Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 265056 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Одг: Совет за часовник
« Одговори #585 на: 26 Мај 2016, 22:54:30 pm »
Ме мана некој ќеф за:

Да го купам?
« Последно менување: 07 Јуни 2016, 20:40:53 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг: Одг: Совет за часовник
« Одговори #586 на: 26 Мај 2016, 23:26:09 pm »
Ме мана некој ќеф за:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да го купам?
Знаеш колку ракии ќе те напраат среќен за овие пари? ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #587 на: 26 Мај 2016, 23:51:43 pm »
Кој ми изваде муабет дека пијам ракија?! Глава не кренав од тогаш!
Јас конзумирам само вода, исклучиво негазирана, затоа што водам прилично здрав живот. Јадам умерено, најчесто безмасна храна, со минимум калории. Не можам да кажам секој ден, ама ај нека е секој втор, пешачам на рид, 7 километри пешачење.
Во меѓувреме се развозувам и со точак низ улици.
Мене стварно не ми е јасно од каде е муабетот дека конзумирам ракија и водам нездрав живот :(

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #588 на: 26 Мај 2016, 23:55:53 pm »
Ме мана некој ќеф за:
Да го купам?

Топ е саатчето,јас поседувам две и пол години на касио саатче и сум презадоволен.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #589 на: 27 Мај 2016, 02:22:46 am »
Имам ваков

Casio Edifice ef 529, 4ри години маме еб*вање, низ што не прошол, али веќе е време и да земам некој друг, пошто сакам да ми потрае бидејќи ми е од драга личност за матура, па може да пуцнете некој предлог, може и малку поголем али углавном да е сличен(не буквално) на моменталниов, буџет околу 12.000 до 15.000 бона

И да, не зимајте ваков со вакви "автоматски функции", кога доаѓа ред за мењавање време, иди па нека ти дојде на памет како си го наместил...:)

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #590 на: 27 Мај 2016, 09:28:37 am »
Кој ми изваде муабет дека пијам ракија?! Глава не кренав од тогаш!
Јас конзумирам само вода, исклучиво негазирана, затоа што водам прилично здрав живот. Јадам умерено, најчесто безмасна храна, со минимум калории. Не можам да кажам секој ден, ама ај нека е секој втор, пешачам на рид, 7 километри пешачење.
Во меѓувреме се развозувам и со точак низ улици.
Мене стварно не ми е јасно од каде е муабетот дека конзумирам ракија и водам нездрав живот :(

Во трезни моменти го имаш пишано ова, па си се нанервирал :D
Еве за да не се нервираш, јас пијам ракија секој ден по 2. Ден без свинско не ми минува. Кулен, сланина обавезно. Урдичка, сирење а и шопска и лути чушки. Работам канцелариски пацов, среќа двократно работам па минувам пеш 40 минути дневно.

Приматот за најпијаница на форумот за месец Јуни од Ипкис го превземам јас. Сите драпешки да ги упатувате на моја адреса. Во Јули ќе најдеме некој друг :D

Ве замолувам да не го нервирате човекот како би бил во можност на раат барем во месец Јуни да си пие ракија.

P.S. Ипкис, вода е штетно и во чевлите да ти влезе. Пиј си ракија ;)
Kiss4e ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #591 на: 27 Мај 2016, 09:42:51 am »
Озбилен звучев? Јееееееееее! Инаку од горенаведеното точно е само тоа со водата, пошто ракија не пијам со газирана вода, оти кислородот во тоа газираното побрзо се сврзува со крвта, а со тоа и ракијата побрзо ја сврзува со крвта и побрзо ме пијани... така нешто ќе да беше... значи исклучиво негазирана, за хидрација на организмот ;D
Месо признавам само свинско... не сум љубител на пилешко и слична некалорична храна.

А околу Касиото, го видов и во живо и супер изгледа на рака, од следната плата ќе си го купам обавезно.

П.С. Околу титулата за најпијаница на форумот... со здравје да си ја користиш, за многу години да е ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #592 на: 27 Мај 2016, 11:23:16 am »
Иам ваков 3 год, работи како саат ;D Речиси нонстоп го носам, освен коа спијам или коа сум низ дома.

Пак би купил Едифајс, ептен убави моделчиња прават.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #593 на: 28 Мај 2016, 11:39:19 am »
Јас го повеќе од две години го имам овој

Моделчето си има соларно напојување,светско време, wave ceptor,аларми,стоперки...

Имам ваков

Casio Edifice ef 529, 4ри години маме еб*вање, низ што не прошол, али веќе е време и да земам некој друг, пошто сакам да ми потрае бидејќи ми е од драга личност за матура, па може да пуцнете некој предлог, може и малку поголем али углавном да е сличен(не буквално) на моменталниов, буџет околу 12.000 до 15.000 бона

И да, не зимајте ваков со вакви "автоматски функции", кога доаѓа ред за мењавање време, иди па нека ти дојде на памет како си го наместил...:)

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

На мојот нема што да чепкаш на него кога се менува времето,автоматски си се менува времето,си фака сигнал и си се поместува.Кога менуваш временска зона едноставно и просто се менува во која временска зона си и часовникот си се поместува,исто има и можност паралелно да го покажува времето во две различни временски зони.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #594 на: 28 Мај 2016, 12:21:19 pm »
Било кој Касио Едифис ќе трае мање-више вечно. Јас имам три едифиса, едниот е од 2006-та година и освен што два пати му е сменета батерија до сега, си тера без проблем. Да, има ситни козметички оштетувања, ама нема проблем.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #595 на: 28 Мај 2016, 12:53:17 pm »
До сега сум сменал некои 10 Касио модели, ама ниеднаш Едифис. Гледам и тие си се топ по муабетите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #596 на: 28 Мај 2016, 12:57:33 pm »
Било кој Касио Едифис ќе трае мање-више вечно. Јас имам три едифиса, едниот е од 2006-та година и освен што два пати му е сменета батерија до сега, си тера без проблем. Да, има ситни козметички оштетувања, ама нема проблем.
Нормално, незнам што сте се задискутирале за долговечноста. CASIO е фирма за саати, а не за бижутерија како некои. Таман работа да не трае вечно. Или барем многу-долго.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #597 на: 28 Мај 2016, 13:02:16 pm »
Нормално, незнам што сте се задискутирале за долговечноста. CASIO е фирма за саати, а не за бижутерија како некои. Таман работа да не трае вечно. Или барем многу-долго.

Не мислев така, туку новиот ќе го носам повеќе, овој ќе иде на полирање и ќе си биде на полица, во кутивчето, и ќе се носи еднаш неделно да речеме, бидејќи ми е поклон за матура од баба ми покојна, па неќам уште толку да го испокршам, да го видите каков е испогребан, ќе речете саатов е повеќе од 4 години користен
No turbo, no fun :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #598 на: 28 Мај 2016, 13:05:31 pm »
Јас од кога сум почнал да носам сат, само Касио. Само еднаш сменав, купив Q&Q пошто не беше скап а ептен добро изгледаше. Мене занимливи ми беа Дата Банк, Г-Шок, Илуминатор, Трипл Сензор... детиште ;D

А и овај ми прај ќеф:

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #599 на: 28 Мај 2016, 13:51:11 pm »
Јас од кога сум почнал да носам сат, само Касио. Само еднаш сменав, купив Q&Q пошто не беше скап а ептен добро изгледаше. Мене занимливи ми беа Дата Банк, Г-Шок, Илуминатор, Трипл Сензор... детиште ;D

А и овај ми прај ќеф:

Јас првично тргнав по тој, ама има една маана, титаниумски е. Премногу е лесен, не се осеќа на рака и лесно се гребе титаниумот.