Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1197002 пати)

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Зошто не ѕирнете и Мидеа? Имаат добри буџет клими.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Па искрено не знам која.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
А да се јавиш во фирма за клими како Енергија или енергосистем или хидросет...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
А да се јавиш во фирма за клими како Енергија или енергосистем или хидросет...

Се јавив. Зборував со продавачи, со три монтери кои ете се независни од некаква си „добивка“.

Нормално те тераат да земеш што поскапа, ти кажуваат хорор приказни за поевтините.

Во Струмица она им се случило со таа клима, со Теслата во Велес она им се случило, со Виваксот не знам што.

Биди паметен па одбери.

Од секаде се што прашав, сите дадоа препорака за Gree и нормално овие поубавите како Toshiba, итн итн.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
Моите земаа Грее 3.5 пред некоја година, до сега супер си служи. Од клими.мк ја земаа, не беше нешто скапа, ама не беше ни најефтината 3.5ка што ја имаа од Грее. Битно убаво лади а не осеќаш дека дува, и многу е тивка. Би ја препорачал како буџет опција, можам да побарам што модел беше, мада веројатно сега има понови.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Некој дали се разбира у мулти-сплит изведби?

Само за ладење станува збор, ама на два спрата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас имам на едно место две парапетни единици на различи спратови врзани на една единица. Вивакс се. Не се лоши ама далеку од добри, парапетните се најмалку 3.5 а тоа е екстремно многу за потребите на мали соби.

Ако земам би земал многу помали единици, 2kw или нешто слично. И би гледал Haier на пример прво и Мидеа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Јас би одел на помали единици, не парапетни, пошо е неизводливо, со една заедничка надворешна.

Гледам варијанти на Mitsubishi, Daikin, Toshiba и Samsung сега за сега.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас би одел на помали единици, не парапетни, пошо е неизводливо, со една заедничка надворешна.

Гледам варијанти на Mitsubishi, Daikin, Toshiba и Samsung сега за сега.
Паметно, треба да се добро димензионирани. Ова што гледаш се е фино, секако со тоа што Самсунг не е производител од рангот на другите 3 за да се става во тој кош.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
Јас не би гледал Грее, од аспект на тоа шо не се инвертери уопште, трошат корнат кај сите шо ги џнам  по дома и како второ односот, оди Кајгана отвори да прочиташ како се понашаат тие шо ги продаваат и монтираат и се ќе ти јасно. Лајна понашање.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Настрана од нешто поглупиот софтвер и нереално покачените цени во последниве години, таман си се Гри. Друга работа е тоа што некои имаат лоша изолација а очекуваат ниска потрошувачка, а претходно се грееле на дрва и сега сакаат со 12000 бту (3.5 кв) да го греат истиот простор и цело време да е над 25/26 степени (притоа заборавајќи колку ладно им било дома кога ќумбето не им било запалено).

За подобар однос пари/перформанси едино Мидеа може да конкурира, ама со среќа наоѓање реални препораки за достапни модели. Јапонските клими исто вредат, поскапи се ама и подобри.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3927
Во спална во 2018 ставив хјундаи ,во 2019 во дневна нео.
Го греам цел стан со двата инвертори до сеа никаков проблем ,и двата се 3.5 и поголема сметка од 5600 ден. немам платено....

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
Реалноста е дека тој што се греел на дрва/пелети, никогаш нема да е задоволен па и стоплен со клима. И јас не верував во ова, се додека не видов и осетив кај блиски роднини, кои зедоја клима со овие субвенциите, ама не е тоа како кога ќе загори оган  :)  Посебно ако си во куќа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Многу народ така мислеше. Најчесто испаѓа дека е до узолацијата и прозорите, а не до типот на грејно тело.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1138
Многу народ така мислеше. Најчесто испаѓа дека е до узолацијата и прозорите, а не до типот на грејно тело.
Не се сложвам за во стан е можи океј.Јас седам во куќа и  имам и парно и клима. Со климата си стоплен само пред неа ако седиш друго ништо, а со парното се ти е стоплено тргнувајќи од зид па натаму... :)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk