Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 265137 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Одг: Совет за часовник
« Одговори #632 на: 13 Ноември 2016, 18:14:44 pm »
Не знам за Армани, ама за Хуго Бос, Ла Кост, Томи Хилфингер и Скудерија Ферари Оролоџи (не оние скупите Хуболт), саатите ги праи Movado. Така и за Армани некој друг ги праи бижутериите што покажуваат време.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
« Одговори #633 на: 13 Ноември 2016, 18:35:47 pm »
Дечки ми треба совет, имам СЕИКО аутоматик 5 од 1995 година, татко ми долго време не го носеше (едно 5 години) пред една година го земав и го однесов на сервис , мајсторов го дотера е сега една работа што не можам да средам е тоа што секој месец ми оди 30 -40 мин напред, повеќе пати бев кај мајсторов за штелување ама никако да го погоди ( или касни или напред оди). Татко ми ми кажа дека машински треба да се наштелува (имало некои апаратчиња ) е сега да прашам дали знаете некој саатџија кај да го однесам , и некој да имал слично искуство со аутоматски саати пошто имам читано дека нормално е аутоматициве да одат напрад , само ептен до олку не верувам..
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #634 на: 13 Ноември 2016, 18:38:50 pm »
Ок, значи кога ке си купам таков саат што да кажам како се вика или што марка е? Како човек што сака ист саат да си купе како може да го најде? Ова ти е истото со уљето за БМВ по сервисите... не знам што го толку тупите, јас само кажав дека како модел ми се допаѓаат и знам дека можам да ги најдам под тоа име/бренд Емпорио Армани, па ако сака и Аца лукас нека ги праве.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #635 на: 13 Ноември 2016, 20:57:06 pm »
http://mytime.mk/products/edifice-watches/EQB-600D-1A2

Ме бендиса доста овој Edifice, само незнам дали вреди за ценава. Некој препораки од поупатениве(Додо?) :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #636 на: 13 Ноември 2016, 21:09:29 pm »
Ок, значи кога ке си купам таков саат што да кажам како се вика или што марка е? Како човек што сака ист саат да си купе како може да го најде? Ова ти е истото со уљето за БМВ по сервисите... не знам што го толку тупите, јас само кажав дека како модел ми се допаѓаат и знам дека можам да ги најдам под тоа име/бренд Емпорио Армани, па ако сака и Аца лукас нека ги праве.
Премногу висока цена имаат за бижутерија.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #637 на: 13 Ноември 2016, 21:31:25 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ме бендиса доста овој Edifice, само незнам дали вреди за ценава. Некој препораки од поупатениве(Додо?) :)
Стварно убав. Никако не го купувај. Има стално попусти околу 50%, дали нова година, дали блек фрајдеј, дали со индекс 10ка дека си добил, дали што ти ја знам. Запази си го кој е точно и чекај на попувче кога ќе дадат. Идеш и го зимаш за 15к. И ќе пишеш таму во темата благодарност и ајт. :) :) :) Неколку пати е ова обавено.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: Совет за часовник
« Одговори #638 на: 13 Ноември 2016, 22:02:13 pm »

Добар совет ти даде Дени, 2 години по ред баш ми е во сеќавање дека за нова година даваа -50% попуст, претпоставувам и оваа година ќе продолжат.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #639 на: 14 Ноември 2016, 00:05:26 am »

Кај се давале волку пари за бижутерија ало. На таа цена има Швајцарец да врти ко луд.  :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #640 на: 14 Ноември 2016, 01:16:09 am »
preporaka za brend-sat nekoj poeleganten za 7-10.000 dinari ...  ::) ne se brzam mozam novogodisnite popusti da gi pocekam...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Одг:
« Одговори #641 на: 14 Ноември 2016, 08:27:49 am »
Касио не е бижутерија. Да не мешаме поими.

Ама тој е бајаги скапичок во секој случај, и веќе влага во повисока класа на марки.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #642 на: 14 Ноември 2016, 09:48:38 am »
Casio-во е супер и изгледа супер, али цената е ненормална. Инаку нема да биде на 50% попуст, не се надевајте на тоа, секоја акција имаат 7/8 ставки со ограничувања и редовно ваквите модели не влагаат. Саатов дефинитивно не вреди, затоа што за тие пари или плус нешто се купува Тисот или во најмала рака Сеико и тоа аутоматик или... почнува веќе да има избор во тој ранг. Кај 30К таму и 45К собери и земи Тисот Т-тач. Али имај наум и дека ваквите саати коштаат поскапо за оддржување. Јас платив 3400 денари за промена на батерија на Т-Тач. За тие пари можев уље и филтри да сменам.

Се слагам со Дени, касио не е бижутерија (за разлика од Армани, Полис, Мајк Корс итн), ама па не е некоја елита за да кошта 500 евра.

@RedEco, во тој ценовен ранг само касио едифис. Ако си за нешто плус, имаш и сеико и ситизен.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #643 на: 14 Ноември 2016, 11:35:49 am »
ok , razbrah... da vidam nesto na popust ako padne na tije ceni od citizen ili seiko...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #644 на: 14 Ноември 2016, 16:01:57 pm »
Tissot има поефтинки. А дефинитивно не е бижутерија.

Јас сум прездоволен од Tissot-от. Си зедов сеа и новчаник :D