Ma ајде глупости, имам вујковци од страна на жена ми, цел живот се во Германија и цел живот возат исклучиво Мерцедес и НИКАД, ама никад немале никаков проблем, милион муабети сме воделе !!! Пола фамилија од Штутгард ми работи у Мерцедес ... нема потреба да објашњавам какви им се контролите, принципот на работа, материјалите што ги користат ... Стално викам - порастоше пиљци - појебаше квачке...неки нови жути клинци работава, а

Се работи за традиција и култура за технолошки прогрес во светот и тако даље - не збориме за будизам, фанатизам, катани, јога или кунг фу, мајку му !!! Швабите воделе две, а можат комотно и трета војна против сите заради високиот технолошки напредок, паметните луѓе и дисциплината. Не ми се збори за ова пошто се коси со моите лични политички убедувања, ама тоа е вистината!
ОК, имале више кварови од Киа и сеа сите ќе почнат да купуваат Кии ради што помалку ќе ги посетуваат сервисите

Глупости, па Швабо вози две - три години и го мења за нов, а стариот иде у нареден слој на луѓе у Германија, па од коа и они ќе и изгубат мерак - ги носат у земји као кај нас или на слични.
Па се квареле, зошто? Затоа што овие голтариве вториве што ја купиле не ја носеле у овластен сервис туку си ги одржаваат самите по разни гаражи !!! (Ова е муабет од прва рука од Штутгард).
Мерцедес е висока технологија и захтева високо обучени кадри за сервис, опремени сервиси и соодветен алат. Мерцедес НЕ е кола за фодули!
Киа користи технологија крадена од Јапанците (Мазда конкретно) и затоа не се расипуваат

Хјундаи, незнам од Митсубиши и тако даље. Арно ама Мазда пак претходно крадеше технологија од Форд, а Митсубиши забораев више од кој беше

Поентата ми е дека ИПАК жутите се само добри плагијатори кои вешто знаат да ја метаморфозираат технологијата во Хај Тек

Како и да е - Респект за нив и убаво Нострадамус рекол дека „ Жута раса надвладаќе светом“.
Да завршам у врска со ова - ваму пишува вака, у незнам каде пишувале така ... и кому да се верува?
Дечки, ако видите на некој ѕид дека е нацртана пичка, па нема ваљда да го скршите курот мајку му !!!