Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 228065 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14737
  • Пудингот на шоферството
Одг: Совет за часовник
« Одговори #1200 на: 02 Октомври 2025, 12:58:31 pm »
Фала,поубав да се враќа,Automatik SRPH85K1.Класичен,не сум љубител на фенси менси...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14750
« Одговори #1201 на: 02 Октомври 2025, 13:05:15 pm »
4R35 - Истиот механизам го имаме ние и Ипкис. Нема смрт и НЕДАЈ Боже по 25 години да ти прави проблем, а нема, 50 евра е да го смениш со нов :D

Создравје да си го носиш, ќе ти прави мерак и да знаеш ќе ти влези чивија сега.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8958
  • Пичлеме
« Одговори #1202 на: 02 Октомври 2025, 13:59:33 pm »
На муабето за класични, ми се пројаве желба за некој класичен Tissot и одам во Божиновски да видам шо има. Одма ми се бендиса еден автоматик, Tissot Classic Dream... Си го купив без многу мислење, си викам автоматик, супер изгледа, то е то.
Го носам дома, го оставам на маса и гуглам шо машина е Swissmatic...
И следи разочарување, механизам од Своч, револуционерно нешто, само со едно штравче... во глобала ако се расипи, фрли го, нема мајстор што ги поправа, глобално.
Научив дека треба да е барем Powermatic 80, за да се речи дека е Tissot.
Појдов го вратив, за со Powermatic 80 тоа што ме бендиса немав пари и така си останав без класичен. Ама ќе си купам некош :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1754
« Одговори #1203 на: 02 Октомври 2025, 14:23:57 pm »
На муабето за класични, ми се пројаве желба за некој класичен Tissot и одам во Божиновски да видам шо има. Одма ми се бендиса еден автоматик, Tissot Classic Dream... Си го купив без многу мислење, си викам автоматик, супер изгледа, то е то.
Го носам дома, го оставам на маса и гуглам шо машина е Swissmatic...
И следи разочарување, механизам од Своч, револуционерно нешто, само со едно штравче... во глобала ако се расипи, фрли го, нема мајстор што ги поправа, глобално.
Научив дека треба да е барем Powermatic 80, за да се речи дека е Tissot.
Појдов го вратив, за со Powermatic 80 тоа што ме бендиса немав пари и така си останав без класичен. Ама ќе си купам некош :)

За мене најубавиот класичен Тисо, штета што излезе од производство ама па сеа на старо вреди повеќе од што го платив нов.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1204 на: 02 Октомври 2025, 15:03:05 pm »
Моето Тисотче е вакво

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4046
  • MadaFunker
« Одговори #1205 на: 02 Октомври 2025, 18:58:38 pm »
И јас се подновив, не е Тисот ама пак е убав :) 

Seiko SRPD71K2
New blood of old school

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1206 на: 02 Октомври 2025, 20:06:45 pm »
4R35 - Истиот механизам го имаме ние и Ипкис. Нема смрт и НЕДАЈ Боже по 25 години да ти прави проблем, а нема, 50 евра е да го смениш со нов :D

Создравје да си го носиш, ќе ти прави мерак и да знаеш ќе ти влези чивија сега.
Јас физички многу ги оштетувам и затоа на година до година и пол менувам.
Не ги вадам ид рака ни кога работам и се нешто ќе го запнам и дкинам,скршам  или изгребам стакло,вода ќе почни да прима и сл...
Сеа се надевам дека ќе потрае малку повеќе,ама тоа е најголемата причина што не земам некој поскап.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 827
  • The best or nothing.
« Одговори #1207 на: 02 Октомври 2025, 20:23:36 pm »
Си пробал со casio g shock ?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1208 на: 02 Октомври 2025, 21:37:53 pm »
Casio imav eden uste od preg 15g i znam mu go dadov na tatko mi i mislam deka seuate raboti bez maka.Toj e edinstveniot casovnik sto izdrza 3-4g vo mene.
G-shock nekako mi se ne po moj vkus i ne sum gi razgleduval mnogu.

No ovoe bizuteriski sranja kako Fossil,Festina i sl. na niv povekje ni na poklon da ne gi dobijam ke gi fram.
Sega paralelno so Seiko-to poslednite momenti od svojot raboten vek gi dozivuva eden E.Armani sto go dobiv na poklon za rodenden.Se drzi gnasata ne se dava. ;D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1754
« Одговори #1209 на: 02 Октомври 2025, 21:47:37 pm »
Casio imav eden uste od preg 15g i znam mu go dadov na tatko mi i mislam deka seuate raboti bez maka.Toj e edinstveniot casovnik sto izdrza 3-4g vo mene.
G-shock nekako mi se ne po moj vkus i ne sum gi razgleduval mnogu.

No ovoe bizuteriski sranja kako Fossil,Festina i sl. na niv povekje ni na poklon da ne gi dobijam ke gi fram.
Sega paralelno so Seiko-to poslednite momenti od svojot raboten vek gi dozivuva eden E.Armani sto go dobiv na poklon za rodenden.Se drzi gnasata ne se dava. ;D

Јас пред некоја година им кажав на сите да не ми купуваат саати за поклони. Мислам и онака не славам родендени ама за тие малкуте што ги викам дома.

Освен на жена ми, неа секоја година и се качувам на глава за Tudor Black Bay 58 (без плод засега)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1210 на: 02 Октомври 2025, 23:12:24 pm »
На жена да и извлечиш 4-5К за нешто што таа смета дека нема потреба,да не се лажиме. ;D

Не давам толку пари за часовник искрено,не ми се толку фетиш,а и имам доста друго поботни ствари за решавање.Е сега ако заработвам х3 од сега можеби ќе почнам да размислувам,засега не. :)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2281
« Одговори #1211 на: 02 Октомври 2025, 23:25:06 pm »
Непребол мене ми е citizen caliber 2100...
Криво ми е шо никогаш не го купив. За поклони 2 фосил купив. И за мене nautica.
Веќе 15та година го носам, батерија дали 3 пати сум сменал. Tissot pr100  поклон од жената добив.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1212 на: 03 Октомври 2025, 10:51:14 am »
Освен на жена ми, неа секоја година и се качувам на глава за Tudor Black Bay 58 (без плод засега)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30083
    • CARclub.mk
« Одговори #1213 на: 03 Октомври 2025, 12:16:03 pm »
Паметно си сторил, поентата со Сеико е да биди автоматик, за со батерија има Касио :)
Со здравје да си го носиш, шо модел?

Не би имал проблем ни со кварцен Сеико. Ако ми праи мерак, не ми е битна механиката во позадина. Јас меркав и кварцен Tag Heuer едно време. :)

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9249
« Одговори #1214 на: 04 Октомври 2025, 13:33:43 pm »
Jas pred 3 god preminav na Garmin, 3 saati imam classic i ne sum gi pipnal od koga go zemav prviot Garmin.

Od raka ne go vadam osven za polnenje.

Posledno koristam Venu3 veke godina dena