Defrostot ili razleduvanjeto na nadvoresnata najmnogu varira od toa koja temp ja baras na klimata, kade e lociran, dali ja vrne dozd sneg i tn. Mojava e konstantno na 25 stepeni postavena so fan3 ama klimata e pokriena i nema dopir so sneg i tn. Defrost pravi odprilika 5,6 pati na den vo zavisnost od temperaturata.
Дефростот единствено зависи од тоа колкава е влажноста на воздухот. Се разбира има мало влијание и она што го кажа околу поставеноста, покриеноста и слично.
Ако е влажноста голема, климата ке биде замрзната на 0 степени и ке биде направена како санта.
Ако е надвор -15, влажноста на воздухот секако ке биде многу мала и климата нема да мрзне, но затоа ефикасноста ке биде трипати намалена.
Главниот проблем е кога е надвор магла, односно во тој момент влажноста е најголема и тоа предизвикува најголем проблем со работа на климите. Тогаш до израз доаѓаат оние клима уреди кои имаат греач на тацна или на изменувачот, па овозможуваат побрзо растопување. Но понекогаш не помага и тоа
![Smiley :)](https://forum.carclub.mk/Smileys/FlatEmoji/smiley.gif)
Ме мрзи да ја барам сликата како изгледа замрзната клима на 0 степени и скопска магла.