Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 226039 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Совет за часовник
« Одговори #705 на: 24 Ноември 2017, 00:18:52 am »
Немој не ме тагуј (или тагирај)... јас почнав и книги и списанија да купувам на тема часовници :(
Имам неколку саатчиња наум, ама засега не. Засега би земал само ако најдам нешто интересно на старо, ама старо, старо...
Ако некој е заинтересиран, нека го погледне документарецов. Јас бев и во музејот на науката во Лондон да го видам дечково. Или барем неговата статуа, слика и неколку механизми.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #706 на: 02 Декември 2017, 01:37:21 am »
Вo Верo сo купoни и дoплaтa oд илјaдa и нештo денaри имa Casio рaчен чaсoвник. Кaкoв е, штo Casio е пoјмa немaм.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #707 на: 02 Декември 2017, 06:40:03 am »
Видов флаерче баш пред некој ден со саатите од веро, најобичните се, оние што се по 2000 ден.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #708 на: 02 Декември 2017, 07:49:11 am »
Добар саатчија јас би предложил у гтц одма до поштата на приземје. ( за замена на батерија 200денари со 2 години гаранција за батеријата) има и резервни каивчиња е сеа не знам шо фирма се али ја за мојот pierre cardin  од таму си нарачав и беше поефтино ем со сертификат за оргиналност на деловите.

ЗАФ, саатчија „од времето“ :)

Јас би го препорачал „Омега“ во чаршија. Не ретко ги има истите модели, со исти (ако не и подобри) услови за купување, по (најчесто драстично) пониски цени, од другиве „поизвикани“ продажни места. На пример, стариот саат (Casio Edifice EF-502), во еден дуќан во ГТЦ беше 5500, во друг беше 7000, во некој дуќан во Рамстор беше 12500, а јас го земав за 4800.

Цитирам стар пост, ама морам да се надоврзам за ОМЕГА часовничарот. Човекот е многу фин, услужлив, изгледа како да си ја знае работата...јас од кај него имам купено Edifice 539d white на времето (пред скоро 8 години) и го имам сервисирано само кај него.

За жал, веќе по првиот сервис почна да пожолтува делот кај минутите, за сега тој да биде скоро целосно пожолтен. Дали часовникот бил со фабрички дефект или нешто при сервисирање е заебано не знам, ама сега ми е целосно уништен.
Немам време да тркнам до кај него да го прашам, ама внимавајте...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #709 на: 02 Декември 2017, 09:59:24 am »
Имаш слика од саатот?

У принцип, не би требало да се случува нешто такво. Само менуваш батерија. Не ми е јасно што е „сервисирано.“ Особено на Едифис.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #710 на: 02 Декември 2017, 10:25:01 am »
Мојот следен часовник:

Vostok Amphibia Reef

или
Vostok Neptune

Нека поминат празнициве и нарачувам еден.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #711 на: 02 Декември 2017, 11:50:30 am »
@smole фини се, иако мене не ми се допаѓаат бројчаниците кај специјалните едиции. Башка што за тие пари се зима стандард Амфибија плус прекрасни наруквици по избор (тие на Восток се потпросечни), а богами и бејзел... Но штом ти прават кеиф специјалкиве, 10-че не се ич големи пари за квалитетен аутоматик нуркач со историја, а наруквици секако можеш да си доземеш.

Јас ќе зимам Командирски К35, само не можам да се одлучам со црн или бел бројчаник. И двете опции се прекрасни. Ги чекам ремчињата што ги нарачав да видам колку е темна кожата во реалност, па ќе одлучам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #712 на: 02 Декември 2017, 12:05:03 pm »
Имаш слика од саатот?

У принцип, не би требало да се случува нешто такво. Само менуваш батерија. Не ми е јасно што е „сервисирано.“ Особено на Едифис.
И мене ми е чудна оваа појава,  што ли му се случило, кај мене не се случило да пожолти внатрешноста, а сум имал 2 со бела внатрешност, прилично стари.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #713 на: 02 Декември 2017, 12:22:36 pm »
@smole гледам од Мераном сакаш да нарачаш, еве ти купон за 3% попуст: watchuseek

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #714 на: 02 Декември 2017, 17:55:03 pm »
Имаш слика од саатот?

Сменета е досега батерија 3 пати и еднаш има направено сервис со менување на гумички, стандардно. Оваа појава ја забележав некаде по втората/третата година, полека почна да пожолтува, ама мислев дека е така купен/таков е моделот.

Потоа купив и други часовници, овој го оставив и го немам носено повеќе од година дена, еве во кое стање го најдов...ужасно.

Ова претпоставувам е или фабрички или до сервисот, во секој случај купен е од Омега и само сервисиран од Омега.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #715 на: 04 Декември 2017, 11:19:19 am »
Од Опел му е школката  ;D

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #716 на: 04 Декември 2017, 16:17:51 pm »
Од Опел му е школката  ;D

Или Alfa Romeo...

Shots fired :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #717 на: 05 Декември 2017, 21:19:40 pm »
Требаше друг бренд да одбериш ако веќе збораме за рѓа.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #719 на: 06 Декември 2017, 11:10:36 am »
Пробај со Харибо  ;D