години...

Значи имаа земено околу 25 модели на коли и сите ги возат низ Германија... и на крај од годината им прават споредби, според потрошувачката, цената на колата, кваровите и слично...

На прво место излезе мазда 6, моделот на гојдо со тој мотор 1.8 и на таа кола за 60 000 км, само еднаш и беа сменети предни плочки и амортизерот на гепекот чкрипеше и го подмачкале... потоа на второ место беше хјундаи, па хонда, па тојота па ауди, бмв, мерцедес, и на крај меганот...

На меганот за 1 година, му цркнал алтернатор, цела предница ја смениле, проблем имал со електрониката... 300 проблеми...

Е сеа јас викам веродостојно е ова, дека во германија да ти победи јапонски прозиведител...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #112 на: 31 Март 2011, 17:37:44 pm »
Kuore znaci ne bese vo pravo, toj rece deka alfite se nanejrelijabilni koli so najverni sopstvenici, no ispadna deka banzata e poveren od nego:

Самиот факт што дома имам 2 Хонди, уште една продадовме пред 2 години и планираме да купиме трета годинава доволно кажува за лојалноста ;D

Само да напоменам дека никој близок не ми работи во Макпетрол ниту пак деловно соработува со нив :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #113 на: 31 Март 2011, 19:52:38 pm »

Самиот факт што дома имам 2 Хонди, уште една продадовме пред 2 години и планираме да купиме трета годинава доволно кажува за лојалноста ;D

Само да напоменам дека никој близок не ми работи во Макпетрол ниту пак деловно соработува со нив :)

Ti nemas nikoj blizok, no tie tebe te smetaat za najblizok  ;)

Jas inaku ne veruvam vo lojanost, samo vo dobra ponuda.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #114 на: 31 Март 2011, 20:31:51 pm »
За мене ипак важи она старо да некажам примитивно правило, кола како жена....

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #115 на: 31 Март 2011, 21:40:13 pm »
За мене ипак важи она старо да некажам примитивно правило, кола како жена....

Хахаха, на иста фреквенција сме ... ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #116 на: 01 Април 2011, 00:13:18 am »
Море кола можеш да ја смениш коа сакаш, за разлика од жена...Во денешно време она може тебе да те смени коа сака :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #117 на: 01 Април 2011, 09:14:26 am »
Исто е.... и жена можеш да смениш кога сакаш... ако имаш париче.... :D :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #118 на: 01 Април 2011, 09:17:50 am »
Taa sporedba sekogas drzi voda.  Nikogas ne znaes kakva ke ti pogodi i zenata i kolata. Mozes da baras so godini i pak da zemis so maana.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #119 на: 01 Април 2011, 12:25:01 pm »
Изгледа Сале уште ни е беќар :D