Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 502668 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #480 на: 27 Јануари 2014, 16:59:48 pm »
јас би ги заобиколил мармил монт

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #481 на: 27 Јануари 2014, 18:32:07 pm »
А дечки што ке ми кажете за НОВУС ? Добри се ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3920
« Одговори #482 на: 27 Јануари 2014, 19:23:59 pm »
Sekako deka i Novus se profesionalci vo rabotata sto si ja rabotat, barem jas sum imal pozitivno iskustvo so niv, kaj i da se resis nema da zgresis ;D ;D ;D ;D

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #483 на: 27 Јануари 2014, 20:48:31 pm »
јас би ги заобиколил мармил монт

зашто? подобјасни малце
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #484 на: 27 Јануари 2014, 20:54:12 pm »
прв пат,а сигурно и последен

многу ми трошеше нешто како 20л/100км одам во мармил монт

дечки многу ми троши колава решение ?

сега почекај малце,го штелна(демек),пробај вака па ако не бива ќе смениме мембрани, ајде пробај ја колата

пробувам,колава ракета ко 120 коња да има а не 90,ама ајде викам си ја знаат они работата

колку треба?!

ништо

и ок отидов ги почастив една кока-кола,си отидов дома

одма го мерев со 300 денара поминав околу 20км,колку искача тоа 20+ литри потрошња

си фатив сам си го прештелав оп 10-11 литри потрошња значи нит мембрани ни ништо туку сакале сатар да ми удрат

од тогаш моја нога таму не стапнува

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #485 на: 27 Јануари 2014, 20:56:28 pm »
:) абе неможеш според тоа да заклучиш дека дечките не ги бива за монтирање,иначе кај и да отидеш ќе те одкачат на таков начи пошто ретко кој се расправа со плочка плин во денешно време

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #486 на: 27 Јануари 2014, 21:12:00 pm »
да де нејќе да се замара,затоа го пушти уште толку за да одам кај нив да менувам мембрани
а уствари нема потреба да се менуваат,може немаше ни да ги смени само ќе го штелнеше и ќе ми земеше пари како да ги сменил

они може и најдобри на балканот да бидат,ама со мавање сатари дефинитивно никогаш нема да успеат

еве јас на пример ќе ги серам во секоја можна прилика

да работи и да заебе нешто не ми е проблем,и јас работам и јас заебувам,ама на таков непоштен начин да прави пари е не,тоа не поминува

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
« Одговори #487 на: 27 Јануари 2014, 21:27:29 pm »
Дечки ок е :) .. Значи да си идам кај оние со навеќе рејтинг како што сватив ... мислам за цена не е некоја голема разлика меѓу нив ... имено сите се нешто около 500 евра +- :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #488 на: 27 Јануари 2014, 21:34:11 pm »
Додади гласање , препорака фирма, квалитетна услуга и одржавање на плински уреди.

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
« Одговори #489 на: 27 Јануари 2014, 21:39:36 pm »
Додадени се и луѓето можат да гласаат ... Се извинувам ако испуштив некоја друга компанија .. но секако предложете и ке ги додадам :)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #490 на: 27 Јануари 2014, 22:13:39 pm »
По инсталација на плинот во МармилМонт - Перо, ја возев колата без да приметам дека всушност сум и ставил плин. И така поминаа 4-5 месеца кога почна да ми трокира колата, во прва и во втора под 2500 обртаи не се возеше, скокаше ко зајак а знаеше и да изгаси. И бензин трошеше..
Отидов секако да видат што и е... Перо ми вика друже вака ти прави и на бензин. Му викам ај префрли ја на бензин и дај мала гас (спие колава..) ај сеа на плин... (скокаат обртаите горе доле). Кога и влезе внатре кога почна да стиска гас до крај мислам мотор ќе изгореше и тоа добри 10 минути ја малтретира.
Јас црвен ќе пукнам од мука (а морам кај него - под гаранција е) Коа ми вика бил пуштен повеќе плинот отколку што треба, земи ја вака вози ја ако продолжи да ти прави донеси ми ја у понеделник.
Ја носам кај еден мајстор у меѓу време во Лисиче на крај тамо - по препорака на еден колега демек јак бил чоекот. Па додека стигнам искршив колата по дупките им го копаа патот. Само што стигнав го зачекав нешто работеше на една кола и кога дојде ми рече ај запали ја и ме прашува што е проблемот? и убаво му реков.. пробај да ја возиш во прва. Аааа добро, дојди утре 1600ден ќе те кошта. А јас го гледам бледо и му викам мајсторе знаеш ли дека поминав 30километри за да дојдам да завршам работа? што ако не е тоа што мислите а утре пак да тепам километража... ама ај незнам зашо толку му идев по гордоста на мајсторов и утредента дојдов пак, парите со мене и радосен дека ќе ја среди. Мајсторов ја стави на компјутер и не му ги препознаваше дизните, извади од џеб негови дизни ги стави, ја наштелува и се смее онака ко задоволен... ај види ја сега. Што ќе видам исти ку.ац. У тој момент ако не го мавнев со лаптопот по глава никад!
Почнавме да се расправаме и да ме прај глуп дека не прави веќе така еј. Кога му текна да го смени контролерот (компјутерот). И тој сакаше да ми го убута за 150 евра.
Па му снема струја, батеријата на лаптопот пробиена...
Му викам вади дизните, враќај ги мојте се врати како што било.
И ми вика а јас што ќе им правам на дизните, ќе си ги платиш!
Боже господе. Си влегов у кола пред да направам некоја глупост и си отидов.
После недела дена, размислив со ладна глава мислејќи да не е контролерот.. му ја однесов пак кај Перо во Мармил. Ја оставив, му реков што сака нека и прави сакам да е направена исто како кога си ја земав по инсталација на плинот.
По два дена Перо звони и ми вика дојди. Идам ми даде клучот без да ми каже што и е и влагам да свртам кругче. Спие колава, сум се оклештил од уво до уво.
Се враќам и ми кажува дека дизните за бензин не ми затворале убаво колата работела и на плин и бензин пуштало. Ги чистел дизните. Пари не сакаше да земе.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #491 на: 27 Јануари 2014, 22:59:21 pm »
Писториј, под гаранција и друг да чепка? Јас не би, благодарам.
Мезонпјер, пробај помини ги сите, кој што ќе ти понуди. Еве Џиџи има од новите системи на Плимонт, без одржување.
 Или до Кар систем, погледни си цени секаде.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #492 на: 27 Јануари 2014, 23:30:00 pm »
Писториј, под гаранција и друг да чепка? Јас не би, благодарам.

А да те ј.бе некој дојди утре дојди задутре... 3 пути секој да е чаре би барал.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #493 на: 27 Јануари 2014, 23:30:55 pm »
па самото тоа кажува дека не се ок мармилмонт!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #494 на: 27 Јануари 2014, 23:39:30 pm »
Јас правев сервис на расплињачата кај него и коректно си заврши човекот работа,ми ги смени и цревата а не ми беа планирани и не ми зема плус пари,го наштелува убаво пличето го немам чепнато од тогаш,и ја би идел во плимонт ама далеку ми а мармилмонт ми е на 5 минути,сепак за инсталација на нов уред би идел или во плимот или во кар систем.