Автор Тема: Проблем со звук  (Прочитано 2642 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Проблем со звук
« на: 21 Ноември 2012, 22:48:10 pm »
Ај ако некј сака нека пише совет.

Го форматирав компјутерот и сега немам звук. Виндовс седмицата си инсталирал негови драјвери кои стално ме јеб*т. Јас тие порано што ги инсталирав сега не ми дава да ги инсталирам. Што да правам?

Еве што инсталирав

http://download.cnet.com/Realtek-High-Definition-Audio-Codec-Windows-Vista-Windows-7/3640-2120_4-11124437-1.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Проблем со звук
« Одговори #1 на: 21 Ноември 2012, 22:53:45 pm »
Спушти Everest free, чепкај таму најди кој модел ти е звучната, и после барај драјвери.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2 на: 21 Ноември 2012, 22:55:44 pm »
Можеш сам да го дигнеш компјутерот или да дојдам да ти помогнам заедно да го џитнеме у ѓубре?

On a serious note: Оди во Дивајс менаџер, најди ја саунд картичката, или Апдејт драјвер и селектирај го тој твојот што знаеш дека работи. Тоа е тоа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 21 Ноември 2012, 22:59:04 pm »
Некои драјвери се навистина невозможно лошо напишани. Бидејќи не ти дава да „деинсталираш“, пробај со систем ристор, да го вратиш системот во состојба ПРЕД инсталација на звучните драјвери, па потоа ова дени што ти вика со апдејт драјвер. Некогаш и преку виндоус апдејтс има апдејти на драјвери

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4 на: 21 Ноември 2012, 23:01:29 pm »
Завршив работа. Од линкон горе дупело нешто, а ја као магаре упорен тој па тој, пошто миљон пати сум го спуштал. Спуштив од друго место и се си е ок.

Можеш сам да го дигнеш компјутерот или да дојдам да ти помогнам заедно да го џитнеме у ѓубре?

Ако сега не го скршив никад нема, стварно сум станал јак на живци. Какви се работи ми се свртија у глава, убица (бокс у монитор, фаќање куќиште и у монитор, палицата и удри мавај сосе биро све пепел....) .

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5 на: 21 Ноември 2012, 23:13:35 pm »
Тури му пепел ти на download.com, softonic, softpedia и останати ѓубриња, тоа треба на блок да оди по дифолт.